Het nieuwe inlogscherm

Veilig inloggen

Je maakt nu gebruik van SnelStart versie 12.117.57 of een latere versie. Deze nieuwe versies hebben een nieuw inlogscherm dat binnenkort onder onze gebruikers uitgerold wordt. Het nieuwe inlogscherm werkt alleen als je apparaat gebruik maakt van minimaal Windows 8.1.  

 

Minimaal Windows 8.1 
SnelStart vindt het belangrijk dat je gegevens veilig zijn. 
Windows 7 wordt sinds begin 2020 niet meer ondersteund door Microsoft en dat heeft gevolgen voor beveiliging van het systeem. Daarom kun je binnenkort de nieuwe versie van SnelStart alleen gebruiken als je apparaat gebruik maakt van minimaal Windows 8.1. 

 

Werk je met een oudere versie, zoals Windows 7, dan kun je binnenkort niet meer inloggen in je SnelStart-administratie. Zorg er in dat geval voor dat je systeem wordt geüpdatet naar minimaal Windows 8.1.

 

Waarom is er een nieuw inlogscherm?

De nieuwe versies van SnelStart maken gebruik van nieuwe technieken en veiligheidsstandaarden. Het nieuwe inlogscherm maakt hier onderdeel van uit. Zo zorgen we ervoor dat je gegevens in de toekomst veilig blijven.

Daarnaast kun je met het nieuwe inlogscherm ook vanuit SnelStart 12 (de desktopversie van SnelStart) gebruik maken van tweefactorauthenticatie (2FA)

 

Meer online functionaliteit in de toekomst

SnelStart werkt vanaf deze versie met de Microsoft Edge WebView2 component. Deze component zorgt ervoor dat we in de toekomst op een veilige manier meer web-gebaseerde functionaliteit kunnen bieden met de SnelStart-software. Om met de nieuwe versie te werken moet deze component op je apparaat geïnstalleerd staan.

Vragen?
Heb je vragen over het nieuwe inlogscherm of krijg je foutmeldingen bij het inloggen in de nieuwe versie van SnelStart? Neem dan een kijkje bij de onderstaande Meestgestelde vragen. 

Meest gestelde vragen

Vanaf welke datum krijg ik te maken met het nieuwe inlogscherm?

Het nieuwe inlogscherm wordt binnenkort in gebruik genomen. Het nieuwe inlogscherm wordt stapsgewijs uitgerold onder onze gebruikers.

Je kunt daarna alleen inloggen in je SnelStart-administratie via het nieuwe inlogscherm.

Ik werk met een oudere versie van Windows dan Windows 8.1. Wat moet ik doen?

Zorg ervoor dat je het besturingssysteem (operating system) van het apparaat waarmee je inlogt in je SnelStart-administratie wordt geüpdatet naar minimaal Windows 8.1.

Microsoft raadt aan om over te schakelen tot Windows 11 om te voorkomen dat je service of ondersteuning nodig hebt die niet meer beschikbaar is. Op deze pagina van Microsoft vind je meer informatie.

Ik werk met de juiste versie van Windows, maar ik krijg toch een foutmelding als ik probeer in te loggen via het nieuwe inlogscherm. Hoe los ik dat op?
Ik wil mijn systeem niet upgraden naar Windows 8.1 of hoger. Kan ik in een oudere versie van SnelStart blijven werken?

Nee, de voorgaande versie van SnelStart 12 werkt uiteindelijk niet meer. Je kunt dan alleen nog in de nieuwe versie 12.117.57 via het nieuwe inlogscherm inloggen in SnelStart. Dit inlogscherm werkt alleen in combinatie met minimaal Windows 8.1.

Mijn administratie staat niet online. Kan ik met een oudere versie van SnelStart blijven werken?

Nee, het maakt niet uit of je administratie online of offline staat.

De voorgaande versie van SnelStart 12 werkt uiteindelijk niet meer. Je kunt dan alleen nog in de nieuwe versie 12.117.57 via het nieuwe inlogscherm inloggen in SnelStart. Dit inlogscherm werkt alleen in combinatie met minimaal Windows 8.1.

Ik gebruik Windows 8.1, Windows 10 of Windows 11. Wat moet ik doen?

Het nieuwe inlogscherm werkt met deze versie van het Windows besturingssysteem. Je hoeft verder geen actie te ondernemen. Je kunt gewoon inloggen via het nieuwe inlogscherm.

Krijg je alsnog een foutmelding tijdens het inloggen? Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je de foutmeldingen kunt oplossen.

Klopt het dat ik steeds opnieuw mijn wachtwoord moet invullen?

Het nieuwe inlogscherm is gebaseerd op nieuwe technieken en veiligheidsstandaarden. Zo zorgen we ervoor dat je gegevens in de toekomst veilig blijven.

In het nieuwe inlogscherm kun je er nog steeds voor kiezen om je wachtwoord op te slaan. In verband met de veiligheidsstandaarden wordt je wachtwoord dan maximaal 8 uur 'onthouden'. Je hoeft dan de rest van de werkdag dit niet meer in te vullen.

Wist je dat je met het nieuwe inlogscherm ook vanuit SnelStart 12 (de desktopversie van SnelStart) gebruik kunt maken van tweefactorauthenticatie (2FA)?

 

Wat is tweefactoreauthenticatie (2FA)?

Tweefactorauthenticatie ofwel 2FA is een extra beveiliging waardoor de toegang tot je SnelStart account beter wordt beschermd. Als 2FA is geactiveerd moet je op twee manieren je identiteit bevestigen voordat je toegang krijgt tot je administratie. Dit betekent dat je bij het inloggen in SnelStart eerst je gebruikelijke e-mailadres en wachtwoord invult, en daarna vul je op het inlogscherm een code in. Deze code ontvang je via een authenticatie app, zoals Google Authenticator-app of een andere One-time password (OTP) app op je smartphone.

In dit artikel vind je meer informatie over 2FA. Je leest In dit artikel hoe je de verificatie-app installeert, hoe je een gebruiker uitnodigt om in te loggen met 2FA en hoe je het inloggen met 2FA activeert.

annette-contact-inorde

We staan voor je klaar

Heb je vragen over de nieuwe versie van SnelStart of het nieuwe inlogscherm?
Aarzel niet om contact op te nemen, we helpen je graag! Je kunt bellen met onze klantenservice op 0222 36 30 60.

Stel je liever een vraag via e-mail? Stuur dan een berichtje naar klantenservice@snelstart.nl