Geen kwartaalstress en tijd over

Hoe maakte dit kantoor de omslag naar een nieuwe manier van werken?
Tips en tricks voor de digitale transformatie van jouw kantoor.

 • Altijd up-to-date
 • Lever meer toegevoegde waarde aan je klanten
 • Nooit meer kwartaalstress
 • Een andere aanpak zonder klanten te verliezen
 • Houd tijd over en maak je werk leuker

Heb je vragen over online samenwerken? We helpen je graag.
Schrijf je in voor het gratis webinar of vraag een gesprek aan.

Schrijf je in voor het webinar

Hoe wil jij je klant helpen?

Ondernemers hebben steeds meer behoefte aan advies. Jij kunt die adviesrol vervullen. Online samenwerken in SnelStart bespaart je tijd en zorgt voor up-to-date cijfers. Zo kun je nòg betere adviesgesprekken voeren en creëer je ruimte voor meer klanten in de toekomst.

Meer weten? Scroll verder

Oud

 • Administratie staat lokaal opgeslagen op één plaats
 • Periode-afsluiting maken, downloaden, doormailen, terugmailen, terugzetten en ondertussen niet kunnen werken in je administratie
 • Bij computercrash administratie weg
 • Onleesbare bonnen die handmatig worden verwerkt

Nieuw

 • Administratie is vanaf meerdere locaties te openen
 • Administratie is veilig opgeslagen bij brand of diefstal
 • Er kan altijd gewerkt worden in de administratie, zodat piekdrukte kan worden voorkomen
 • Jij bepaalt wie wat doet in de administratie
 • Minder handmatige handelingen, minder fouten

Actieve klanten

SnelStart is een boekhoudpakket van deze tijd! De koppelingen met diverse bankrekeningen werken perfect en het inlezen van inkoopfacturen maakt het boekhouden een stuk makkelijker. Voor de administratiekantoren geeft dit meer ruimte voor advies en sturing op cijfers i.p.v. stapels facturen inkloppen.

Ronald Wind - Wind Administraties

Meer klantreacties

 • PeterVromans

  Het stukje boekhouden willen wij zo gemakkelijk mogelijk houden voor onze relaties. Het gaat hier met name over zzp’ers. Daarbij sluit SnelStart ontzettend goed aan bij ons als administratiekantoor.

  Peter Vromans BLP Administratiekantoor
 • Monique-Visch-Texeleventz

  SnelStart werkt heel goed en makkelijk en het is handig dat ik online kan samenwerken met mijn boekhoudster.

  Monique Visch Texeleventz
 • Claudia-van-Braak

  Duidelijk programma, eenvoudig in gebruik met veel mogelijkheden. Niet alleen wij als administratiekantoor maar ook onze klanten zijn zeer tevreden over het boekhouden in SnelStart.

  Claudia van Braak Claudia van Braak Office Services

Samen online in 3 snelle stappen

Stap 1

Klant toevoegen

Heeft jouw klant nog geen SnelStart-pakket? Dan vraag jij deze én het online samenwerken aan in jouw eigen administratie in SnelStart 12. Kies het juiste pakket voor de klant en bepaal wie de factuur betaalt. 

Stap 2

Aanmelding bevestigen

Na aanmelding krijgt jouw klant een e-mail met een bevestigingslink. De klant bevestigt en kan direct in zijn of haar online administratie aan de slag.

Stap 3

Samenwerken

Jij hebt nu toegang tot de administratie je klant. Spreek af wie wat doet in de administratie. Laat je klant meteen de SnelStart App downloaden voor het eenvoudig inscannen van bonnetjes en het versturen van facturen.

Uiteraard kan dit ook vanuit SnelStart Web.

Lees hier hoe kantoor Claudia van Braak Office Services dit doet.

Dit krijg je

Jouw klant levert bonnen aan via de app, verstuurt eenvoudig facturen vanuit SnelStart Web en heeft altijd inzicht in de cijfers dankzij de het online dashboard.
IMG inzicht

24/7 inzicht

Altijd een actueel inzicht in de administratie. Zijn er openstaande verkoopfacturen? Wie zijn de beste klanten en hoe staat het met de omzet? In het online dashboard is in één oogopslag helder hoe de administratie ervoor staat door middel van duidelijke diagrammen.

 • Wereldwijd
 • Device onafhankelijk
 • Up-to-date cijfers
IMG Bonnetjes uploaden

Online factureren en offertes sturen

Je klant maakt in slechts 4 stappen een factuur en deze is direct ingeboekt. Het toevoegen van een klant is erg eenvoudig door de slimme koppeling met de KVK.

