banner-image

Nieuw :
SnelStart Flow

Werk als boekhouder samen met je klant aan het slim en automatisch voorsorteren van geld. Ervaar net als Pieter hoe je klanten eenvoudig inzicht en controle geeft in hun financiën.

Aan de slag
icon-phone Gratis advies:  +31 (0222) 36 30 62

Herken jij dit bij jouw klanten?

Heb je klanten die niet weten welke investeringen zij kunnen doen? Of klanten die onvoldoende geld reserveren voor de inkomstenbelasting en btw?

visual-portret

Ook Marlies geeft nu gericht advies gedurende het jaar met SnelStart Flow

Flow verdeelt geld automatisch over budgetten, spaarrekeningen en beleggingen zodra het binnenkomt. Zo reserveert de ondernemer inkomsten voor verschillende uitgaven in de toekomst. Je klant heeft direct inzicht in zijn cashflow en de financiële gezondheid van zijn bedrijf.

Vanaf nu kun je via je SnelStart-software meekijken in de Flow app die je klanten gebruiken. Adviseer je klanten over passende flows, die je zelf samenstelt. Wil je net zoals Pieter en Marlies je klanten adviseren over hun cashflow?

Ga aan de slag Ja, dat wil ik ook

Waarom SnelStart Flow?
De voordelen op een rij

  • Help ondernemers met de financiële gezondheid van hun bedrijf
  • Tijd en geld besparen voor ondernemers
  • Gericht advies geven aan je klanten
  • Voorkom financiële verrassingen
  • Makkelijk aanmelden en direct starten
Belafspraak maken
icoon flow2-1

SnelStart Flow:
meekijken en samenwerken met je klant

 


Zo werkt de meekijkfunctie van SnelStart Flow

De Flow integratie in SnelStart maakt het makkelijk om je klant te adviseren. Gebruik de kant-en-klare templates, of bouw simpel je eigen templates voor je klanten. Met jouw op maat gemaakte flows werk je samen met je klant aan een financieel gezonde onderneming.

 

Gebruik de meekijkfunctie in 3 simpele stappen voor boekhouders

1. Activeer de Flow-module in SnelStart

Ga naar de tegel Flow, deze vind je in ‘Mijn SnelStart’. Je klikt op het 'Administratie overzicht' zodat je direct kunt zien welke ondernemers al gekoppeld zijn. Je hoeft als administratie- of  accountantskantoor zelf niet de Flow app te hebben.

Flow-icoon-stap1
Flow-icoon-stap2

2. Nodig je klanten uit voor Flow

Bespreek het gemak van Flow voor de ondernemer. Stuur per mail de Flow-uitnodiging naar de ondernemer die je wilt koppelen. In deze mail staat een speciale kortingscode. Met deze korting kunnen ondernemers 2 maanden gratis gebruikmaken van de Flow+ app.

3. Automatiseer de geldstromen van je klant

Laat de meekijkfunctie activeren en stel samen de passende flows in over verschillende rekeningen.

Flow-icoon-stap3

Wil je zelf gebruik maken van Flow? 

Je hoeft de Flow app zelf niet te hebben om gebruik te maken van de functionaliteiten in SnelStart.

Wil je Flow zelf proberen zodat je weet hoe de Flow app werkt? Voor jou als kantoor bieden we de Flow+ app gratis aan. Vraag hier de gratis kortingscode aan.

Flow-visual-app
annette-contact-inorde

We staan voor je klaar

Wil je weten wat Flow voor jouw bedrijf kan betekenen? Je kunt ook direct contact met ons opnemen, we helpen je graag. We zijn bereikbaar op 0222 36 30 60 en via klantenservice@snelstart.nl.

Meestgestelde vragen

Wat is Flow?

Flow is een app van Flow Your Money. Flow brengt het principe van de ‘’letterlijke’’ spaarpotjes van onze grootouders naar de 21e eeuw. In de Flow app stel je in wat er met je geld gebeurt zodra het op je rekening binnenkomt. Denk bijvoorbeeld dat er automatisch direct 21% btw apart wordt gezet voor de rekening omzetbelasting zodra een factuurbetaling binnenkomt.

Je automatiseert je geldstromen, doordat het direct naar “potjes” (lees: verschillende rekeningen) gaat, hierdoor creëer je meer inzicht en overzicht in je geld. Uiteindelijk helpt Flow met het bereiken van financiële langetermijndoelen zonder dat je er dagelijks mee bezig bent.

Wil je meer weten over Flow? Kijk dan op de website van Flow.

Hoe werkt Flow?

In Flow maakt de ondernemer verschillende budgetten voor inkomsten en uitgaven. Voor ieder potje of budget is een aparte rekening nodig. Eigenlijk werkt het net als vroeger de aparte spaarpotjes voor afzonderlijke uitgaven. Flow is een digitale oplossing om potjes te maken en zicht te houden op de cashflow. Zodra er een bedrag binnen komt, wordt dit automatisch verdeeld en gestort op de verschillende rekeningen.

De ondernemer stelt zelf in welk deel van de inkomsten in welk potje wordt gedaan, maar jij als boekhouder kunt daar ook in helpen. Flow en SnelStart geven je de mogelijkheid om eigen templates te maken. Jouw templates kun je voor meerdere klanten gebruiken.

