Overstappen naar SnelStart 12

Waarom overstappen?

In de nieuwste versie van SnelStart 12 werk je altijd in een up-to-date versie, zodat je alle gemakken van het boekhouden direct kunt gebruiken. Daarnaast is SnelStart 12 veiliger dan SnelStart 11. Versie 11 wordt al sinds 2014 niet meer geüpdatet, waardoor de wettelijke wijzigingen ook niet doorgevoerd worden.

Geen nieuwe licentie nodig

Nee, dat is niet nodig. Ook met een zogeheten Windows-licentie van SnelStart kun je gewoon gaan werken met SnelStart 12. Jouw bestaande licentie loopt dan gewoon door.

Met één van de pakketten inStap t/m inZicht & Accountant heb je wel meer mogelijkheden. Dan kun je ook je administratie in de cloud beheren en gebruikmaken van de online funtionaliteiten.

Je werkt niet automatisch online

Je administraties gaan nóóit automatisch online. Net als met de oude versies van SnelStart kun je een onbeperkt aantal administraties lokaal op je eigen computer bewaren en beheren.

Om SnelStart 12 te activeren en geactiveerd te houden, is het wel nodig dat je eens per maand inlogt op je computer met een internetverbinding.

Ik heb een oudere computer

Heb je nog een computer die draait op Windows XP of Vista? Dan kun je geen gebruikmaken van SnelStart 12. Tip: Microsoft heeft de ondersteuning voor deze systemen gestopt. Het is daarom veiliger en verstandig om over te stappen naar een nieuwe Windowsversie.

Bekijk de systeemeisen voor overige specificaties voor het gebruik van SnelStart 12.

Slechte internetverbinding?

Voor het gebruik van een online administratie is een goede internetverbinding noodzakelijk. Maar wil je alleen maar lokaal gaan werken in administraties die in een map op je computer staan, dan is een matige internetverbinding niet erg.

Je kunt gewoon offline werken. Voor sommige koppelingen in het pakket heb je alleen voor een kort moment internet nodig.

Hulp bij de overstap

Onze klantenservice staat voor je klaar als je hulp nodig hebt! Wij kunnen je helpen met de installatie en de gehele overstap. Let er wel op dat je de volledige rechten hebt om een installatie te doen op jouw computer, anders kun je beter de systeembeheerder laten bellen!

Ieder moment overstappen

In theorie kun je ieder moment overstappen. Jij kiest zelf wat voor jou het beste moment is. Wij weten wel dat overstappen tijdens een btw-maand of aan het begin van een nieuw boekjaar niet verstandig is, omdat het dan vaak al druk genoeg is.

Wat moet ik precies doen?

Met dit stappenplan loodsen we je stap voor stap naar SnelStart 12.
Imac

Voordelen SnelStart 12

Nee, met SnelStart 12 werk je niet automatisch online. Dat betekent dat jij gewoon SnelStart op jouw computer installeert en thuis met het programma kunt werken. Eigenlijk werk je dus hetzelfde als je al deed, maar dan met meer voordelen:
 • Zelf de btw-aangifte versturen vanuit SnelStart
 • Veilig werken in de nieuwste versie
 • Minder papierverspilling door opslaan pdf’s bij boekingen
 • Nieuwe factuurlayout die voldoet aan de wettelijke eisen
 • Handige KvK-koppeling
 • Persoonlijke interface installeren

Voordelen online administratie

Het is mogelijk om je (bestaande) administratie online te zetten in SnelStart 12. Je kunt SnelStart dan op verschillende apparaten in en rondom je huis installeren en altijd, ook onderweg, je administratie inzien.
 • Veilig opgeslagen in de Microsoft-database
 • Wereldwijd te openen, ook op mobiel en tablet
 • Accountant toegang geven tot je administratie
 • Snel op je mobiel een factuur maken
 • Facturen e-mailen vanuit SnelStart
 • Automatische bankkoppeling met ING, Rabobank, ABN AMRO, Knab en Triodos
 • En veel meer…
Imac

SNEL OP WEG!

Bekijk het stappenplan

Volg SnelStart op social media

Blijf op de hoogte via Facebook, LinkedIn of Twitter!
Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Twitter