Starterspakket
Digitaal werken

Voor boekhouders en accountants die toekomstgericht willen werken. Krijg zonder gedoe of ingrijpende veranderingen meer tijd en meer omzet.

icon-phone Gratis advies:  +31 (0222) 36 30 62

Meestgestelde vragen

Kunnen de pakketten voor ondernemers gratis uitgeprobeerd worden?

Ja, de eerste maand bij SnelStart krijgen ondernemers van ons. Gratis. Samen kun je een maand lang alle functionaliteiten van een pakket proberen en ervaren hoe makkelijk digitaal werken is.

Zijn er bovenop de pakketkosten nog andere kosten?

De kosten voor de ondernemerspakketten zijn inclusief de kosten voor één online administratie en de handige mailboxfunctionaliteit.

Extra online administraties
Een ondernemer kan zelf extra online administraties aanmaken. Elke extra online administratie kost 3,- extra per maand. In dit artikel lees je hoe je een extra online administratie aanmaakt.

Extra gebruikers
Standaard zit bij je SnelStart-account één gebruiker inbegrepen. Dat is het primaire e-mailadres waarmee je inlogt in SnelStart, ook wel het hoofd e-mailadres genoemd.

Je kunt ook extra gebruikers aanmaken. Een extra gebruiker is een extra e-mailadres waarmee je kunt inloggen. De kosten voor een extra gebruiker zijn verschillend per pakket. 

In dit artikel lees je hoe je extra gebruikers aanmaakt.

Wie betaalt voor het ondernemerspakket?

Jij als boekhouder of accountant kan tijdens het aanmelden van je klant voor een ondernemerspakket kiezen wie betaalt na de 30 dagen gratis periode. De ondernemer zelf of het kantoor. De keuze wordt gemaakt in stap 3: wie ontvangt de factuur?

Er zijn veel kantoren die de pakketkosten verwerken in hun maandprijs, maar je kunt ook afspreken dat de klant de abonnementskosten betaalt.

Kan een ondernemer meerdere online administraties gebruiken?

Een administratie- of accountantskantoor kan per ondernemer maar één online administratie aanmelden.

Als de ondernemer extra online administraties wil gebruiken, dan kan de ondernemer deze zelf aanmaken. Iedere extra online administratie kost 3,- extra per maand. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

In dit artikel vind je meer informatie over de kosten van extra gebruikers en extra online administraties. 

Kan het administratie- of accountantskantoor eigenaar zijn van de administratie?

Nee, het administratie- of accountantskantoor kan geen eigenaar zijn van de administratie in een ondernemerspakket. De ondernemer is eigenaar van deze administratie.

Als ik besluit te stoppen met een ondernemerspakket, ben ik dan alle ingevoerde gegevens kwijt?

Nee, de gegevens die via een SnelStart-ondernemerspakket worden toegevoegd aan een online administratie blijven gewoon in die administratie staan. Ook als je het na een tijdje niet meer wilt gebruiken. De online administratie staat altijd veilig in de cloud.

Het kantoor heeft toegang tot de online administratie via het pakket Accountant.

Het ondernemerspakket is het portaal waarmee de ondernemer de administratie kan bekijken en waarmee inkoop- en bankgegevens aan de administratie toegevoegd worden.

Een SnelStart-pakket kan 2 weken voor het einde van de maand worden opgezegd.

Is dat wel veilig, een administratie bewaren in de cloud?

Met een SnelStart-ondernemerspakket zoals inOrde, inStap of inKaart staan online administraties veilig in de cloud. Daarmee bedoelen we dat je gegevens zijn opgeslagen op een beveiligde server in een Nederlands datacenter. Bij een online administratie loop je daardoor niet langer het risico je gegevens te verliezen door bijvoorbeeld brand of diefstal. Het niveau van de beveiligingsmaatregelen rond een centrale server is veel hoger dan thuis of op kantoor.

SnelStart gebruikt het cloudplatform Azure van Microsoft. Microsoft beheert ook de servers van andere grote organisaties, waaronder verzekeringsmaatschappijen, banken, vliegtuigmaatschappijen en overheidsorganisaties. Iedere dag worden back-ups in het datacenter gemaakt. Dan wordt een kopie van de volledige database gemaakt. De servers worden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bewaakt en gecontroleerd.

Wie maakt de boekingen in de administratie?

De ondernemer kan in het pakket inOrde en inStap geen boekingen maken of gegevens in boekingen aanpassen, alleen informatie digitaal aanleveren. Vanaf het pakket inKaart is het wel mogelijk om boekingen te maken en gegevens in boekingen aan te passen.

De ondernemer levert bonnetjes en inkoopfacturen digitaal aan via de app of de mailbox. Daarnaast kan de ondernemer een koppeling maken met de bank.

De accountant of boekhouder maakt en controleert alle boekingen en verzorgt de aangiftes.

Een ondernemer kan de administratie online inkijken via de app of SnelStart Web.

Kan de ondernemer verkoopfacturen uploaden in zijn of haar SnelStart-pakket via de app of de mailbox?

Ja, de ondernemer kan facturen nog sneller in zijn administratie zetten door deze te mailen naar zijn mailbox. Hiervoor moet bij de mailbox-instellingen de optie 'verkopen' worden aangevinkt. 

