De meerwaarde van boekhouden en bankieren in één applicatie

De werelden van boekhouden en bankieren bewegen steeds meer naar elkaar toe. Diverse banken lanceerden een boekhoudpakket en enkele boekhoudprogramma’s bieden bankdiensten aan. Waarom je boekhouden en bankieren in één applicatie zou willen hebben? Omdat je dan ontzettend veel zaken kunt automatiseren.

Vereenvoudiging van financiële zaken

Boekhoud- en bankprocessen zijn meestal nog strikt gescheiden. In de praktijk betekent dit dat je als ondernemer continu moet schakelen tussen verschillende applicaties. In de boekhouding beheer je de financiën, stel je een factuur op en dien je aangiften in. Met de bankieren-app krijg je grip op je saldo en voer je betalingen uit. Tijdrovend, maar niét schakelen is geen optie, want de zakelijke rekening en de boekhouding zijn beide cruciaal voor de financiële bedrijfsgezondheid.

Door functionaliteiten te integreren, wordt dit proces gestroomlijnd en vereenvoudigd. Zo kun je al je financiële taken afhandelen binnen één gebruiksvriendelijke interface, wat tijd en moeite bespaart.

Verbeterde efficiëntie

De integratie van boekhouding en bankieren stelt bedrijven in staat hun financiële processen te automatiseren en te optimaliseren. Door handmatige taken te verminderen en gegevens naadloos te synchroniseren, kun je als ondernemer efficiënter opereren en fouten vermijden. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer in de ene app je factuur te checken en hem in een andere app te betalen: je doet alles vanuit één applicatie.

Betere controle en inzicht

Het samenvoegen van boekhouding en bankieren geeft een totaaloverzicht van je financiële situatie. Je hebt direct inzicht in je cashflow, uitgaven en inkomsten. Dit helpt je om om betere beslissingen te nemen en je financiën efficiënter te beheren.

Gemakkelijk voldoen aan de regelgeving

Het is een hele opgave voor bedrijven om te voldoen aan de regels en belastingverplichtingen. Door boekhoud- en bankfuncties te combineren, wordt het makkelijker. Met alle financiële gegevens op één plek kun je sneller en gemakkelijker rapporten genereren voor belastingaangiften, jaarrekeningen en andere wettelijke verplichtingen. 

Makkelijker groeien

Met een geïntegreerde oplossing voor boekhouden en bankieren verleg je als ondernemer makkelijker de focus van administratieve taken naar groei. Je kunt makkelijker kansen identificeren, risico's beheren en neemt zelfverzekerder strategische beslissingen in een snel veranderende zakelijke wereld. Zo krijgt de integratie van meerdere functionaliteiten en diensten in één app steeds meer impact op hoe bedrijven groeien en hun financiën beheren.

Werk je met het juiste SnelStart-pakket?

Check met een ervaren productspecialist wat voor jou het best passende SnelStart-pakket is. Plan een gesprek in en laat je gratis en vrijblijvend adviseren. Contact opnemen
Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is met de grootste zorg samengesteld.