makkelijk online samenwerken

ONLINE SAMENWERKEN MET JOUW KLANTEN

Jouw klant levert facturen en bonnetjes digitaal aan en jij doet de boekhouding. Jij controleert, adviseert en geeft je klanten maximaal inzicht. Zo bespaar je tijd en geld voor jouw kantoor én je klanten.
 

Wat doet jouw kantoor

x

Jouw klant aanmeldenmet de 'Online Samenwerken'-knop.

Beheer jij de administratie voor jouw klant al in SnelStart? Gebruik deze dan om mee samen te werken. De bedrijfsgegevens worden automatisch overgenomen en doorgestuurd naar SnelStart. De administratie wordt meteen online gezet onder jouw account.

Jouw klant ontvangt een e-mail om zijn/haar aanmelding te bevestigen. Na bevestiging gaat de online administratie over naar het account van je klant. Jouw klant en jouw kantoor kunnen allebei direct aan de slag.
 

Lees het KennisPlein-artikel

Of bekijk de video:
 

x

Niet meer eindeloos zelf inkloppenmaar alles overzichtelijk digitaal ontvangen

Schoenendozen met bonnetjes en ordners vol facturen zijn verleden tijd. Jouw klant maakt eenvoudig zijn/haar factuur met SnelStart Web.
SnelStart maakt een boeking in het dagboek Verkoop, met de factuur als bijlage. Handig in jouw vertrouwde SnelStart 12.

Een bonnetje fotograferen of een PDF-factuur uploaden? Geen probleem. Ze staan meteen in het dagboek Inkoop als bijlage bij een boeking.
Heeft je klant niet alle gegevens ingevuld? Jij controleert en vult aan!

x

Meteen bijsturenen deskundig adviseren

Alle administratieve handelingen die je klant liever aan jou overlaat, doe je natuurlijk gewoon zelf. Zoals je gewend bent. Denk aan de btw-aangifte, het inlezen van bankafschriften of het maken van de jaarrekening.

Wat doet jouw klant

x

Volledig inzicht in de financiënaltijd en overal

Het financieel dashboard en het overzicht van openstaande in- en verkoopfacturen geven je klant 24 uur per dag zicht op de financiële prestaties van zijn/haar bedrijf.

Heb je de afschriften ingelezen en betalingen bijgewerkt? Jouw klant ziet het direct terug in het dashboard op zijn/haar laptop, tablet of smartphone.

x

Online een factuur of offerte makendat is toch zo gebeurd

Geen facturen en offertes meer afdrukken met Excel of Word, maar handig en snel online via laptop, tablet of smartphone. De factuur of offerte kan direct per e-mail worden verstuurd.

Dit betekent ook tijdwinst voor jouw kantoor, want de factuur wordt direct verwerkt in de administratie. Je hoeft alleen te controleren.
 

Lees het KennisPlein-artikel
x

Fotograferen - scannen - uploadenontvang bonnetjes en facturen digitaal

Ontvang je inkoopfacturen en bonnetjes nog op papier? Dat kan toch ook digitaal.

Jouw klant fotografeert of scant alle papieren bonnetjes. Daarna kan hij/zij ze, net als digitale inkoopfacturen, eenvoudig uploaden en opslaan in de administratie.

Bij het opslaan maakt SnelStart meteen een inkoopboeking aan. Jij controleert die en vult de boeking eventueel aan.

Neem contact op
x

Ja, ik ga graag Online SamenwerkenFijn dat je enthousiast bent over Online Samenwerken! Wij helpen je graag verder. Vul hieronder de gegevens van jouw kantoor in en ons gespecialiseerde team neemt contact met je op.


Zo makkelijk is Online Samenwerken

In 3 stappen aan de slag
 
Bekijk stappenplan

Veelgestelde vragen

x

Moet mijn klant alles zelf doen?Nee, je gaat samenwerken

Natuurlijk hoeft jouw klant niet alles zelf te doen. Jij bepaalt zelf, in goed overleg met je klant, hoe je de taken verdeelt.

Met zijn/haar laptop, smartphone of tablet maakt jouw klant eenvoudig online facturen en uploadt hij/zij bonnetjes en inkoopfacturen. Jij ziet ze direct terug in de administratie, dus handmatig facturen invoeren is verleden tijd.

Controle, bankafschriften inlezen en de btw-aangifte doe jij. Jouw klant ziet direct het resultaat in het online dashboard.
 

x

Wat zijn de kostenVoor mijn klant en mij?

Vanaf € 11,00,- per maand (excl. btw) kan de klant zelf factureren, inkoopfacturen en -bonnetjes digitaal aanleveren en een deel van zijn boekhouding zelf doen. De klant krijgt een eigen licentie voor het pakket naar keuze. Bekijk hier welk pakket het meest geschikt is voor jouw klant.

