Hulp nodig bij het versturen van de btw-aangifte? SnelStart helpt!

door: Eva Nicolai op: 1 juli 2016

Hulp nodig bij het versturen van de btw-aangifte? SnelStart helpt!
btw-aangifte-met-SnelStart

Hij komt er weer aan: de btw-aangifte! Op 31 juli moet de maand- of kwartaalaangifte bij de belastingdienst binnen zijn. Met SnelStart is het versturen van de btw-aangiftes snel en gemakkelijk. Toch nog hulp nodig bij het versturen van de aangifte? Ontdek de verschillende mogelijkheden die SnelStart aanbiedt!

Directe koppeling met de Belastingdienst
Iedere maand, kwartaal of jaar moet u als ondernemer uw btw-aangifte versturen naar de Belastingdienst. Gelukkig heeft SnelStart een een directe koppeling met de Belastingdienst. U kunt vanuit SnelStart 12 daarom eenvoudig uw btw-aangifte berekenen én verzenden in SBR via Digipoort naar de Belastingdienst. 

U kunt de aangifte versturen met het verzamelcertificaat van SnelStart of met uw eigen PKI-overheidscertificaat. Met SnelStart 11 of ouder kunt u nog wel de btw-aangifte berekenen, maar niet meer versturen vanuit SnelStart.

Heeft u hulp nodig bij het versturen van de btw-aangifte? Dan is het goed om te weten dat SnelStart u op meerdere manieren hulp kan bieden:

1.png  Webinar: btw-aangifte in SnelStart 12
Voor iedereen die voor het eerst de btw-aangifte gaat versturen met SnelStart, of al werkt met SnelStart 12 en vanuit het programma de btw wil berekenen en versturen, is er het webinar btw-aangifte in SnelStart 12. Via SnelStart Webinar gemist kunt u het webinar over btw-aangifte terug kijken. Onderwerpen die in dit webinar worden behandeld zijn:

  • Btw-berekenen
  • Een eigen PKI overheidscertificaat instellen
  • Btw-aangifte versturen via het SnelStart Servicesplatform

2.png  Stel uw vraag op het KennisPlein!
Een antwoord op veelgestelde vragen over uiteenlopende onderwerpen, onder andere over het versturen van de btw-aangifte, is te vinden op het SnelStart KennisPlein. Hier vindt u meerdere artikelen over het onderwerp btw-aangifte terug. Bijvoorbeeld het artikel: een btw-aangifte berekenen en versturen. Of stel uw vraag aan medegebruikers!

3.png  Instructievideo's
Sinds kort vindt u op de klantenservicepagina korte instructievideo's over functionaliteiten in SnelStart. Deze video's helpen u alle mogelijkheden van SnelStart te ontdekken!

Bekijk de instructievideo over het berekenen en versturen van de btw-aangifte of het versturen van de suppletieaangifte met SnelStart.

Instructievideo_btw_aangifte_met_SnelStart.png

 

Nooit meer uw aangifte vergeten? Meld u aan voor de btw-alert!
Met de btw-alert van de Belastingdienst vergeet u nooit meer uw btw-aangifte op tijd in te dienen. U kunt de btw-alert app downloaden via de website van de Belastingdienst. De app stuurt u automatisch een herinnering als het weer tijd is voor het indienen van de btw-aangifte. Handig!

 

Deel uw kennis op het SnelStart Kennisplein

Eva Nicolai

Door Eva Nicolai

Als content marketeer op de afdeling Marketing werkt Eva met name aan de online communicatie richting onze klanten. Daarbij is ze betrokken bij allerlei marketinguitingen van SnelStart richting zowel ondernemers als accountants- en administratiekantoren.

Wat vond u van dit artikel?
Goed verhaal! of Geef een tip of stel een vraag aan Eva Nicolai.


Volg Eva Nicolai op social media: