Tijd overhouden als ondernemer? Dat doe je zo

Iedere ondernemer is anders. Maar één ding hebben ze gemeen: het bijhouden van de administratie is niet hun favoriete onderdeel. Maak kennis met het nieuwe SnelStart-pakket inOrde, waarmee je een hoop tijd kunt besparen.

Hoe werkt inOrde?

Eerder bracht je iedere periode een bak, map, tas vol inkoopfacturen en zakelijk bonnetjes bij je boekhouder of accountant. Jij had je administratie ingeleverd en zij konden aan de slag om deze handmatig in te boeken. Dit kan veel makkelijker en sneller. Dankzij inOrde, online samenwerken en de SnelStart (web) App.

Je boekhouding aanleveren moet zo laagdrempelig mogelijk zijn, volgens ons. Hoe efficiënter dit proces gaat, hoe minder tijd je accountant of boekhouder kwijt is aan het verwerken van de administratie. Daarnaast houd je zelf het overzicht en voorkom je dat je bonnen kwijtraakt en hierdoor minder btw terug kunt vragen. Kortom: het levert je meer geld op.

Bon, foto, klaar

Hoe bewaar jij de bonnetjes van je zakelijke uitgaven nu? Bijvoorbeeld een tankbon, een bon van een zakelijke lunch of een met kantoorartikelen erop? Via de SnelStart App kun je elke bon meteen digitaal opslaan. Je maakt een foto, doorloopt een heel eenvoudig stappenplan en klaar. Je boekhouder of accountant zorgt er vervolgens voor dat de bon goed verwerkt wordt in de administratie. Zoals het boeken op de juiste grootboekrekening.

24/7 inzicht in je cijfers

Factuur, mail of upload, klaar

De meeste in- en verkoopfacturen ontvang je tegenwoordig per mail. Deze mails kun je doorsturen naar je persoonlijke SnelStart-e-mailadres. De factuur komt dan in de mailbox in je administratie terecht en staat gelijk klaar voor de controle door de accountant. In de mailbox wordt het originele e-mailbericht opgeslagen. Hierdoor voldoe je altijd aan de bewaarplicht.

Heb je facturen tussen je bestanden op je telefoon staan of op je computer? Dan kun je deze via de camerafunctie in de app of via de webapplicatie op je laptop/computer uploaden naar je administratie. Ook hierbij geldt: doorloop het eenvoudige stappenplan en je accountant of boekhouder zorgt ervoor dat ze verwerkt worden.

Inzicht in je cijfers

Je gebruikt de app voor meer dan alleen het aanleveren van je administratie: je krijgt ook een inkijkje in je cijfers. Je kunt zien hoeveel btw je – tot nu toe – moet betalen of ontvangt, wat je omzet is en wat je resultaat op dit moment is.

Blog-inOrde2

TIP: Ook zelf verkoopfacturen maken? Probeer inStap! Upload bonnen, maak en verstuur zelf facturen.

Klaar voor inOrde?

inOrde is een product voor ondernemers, dat te verkrijgen is via accountants en boekhouders die met SnelStart werken. Hoe kan ik dan beginnen? Bekijk via onze Accountantzoeker welk kantoor in de buurt met SnelStart werkt. Vraag dan naar de mogelijkheden van inOrde.

Vervolgens geeft je boekhouder of accountant je toegang door je aan te melden voor online samenwerken en te kiezen voor inOrde. Jij bevestigt deze aanmelding, downloadt de SnelStart App in de App of Play Store en checkt vervolgens je gegevens in SnelStart. Daarna maak je een wachtwoord aan en kun je je eerste bonnen in SnelStart zetten. Jullie kunnen tegelijkertijd in dezelfde administratie op dezelfde licentie werken.

Meer weten over inOrde? Neem een kijkje op de speciale FAQ-pagina.

Slimmer en sneller boekhouden?

Met SnelStart kies je zelf in hoeverre je je administratie automatiseert. Van razendsnel factureren en optimaal inzicht in je cijfers tot een geautomatiseerd debiteurenbeheer en/of voorraadbeheer. Bekijk nu welk pakket bij jouw bedrijf past. Bekijk meer
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.