Bij het aanmelden van je klant kun je zelf bepalen wie de factuur betaalt. Doet jouw klant dit of bied je het online samenwerken aan als onderdeel van jouw dienstenpakket en betaal je zelf de factuur? Het is jouw keuze.
 

x

Een 'oude' accountantslicentie?Stap over naar SnelStart Accountant

Werk je al langer met SnelStart en heb je nog de accountantslicentie die je vóór december 2013 hebt aangeschaft? Dan kun je (nog) niet SamenOp en samenwerken in een online administratie.

Met een online licentie (oftewel: SnelStart Accountant) heb je die mogelijkheid wel. Een overstap regel je eenvoudig zelf via Mijn SnelStart of mail naar accountant@snelstart.nl.
 

Hoe werkt het

x

Bestaande klant aanmeldenmet de 'Online Samenwerken'-knop.

Beheer jij de administratie al voor jouw klant? Gebruik deze dan voor het aanmelden van jouw klant. De bedrijfsgegevens worden automatisch overgenomen en doorgestuurd naar SnelStart. De administratie wordt direct online gezet.

Jouw klant ontvangt een e-mail om zijn/haar aanmelding te bevestigen. Na bevestiging gaat de online administratie over naar het account van jouw klant. Je hebt dan automatisch toegang.
 

Lees het KennisPlein-artikel

Of bekijk de video:
 

x

Nieuwe klant aanmeldenmet de 'Online Samenwerken'-knop.

Ga jij de administratie beheren voor een nieuwe klant? Kies dan voor het aanmelden van een nieuwe klant. Er wordt dan een nieuwe online administratie online aangemaakt en die bevat direct de bedrijfsgegevens van jouw klant.

Jouw klant ontvangt een e-mail om zijn/haar aanmelding te bevestigen.
 

Lees het KennisPlein-artikel

Of bekijk de video:
 

x

Bevestiging door klantvoor een prettige samenwerking

Heb je jouw klant aangemeld en is de administratie online gezet, dan ontvangt jouw klant een e-mail van SnelStart. In deze e-mail staat een link om de aanmelding te bevestigen.

Na bevestiging hebben jouw klant en jij direct de volledige toegang tot de administratie.
 

Bekijk de video
 

Tips & Tricks

x

Back-up maken van cliëntadministratiegewoon voor de zekerheid

Als je klant uitsluitend in SnelStart Web werkt, dan is het voor hem/haar nog niet mogelijk zelf back-ups te maken. Zo zorgt jouw kantoor voor deze zekerheid.
SnelStart maakt uiteraard ook back-ups van online administraties voor het geval er een storing is.
 

Lees het KennisPlein-artikel
x

Directe bankkoppelingmutaties dagelijks automatisch verwerkt

Als kantoor verwerk je natuurlijk de bankafschriften in de administratie van jouw klant. Met de directe bankkoppeling is het downloaden en opsturen van afschriften niet meer nodig.

Koppel eenmalig de administratie met de bankrekening van jouw klant en mutaties worden dagelijks automatisch ingelezen en verwerkt.

De koppeling is op dit moment beschikbaar voor ABN AMRO, KNAB, ING, RABOBANK en TRIODOS. Voor de andere banken moet je de afschriften nog handmatig inlezen voor jouw klant.
 

Lees het KennisPlein-artikel

Of bekijk de video:
 

x

Betaallink op de factuurprofessioneel en snel betaald

Jouw klant voegt via de Mollie koppeling eenvoudig een betaallink toe aan de factuur. Facturen met betaallink worden sneller betaald. Ideaal voor een up-to-date administratie.


 

Lees hier meer over Mollie
x

Facturen makenmet verlegde btw

Een groot voordeel van Online Samenwerken is dat jouw klant zelf facturen maakt, maar wel direct in de administratie. Of het nu gaat om gewone facturen of facturen met btw-verlegd, het kan gewoon met SnelStart Web.
 

Lees het KennisPlein-artikel
x

ConceptfacturenEen kwestie van even opslaan.

Maak je op locatie een factuur, maar moet deze later toch nog worden aangepast? Geen probleem. Je kunt op elk gewenst moment de factuur opslaan als concept en op een later moment verder gaan.
 

Lees het KennisPlein-artikel
x

Handig online werkenOp smartphone, iPad of iPhone.

Online factureren en bonnetjes uploaden wordt nog makkelijker met de SnelStart App.

Geen internetbrowser meer nodig, maar eenmalig downloaden en installeren vanuit de appstore.

Volg SnelStart op social media

Blijf op de hoogte via Facebook, LinkedIn of Twitter!
Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Twitter