 • Eenvoudig facturen maken
 • Altijd goed ingeboekt
 • Opmaak volgens de wettelijke eisen
IMG Factureren

Bonnetjes uploaden

Klant fotografeert direct een bonnetje of factuur in SnelStart Web of App. De inkoopfacturen en bonnetjes worden automatisch geboekt. De boeking hoeft alleen nog te worden gecontroleerd. Zo raken bonnen en facturen nooit meer kwijt!

 • Nooit meer bonnen kwijt
 • Scan en herken
 • Voldoe aan de bewaarplicht

Heb je vragen over online samenwerken? We helpen je graag.
Schrijf je in voor het gratis webinar of vraag een gesprek aan.

Schrijf je in voor het webinar

Meestgestelde vragen

Ik wil Online Samenwerken, kan ik blijven werken in SnelStart 12?
Ja, dit kan. Het is wel belangrijk dat de administratie online staat. Verder kun je zelf kiezen of je in SnelStart 12 of Web werkt. Je kunt er ook voor kiezen om in beide systemen te werken.
Kan ik zelf bepalen wat ik doe en wat mijn klant doet?
Jij bespreekt met jouw klant wie wat doet. Jullie kunnen tegelijkertijd in de administratie werken. Maak goede afspraken om dubbel werk te voorkomen!
Hoe stel ik Online Samenwerken in?
Het is heel eenvoudig om Online Samenwerken in te stellen. We hebben hiervoor een handig stappenplan gemaakt. Hierin beschrijven we hoe je Online Samenwerken instelt voor zowel nieuwe klanten als bestaande SnelStart-gebruikers die al een online administratie hebben.
Kan ik een training volgen gericht op Online Samenwerken?
Ja, onze trainer Tom staat voor je klaar en vertelt jou hoe jij en jouw klanten alles uit Online Samenwerken kunnen halen. Bekijk het trainingsaanbod en beschikbare data hier.
Wat zijn de kosten van Online Samenwerken?
Al vanaf 8,00 per maand (excl. btw) kan een klant digitaal gegevens aanleveren. Jij houdt alle controle over de boekingen. Vanaf 12,50 per maand (excl. btw) kan jouw klant ook zelf factureren en een deel van zijn boekhouding doen. De klant krijgt een eigen licentie voor het pakket naar keuze. Bekijk hier welk pakket het meest geschikt is voor jouw klant.

Bij het aanmelden van je klant kun je zelf bepalen wie de factuur betaalt. Doet jouw klant dit of bied je het online samenwerken aan als onderdeel van jouw dienstenpakket en betaal je zelf de factuur? Het is jouw keuze.
Moet mijn klant nu alles zelf doen?
Natuurlijk hoeft jouw klant niet alles zelf te doen. Jij bepaalt zelf, in goed overleg met je klant, hoe je de taken verdeelt.

Met zijn/haar laptop, smartphone of tablet maakt jouw klant eenvoudig online facturen en uploadt hij/zij bonnetjes en inkoopfacturen. Jij ziet ze direct terug in de administratie, dus handmatig facturen invoeren is verleden tijd.

Controle, bankafschriften inlezen en de btw-aangifte doe jij. Jouw klant ziet direct het resultaat in het online dashboard.
Ik werk zelf met een oude licentie, is dat erg?
Werk je al langer met SnelStart en heb je nog de accountantslicentie die je vóór december 2013 hebt aangeschaft? Dan kun je (nog) niet Online Samenwerken met jouw klant in een online administratie.

Met eenonline licentie (oftewel: SnelStart Accountant) heb je die mogelijkheid wel. Een overstap regel je eenvoudig zelf. Mail naar accountant@snelstart.nl en wij nemen contact op met jou.
Is het mogelijk om in de online administratie van mijn klant een periode te blokkeren?
Dat is mogelijk. Als accountant heb jij de rechten om een periode te blokkeren. Op dat moment kan de klant geen wijzigingen aanbrengen en kun jij ongestoord de controle uitvoeren.

Hoe je dit precies doet leggen we hier stap voor stap uit.
Mijn klant heeft nog een oude SnelStart-licentie. Kunnen we dan ook online samenwerken?
Nee, voor het online samenwerken heeft jouw klant een in-pakket nodig met een online administratie. Hier leggen we uit hoe je een bestaande administratie omzet naar online samenwerken.