Handige tips voor ondernemers: minder muisklikken, meer gemak

door: SnelStart op: 26 september 2018

Handige tips voor ondernemers: minder muisklikken, meer gemak

Nog makkelijker werken met SnelStart? Maak gebruik van de kennis van onze drie SnelStart-trainers WimJan van Velzen, Hans Groeneveld en Kees Huizer. In deze blogserie geven ze handige tips & tricks.

Als we trainingen geven, zien we dat de muis ook wordt gebruikt als dat echt niet nodig is. Dat levert veel onnodige polsbewegingen op en mogelijke RSI-klachten. Een voorbeeld:

Je zit in het hoofdscherm en wilt een nieuwe klant toevoegen. De eerste stap is natuurlijk om te controleren of deze klant al bestaat, er is immers niets vervelender dan een dubbele klant/leverancier. Hoe controleer je dat? Stel: je wilt de heer D. de Boer toevoegen. Dan ga je naar de knop ‘relaties’ en dan ‘klanten’ (of ‘snelstarten’ en dan ‘klanten’). Je ziet dan:

Trainer 1

Nu komt het: bijna iedereen gaat dan met de muis naar het zoekvenstertje om dan Boer in te vullen. Maar.., je kunt in de klantenlijst, als het veld klant ‘blauw’ is, meteen met typen beginnen. Je zult zien dat dan automatisch het zoekvenstertje wordt geopend.

Trainer 2

Dit geldt ook voor leveranciers, enzovoorts. Behalve als je artikelen hebt aangepast naar een alfanumerieke opmaak, dan werkt dat niet. Moet je dan het zoekertje wel activeren met de muis? Nee, dan is het intoetsen van de slash (/) voldoende!

Een training volgen? Meld je aan via www.snelstart.nl/trainingen.