Beleef ook de feestelijke lancering van SamenOp!

door: Menno Commandeur op: 26 april 2017

Beleef ook de feestelijke lancering van SamenOp!
SnelStart lanceert SamenOp

Het was geweldig! De feestelijke lancering van SamenOp op het hoofdkantoor van Microsoft Nederland. En wat fijn dat administratie- en accountantskantoren de moeite hebben genomen om in de drukke aangiftemaand erbij te zijn. De positieve reacties en complimenten van de aanwezigen motiveren ons om de online samenwerking tussen kantoren en ondernemers steeds makkelijker te maken.


Unieke samenwerking met Microsoft

De goede relatie tussen SnelStart en Microsoft is de reden voor de keuze van deze gastvrije locatie op Schiphol. Inmiddels staan er al ruim 25.000 administraties van SnelStart gebruikers in Azure, de cloud omgeving van Microsoft. Maandelijks komen er gemiddeld 2.000 online administraties bij. Met de adoptie van SamenOp door accountants- en administratiekantoren zal dit aantal nog harder groeien.

Ernst Jan Stigter, algemeen directeur van Microsoft Nederland vertelt tijdens de lancering over de kansen van de digitale transformatie voor ondernemers. Over de relatie met SnelStart: “We zijn enorm blij met het partnership dat we hebben met SnelStart. Vandaag hebben we bestaande en ook nieuwe klanten laten inzien hoe samenwerking, innovatie en cloud hand in hand gaan.”

Stop met uren schrijven!

De tweede spreker, Marcel Spoelstra van Accountantskantoor Spoelstra & Scherer, vertelt na de lancering: “Klanten zelf laten factureren en uploaden van facturen of bonnetjes. Simpeler kan het niet. De slogan simpel, snel, SamenOp is hier op echt zijn plaats!”. Door dit soort ontwikkelingen heeft uurtje-factuurtje geen kans meer. Immers, de administratieve afhandeling gaat steeds efficiënter door digitalisering. Per handeling kun je dus minder uren schrijven.

Marcel Spoelstra legt in zijn presentatie uit hoe het ook anders kan. Marcel heeft in Australië gekeken naar ‘Value Based Pricing’. Schat een activiteit voor een klant in op een vaste waarde en bied dit aan als dienst. Hoe sneller je de dienst kunt afhandelen, hoe meer je verdient per uur, omdat de opbrengst voor de dienst een vast bedrag is. Je werkproces wordt hierdoor efficiënter.

Makkelijker, sneller en overzichtelijker

Accountmanager Benno Bakker vertelt in zijn presentatie over de ergernissen bij de kantoren die hij namens SnelStart bezoekt. Kantoren krijgen facturen en bonnetjes op allerlei manieren en het kost ze veel tijd om deze te verwerken. De situatie die Benno schetst is zeer herkenbaar bij de aanwezige kantoren.

Benno heeft inmiddels de oplossing met SamenOp, zodat dit makkelijker, sneller en overzichtelijker kan. Productmanager Ivo Huizinga laat in korte demonstraties van SnelStart Web ook daadwerkelijk zien hoe snel de ondernemer facturen en bonnetjes kan aanleveren. Ook de makkelijke verwerking door de accountant zorgt voor tevreden gezichten in de zaal.

Hoogtepunten en een speciaal pakketje

De lancering van SamenOp was niet het enige hoogtepunt van de middag. De primeur over de bankkoppeling met de Rabobank werd met luid applaus ontvangen door de aanwezige kantoren. Vanaf 18 mei is deze koppeling voor alle gebruikers van SnelStart (met inKaart of hoger) beschikbaar. Ook voor de app van SnelStart Web voor Android en iOS gingen de handen op elkaar. Vanaf nu is de app namelijk de downloaden in de stores van Google en Apple.

Na een akkoord vanaf Texel en met behulp van een razendsnelle pakketbezorger kon SamenOp daadwerkelijk gelanceerd worden. De spectaculaire lancering met veel balonnen door de directie van SnelStart illustreerde het vertrouwen van SnelStart in cloud.

SamenOp eten?

Tijdens de borrel werd er enthousiast nagepraat over de veranderende rol van de accountant, maar vooral over SamenOp. Het speciaal voor de lancering ontworpen bedankje zorgde voor een smaakvolle afsluiting van de dag. “SamenOp eten?” was de tekst op de unieke chocoladereep van Tony's Chocolonely.

Iedereen vertrok vol energie huiswaarts. De accountants voor de laatste loodjes van de aangiftemaand. De medewerkers van SnelStart met inspiratie voor toekomstige ontwikkelingen terug naar Texel.Gratis webinar!

Heeft u vragen over SamenOp? Op 2 mei is er samen met Microsoft Nederland een webinar waarin een online demonstratie wordt gegeven van SamenOp. Hier kunt u ook direct live vragen stellen aan SnelStart.

Ja, ik wil het webinar volgen