In dit artikel lees je hoe je de mailbox instelt. 

Moeten bonnetjes bewaard worden nadat ze goed gescand zijn met de app?

De ondernemer kan bonnetjes of papieren facturen fotograferen met de app. 

De Belastingdienst geeft aan dat je papieren bonnetjes of facturen mag inscannen en vervolgens niet hoeft te bewaren, mits duidelijk blijft dat dit de echte factuur of bon is. 

Check of je voldoet aan alle eisen. Je vindt informatie in dit artikel van de Belastingdienst.

 

Kun je inkoopfacturen met meerdere pagina's toevoegen?

De ondernemer kan via de mailbox ook inkoopfacturen uploaden die uit meerdere pagina's bestaan. Die worden verwerkt als één inkoop.

Wordt tijdens het scan en herkenproces ook automatisch de grootboekrekening gekoppeld?

Tijdens het uploaden van de bonnetjes en inkoopfacturen vindt op de achtergrond voor ieder bestand automatisch ons OCR (optical character recognition, oftewel optische tekenherkenning)-proces plaats. Alle herkende gegevens, zoals de leverancier en de bedragen, worden automatisch ingevuld in de administratie. 

Daarnaast geeft het programma bij iedere inkoop een omschrijving mee die je eventueel kunt aanpassen. In een omschrijving wordt door SnelStart automatisch de naam van de leverancier gebruikt.

Bij een nieuwe leverancier koppel je de eerste keer een grootboekrekening aan de inkoop. SnelStart onthoudt de koppeling tussen de omschrijving (waarin het programma automatisch de leverancier zet) en grootboekrekening. Bij een volgende boeking met een zelfde soort omschrijving laat SnelStart zien op welke grootboekrekening dit de vorige keren is geboekt.

Je kunt de grootboekrekening in zo’n voorkeursboeking zo nodig wijzigen, zodat het programma ‘leert’ op welke grootboekrekeningen je deze omschrijving wilt boeken. Na het geven van een akkoord op de boeking is de factuur of bon meteen ingeboekt.

Hoe maak ik een automatische bankkoppeling?

De automatische bankkoppeling voor ING, Triodos, Rabobank en RegioBank stelt de ondernemer in via de eigen bankomgeving.

  1. Ga naar 'Koppelingen' en vul in de zoekbalk de naam van de bank in.
  2. Klik op de tegel van de bank en klik op Aanvragen. Je wordt doorverwezen naar onze website.
  3. Klik vervolgens op Vraag nu de bankkoppeling aan. Je wordt doorverwezen naar de website van de bank. Loop vanaf daar de stappen door om de koppeling aan te vragen. De koppeling met de ING, Triodos en Rabobank werkt meteen en vanaf de volgende werkdag worden de bankafschriften automatisch ingelezen. Het proces voor de RegioBank neemt iets meer tijd in beslag.

In de volgende artikelen vind je meer informatie over het instellen van de automatisch bankkoppeling voor:

De koppelingen met ABN-AMRO en Knab worden momenteel vernieuwd. Tot die tijd kunnen ze alleen worden aangevraagd via SnelStart 12. De accountant of boekhouder moet de koppeling dan (samen met de ondernemer) aanvragen. 

In plaats van een koppeling kan de ondernemer kan ook de bankafschriften inlezen. Daarmee worden ze automatisch in de administratie gezet. In dit artikel vind je hoe je dit doet. De boekhouder of accountant zorgt voor verdere verwerking.

Kun je bankafschriften inlezen?

Nadat het administratie- of accountantskantoor het bankrekeningnummer van de ondernemer ingevuld heeft in de administratie, kan de ondernemer bankafschriften inlezen. 

De bankmutaties worden vervolgens automatisch in de administratie gezet. De ondernemer kan deze de boekingen niet openen of wijzigen. De boekhouder of accountant zorgt voor verdere verwerking.

De bankafschriften lees je via de knop Bankafschriften inlezen in het overzicht Kas en Bank in SnelStart Web. In dit artikel vind je hoe je dit doet. 

De facturen zijn later ingevoerd dan de bankafschriften. Kun je de bankafschriften opnieuw koppelen?

Ja, de accountant of boekhouder kan de ingelezen bankafschriften opnieuw koppelen.

In dit artikel lees je hoe je dit doet. 

Wordt de facturatie naar het administratie- of accountantskantoor gestopt als de samenwerking met de ondernemer stopt?

Sommige accountants- of boekhoudkantoren betalen de SnelStart-facturen van de klanten met wie ze online samenwerken. Ze brengen deze facturen later in rekening bij hun klanten.

Het kantoor ontvangt een e-mail als de ondernemer het administratie- of accountantskantoor de toegang tot de administratie ontzegt. 

De facturatie stopt niet automatisch. Je kunt er voor zorgen dat je niet langer voor deze klant betaalt door een e-mail te sturen naar administratie@snelstart.nl.

Je kunt niet het abonnement van de ondernemer beëindigen, dat moet diegene zelf doen. 

annette-contact-inorde

We staan voor je klaar

Heb je vragen? Of hulp nodig bij het starten met digitaal samenwerken?

We helpen je graag. Bel met een van onze adviseurs via 0222 36 30 62, mail naar accountant@snelstart.nl of maak een afspraak:

Adviesgesprek inplannen