Onze reis van Texel naar Microsoft Country Partner of the Year...

door: Ivo Huizinga op: 2 juni 2017

Onze reis van Texel naar Microsoft Country Partner of the Year...

SnelStart is Microsoft Country Partner of the Year. BAM! Het nieuws moest even landen toen het mij en Frits (onze directeur) vorige week onder strenge voorwaarden werd verteld. Nu een week later is het enorme gevoel van trots nog steeds niet verdwenen. Een softwarebedrijf van het eiland Texel krijgt erkenning van één van de grootste bedrijven ter wereld: Microsoft. Ik wist dat we goed bezig waren, maar deze prijs is de bekroning voor onze gezamenlijke reis met Microsoft van de afgelopen jaren. Hoe deze reis verliep? Lees het verhaal van SnelStart door mijn ogen.

Azure in de kinderschoenen

Een belangrijkste onderdeel van deze reis is Azure, het cloud platform van Microsoft. In november 2010 kwamen onze architect Carlo Kuip en ik voor het eerst in aanraking met Azure tijdens de TechEd van Microsoft in Berlijn. Het stond nog in de kinderschoenen, maar wij zagen potentie in dit nieuwe platform. Ruim een half jaar later hadden onze ontwikkelaars de eerste administratie in de Cloud gekoppeld aan SnelStart 10. Het was het bewijs voor ons en onze directie dat het mogelijk was. Er was echter één probleem: het werkte slechts voor één administratie.

Met VB6 in de cloud?

Hoe breng je een verouderde VB6 applicatie met ruim 30.000 gebruikers naar Azure? Met deze vraag klopten wij in 2011 aan bij Microsoft Nederland. Samen met Microsoft hebben wij hiervoor de architectuur geschetst en bijna 2 jaar later was het zover. In december 2013 ging het SnelStart Services Platform live op Azure. Tussendoor moesten we SnelStart namelijk nog “even” migreren naar een nieuwe programmeertaal. Zonder die migratie was het namelijk onmogelijk geweest om alle gebruikers te laten genieten van de voordelen van de cloud.

Data is de sleutel voor ons succes!

Voor ons stond het als een paal boven water dat er één ding het belangrijkste was tijdens onze reis naar de cloud. De data is het allerbelangrijkste voor onze klanten. In september 2014 was het dan ook mogelijk om je administratie in de cloud te plaatsen. Toen wij dit voor elkaar hadden wijzigde Microsoft het businessmodel. Hierdoor zouden de databases langzamer en duurder worden voor onze klanten. Onacceptabel voor ons. Hierover zijn we in overleg gegaan met Microsoft en dat bracht ons in contact met de ontwikkelteams in Redmond. In samenwerking met Microsoft is hier een nieuw databasemodel uit ontstaan, de elastische databasepools. Meer weten hierover, bekijk hier onze case study.

Onze hybride klantoplossing

In de afgelopen jaren is de functionaliteit van ons boekhoudplatform uitgebreid met koppelingen met Rabobank, ABN AMRO en KNAB en hebben we een API geïntroduceerd voor andere softwarepartners om te koppelen met onze administraties in Azure. En als klap op de vuurpijl hebben we SnelStart Web en onze apps geïntroduceerd. Het allermooiste is dat accountants- en administratiekantoren met hun oude vertrouwde Windowsapplicatie in dezelfde administratie kunnen werken. Aangezien Azure de basis vormt voor dit unieke samenwerkingsmodel tussen kantoor en ondernemer, hebben wij SamenOp op 19 april bij Microsoft Nederland geïntroduceerd met een welkom van CEO Ernst-Jan Stigter. Een aantal weken later gevolgd door een succesvol gezamenlijk webinar over ditzelfde onderwerp.

Make SnelStart great again!

Gelijktijdig met het webinar heb ik zelf een pitch mogen verzorgen aan het MT van Microsoft Nederland om te vertellen waarom SnelStart deze Award moest winnen. Mijn verhaal ging over de kracht van het platform Azure. Wij bouwen software en voor het beheer kunnen wij vertrouwen op Microsoft. Dit is het verhaal dat wij graag aan andere softwareleveranciers vertellen en waardoor wij een voorbeeld kunnen zijn voor andere ISV’s. De cloud betekent ook een compleet nieuwe vorm van verkopen voor Microsoft. Elke nieuwe klant van SnelStart is indirect een nieuwe klant van Microsoft. Als wij groeien, dan groeit Microsoft mee. Dit betekent ook dat we gezamenlijk nieuwe wegen aan het bewandelen zijn op het gebied van marketing. Want onze ambitie is om te groeien en Microsoft Nederland denkt daar in alle manieren met ons mee. Samen maken wij het verschil.

SnelStart first!

Uit eindelijk heeft de jury dus gekozen voor het verhaal van een softwarebedrijf van Texel. Ik ben er trots op dat wij het komend jaar een icoon van digitale transformatie voor Nederland mogen zijn. Een aantal jaar geleden hadden wij dit niet durven dromen. De transitie die Microsoft de afgelopen jaren heeft doorgemaakt met Satya Nadella aan het roer heeft ervoor gezorgd dat er ook naar een partij als SnelStart wordt geluisterd. Gaaf om die transitie van dichtbij meegemaakt te hebben. De quote “Microsoft got cool again!’ is wat mij betreft dan ook een understatement.

Ook werken bij één van de meest innovatieve bedrijven van Nederland? Bekijk onze vacature en ontdek de mogelijkheden en kansen bij SnelStart.

p.s. Ik wil mijn collega’s bij SnelStart en alle mensen bij Microsoft, in Nederland en wereldwijd, bedanken voor hun bijdrage aan ons gezamenlijke succes. Met een bijzonder woord van dank voor Rudy Doornewaard die de afgelopen jaren deuren voor ons heeft geopend binnen Microsoft.


Ivo Huizinga

Door Ivo Huizinga

Ivo Huizinga is productmanager bij SnelStart. Hij houdt zich vooral bezig met de toekomst van het product SnelStart. Voor deze toekomst zijn strategische partners, zoals Microsoft van groot belang.

Wat vond u van dit artikel?
Goed verhaal! of Geef een tip of stel een vraag aan Ivo Huizinga.


Volg Ivo Huizinga op social media: