Automatiseer jouw voertuigadministratie

met SnelStart en Autoflex

 

De verkoop van SnelStart Garage is per 1 november 2018 gestopt

Sinds 1 oktober 2019 wordt het pakket SnelStart Garage niet verder ontwikkeld. Vanaf 1 maart 2020 werken de RDW-koppeling (via VWE en RDC) en de grossierskoppelingen niet meer. Wij raden aan om tijdig over te stappen naar een andere aanbieder van garage-software.

Wat verandert er?

Hieronder staat wanneer welke veranderingen plaatsvinden in SnelStart Garage. De periode waarin het pakket Garage nog gebruikt kan worden is verlengd tot 1 juni (was 1 januari 2021). Zo hebben gebruikers langer de tijd om over te stappen naar een ander softwarepakket.

  Vanaf
1 oktober 2019
Vanaf
1 maart 2020
Vanaf
1 juni
2021
RDW-koppeling* Geen updates** X X
Grossierskoppelingen Geen updates** X X
In- en verkoop voertuigen X
Wijzigen voertuiggegevens X
Aanmaken nieuw voertuig X
Inzien voertuiggegevens

* O.a. apk afmelden, ophalen voertuiggegevens, okr, orb, orad en oreh. ** Zolang er geen (wettelijke) wijzigingen plaatsvinden, kan de koppeling nog worden gebruikt.

Waarom koppelen?

Wij werken nauw samen met softwarepartner Autoflex. Autoflex sluit naadloos aan op de boekhouding in SnelStart (koppeling is mogelijk vanaf het pakket inBalans).

De autobranchekennis en -ervaring koppelen aan de boekhoudervaring van SnelStart: een echte win-winsituatie. De combinatie van twee gespecialiseerde pakketten geeft op elk gewenst moment maximaal inzicht in jouw bedrijf.

  • Betalingen van facturen eenvoudig controleren via je smartphone.

  • Een pdf van iedere factuur vanuit Autoflex meesturen naar SnelStart voor optimaal inzicht.

  • Diverse koppelingen met de grossiers, waardoor de juiste gegevens direct op de offerte of werkorder staan.

  • Werkplaatsplanning inzichtelijk via smartphone en binnen no-time een nieuwe afspraak vastleggen en inplannen.

  • Snel een foto maken met jouw smartphone of tablet en toevoegen aan een offerte of factuur.

  • Direct een offerte/factuur of meerdere klanten tegelijk een APK-reminder e-mailen.

Ervaar zelf het beste van twee werelden en neem nu contact op met Autoflex via onderstaand formulier, voor meer informatie of een vrijblijvende demo.

Wil je koppelen via een implementatiepartner? Vind dan hier een partner bij jou in de buurt. Heb je vragen hierover aan SnelStart? Stuur dan een e-mail naar garage@snelstart.nl. Wil je contact opnemen met Autoflex, vul dan het onderstaande contactformulier in.

Contactformulier

Veelgestelde vragen

De module SnelStart Garage kan ik niet meer gebruiken, wat moet ik nu doen?
Wij adviseren om SnelStart te koppelen aan garagesoftware. Wij werken nauw samen met softwarepartner Autoflex. Autoflex sluit naadloos aan op de boekhouding in SnelStart (koppeling is mogelijk vanaf het pakket inBalans). Dit programma kent zelfs meer mogelijkheden en gemakken, waardoor je minder tijd kwijt bent aan je administratie en planning. Uiteraard integreert de oplossing van Autoflex volledig met SnelStart. Klik hier voor meer informatie over Autoflex.

We vinden het belangrijk dat een pakket bij jouw wensen aansluit. Kijk hier voor andere garage koppelingen (kies links op de pagina het filter Autobedrijf onder Branche).
Welk abonnement van SnelStart heb ik nodig als ik de koppeling met de software van partners wil maken?
Wil je gebruik blijven maken van marge/globalisatie? Dan adviseren we je om minimaal het abonnement inBalans te gebruiken.

Wil je daarnaast ook de historie van je voertuiggegevens in blijven zien in je SnelStart administratie? Kies dan voor minimaal het abonnement inZicht.

In MijnSnelStart kun je controleren wat je huidige abonnement is. Voldoet je abonnement niet, dan kun je je abonnement eenvoudig upgraden via MijnSnelStart.
Waar moet ik nog meer rekening mee houden als ik een koppeling gebruik?
Bij sommige koppelingen, waaronder Autoflex, kun je de koppeling alleen gebruiken wanneer je administratie online staat.

Controleer in SnelStart 12 in de lijst met administraties wat voor soort administratie je hebt, dit zie je in de kolom ‘soort’. Staat daar online, dan hoef je niets te doen. Staat je administratie lokaal? Dan kun je de administratie online zetten door de administratie aan te klikken en te kiezen voor ‘online zetten’.
Worden de kosten voor de garagemodule gecrediteerd?
Vanaf januari 2021 worden er geen kosten meer in rekening gebracht voor de module SnelStart Garage. Ook als je per jaar betaalt is de module Garage in rekening gebracht tot 1 januari 2021. Je ontvangt dus geen creditfactuur, omdat het bedrag eerder al is verrekend.

Als de module Garage daarna nog op de factuur staat, is dit voor een bedrag van 0 euro. De module Garage wordt niet meer op de factuur vertoond vanaf het moment dat je de module niet langer kunt gebruiken.
Waarom stoppen wij met het aanbieden van de module SnelStart Garage?
Het wordt steeds lastiger om te voldoen aan de laatste trends en bewegingen binnen de garage-branche. We kunnen de kwaliteit van de module Garage op de langere termijn helaas niet waarborgen. Daarom hebben we besloten om te stoppen met de ontwikkeling van de module Garage.
Wat kan ik het beste doen als ik nog vragen heb over de module SnelStart Garage?
Wij hopen natuurlijk dat je vragen al zijn beantwoord op deze pagina. Mocht je toch nog vragen hebben dan staan wij uiteraard voor je klaar! Stuur een mail naar garage@snelstart.nl en we sturen je zo snel mogelijk een reactie per mail.
Ik heb vragen over de garagesoftware van Autoflex of een andere partner. Aan wie kan ik het beste mijn vragen stellen?
Elk softwarepakket is anders. Heb je vragen over de software van Autoflex of een ander garagepakket? Dan adviseren wij om contact op te nemen met de leverancier van deze software, zij kunnen je meer vertellen over de kosten en ook inhoudelijk advies geven.

Op deze pagina vind je de contactgegevens van Autoflex.

Hier vind je de pagina's met contactgegevens van de andere garagepakketten (kies links op de pagina het filter Autobedrijf onder Branche).