Een voorbeeld

Stel, je wilt dat al je zzp-klanten van elke ontvangen betaling de btw apart zetten zodra het geld binnenkomt en dat ze een reservering maken voor de inkomstenbelasting. Dan stel je in het template in, dat van elke betaalde factuur 21% naar de btw-rekening gaat en 20% naar de rekening 'Belasting'. Daarnaast stel je in wat er met de rest van het binnengekomen geld gebeurt. Hoeveel is salaris? Wat reserveer je voor kosten en investeringen? En wat is winst?

Zo'n zelf samengesteld template kun je via SnelStart met je klant delen, zodat die het kan koppelen met zijn of haar bankrekeningen.

Hoe werkt het vanuit SnelStart?

Vanuit ‘Mijn SnelStart’ zie je de tegel met Flow en de knop ‘Administratie overzicht’. Als je drukt op deze knop ga je naar het administratie overzicht, waar je een overzicht vindt van de aangesloten administraties die de Flow app gebruiken. Vanuit het administratie overzicht kun je ondernemers uitnodigen om met hen mee te kijken, zelf flow-templates te maken en in de toekomst ook bestaande flows aan te passen.

 

Heb je een andere vraag over Flow? Kijk dan op de speciale pagina met meestgestelde vragen.

Wat kost Flow?

Je hoeft de Flow app zelf niet te hebben om gebruik te maken van de functionaliteiten in SnelStart.

De ondernemer download zelf de app Flow aan via de app store. De ondernemer kan kiezen tussen verschillende Flow-abonnementen, van de gratis versie tot Advanced. SnelStart adviseert op dit moment het plan Flow+ Business, dat gebruikt kan worden met zakelijke rekeningen. Meer informatie over de verschillende abonnementen vind je hier.

Voor je klanten hebben we een speciale korting. Met deze korting kunnen ondernemers 2 maanden gratis gebruikmaken van de Flow+ app. De kortingscode staat in de mail die ondernemers ontvangen, nadat je hen hebt uitgenodigd.

De meekijkfunctie vanuit SnelStart Accountant is gratis. Dit blijft zo.

Kan ik Flow zelf uitproberen voordat ik mijn klanten aanraad er mee te werken?

Je hoeft de Flow app zelf niet te hebben om gebruik te maken van de functionaliteiten in SnelStart.

Wil je Flow zelf proberen zodat je weet hoe de Flow app werkt? Voor jou als kantoor bieden we de Flow+ app gratis aan. Je kunt de kortingscode hier aanvragen.

Meer informatie over de verschillende abonnementen vind je hier.

 

Welke banken ondersteunt Flow?

De ontwikkelingen bij Flow gaan snel en je kunt je potjes bij steeds meer banken aanmaken. Check de speciale pagina over de ondersteunde banken op de site van Flow.

Komt er een webinar over de functionaliteiten van Flow en de meekijkfunctie?

Donderdag 7 juli om 10:00 uur is een tweede webinar over SnelStart Flow. Je kunt je hier aanmelden voor het webinar. 

Wat is de rolverdeling tussen SnelStart, Flow en de accountants met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens?

SnelStart Software B.V. (hierna: SnelStart) werkt samen met jouw accountant en Flow Money Automation B.V. (hierna: Flow). Door een nieuwe functie binnen SnelStart die ontwikkeld is in samenwerking met Flow, is het voortaan mogelijk om gegevens te delen met jouw accountant (hierna: accountant).

Als de accountant gebruik maakt van SnelStart als leverancier, dan kan de accountant via onze samenwerkingspartner Flow om je toestemming vragen om gegevens vanuit je Flow account met hem of haar te delen.

Door het koppelen van je Flow-gegevens aan de SnelStart-omgeving van de accountant, kan de accountant zijn dienstverlening en de flows optimaliseren. Het is ook mogelijk dat door toegang te krijgen tot je Flow gegevens, de accountant zijn of haar eigen flows met je kan delen, zodat jij daar gebruik van kan maken. Door jouw Flow-gegevens met de accountant te delen, krijgt de accountant in de SnelStart-omgeving inzicht in je persoonlijke flows, rekeningen, IBAN nummers, gegevens van de tegenrekening, bedragen en transactieomschrijvingen.

Uiteraard vinden we je privacy belangrijk. Zo worden gegevens vanuit Flow alleen met de accountant gedeeld als je hiervoor toestemming hebt gegeven. Je toestemming kan je gemakkelijk via de Flow-app weer intrekken, hierdoor heeft de accountant niet langer inzage in de gegevens vanuit je Flow-account.

De accountant is net als Flow een zelfstandige verwerkingsverantwoordelijke en verwerkt persoonsgegevens voor zijn eigen doel en grondslagen. De verwerking van je persoonsgegevens vanuit je Flow-account zal de accountant doen op basis van het hierboven omschreven doel en met toestemming als grondslag. De privacyverklaring van de accountant zal je meer vertellen over de omgang met persoonsgegevens, welke gegevens hij/zij verwerkt, voor welke doelen en over de rechten die je als betrokkenen kunt uitoefenen.

SnelStart is als leverancier aan te merken als verwerker van de accountant. SnelStart heeft met alle accountants waarmee gewerkt wordt een verwerkersovereenkomst gesloten.

De privacyverklaring van SnelStart Flow vind je hier.

Ik heb een andere vraag

Heb je een andere vraag over Flow? Kijk dan op de speciale pagina met meestgestelde vragen.

Je kunt ook direct contact met ons opnemen, we helpen je graag. We zijn bereikbaar op 0222 36 30 60 en via klantenservice@snelstart.nl. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.