Digitale suppletieaangifte in SnelStart

door: Stephanie Rijk op: 17 augustus 2017

Digitale suppletieaangifte in SnelStart

Momenteel is het mogelijk om suppletieaangifte per schrift en digitaal in te dienen bij de Belastingdienst. Echter, is het per 2018 verplicht om de aangifte digitaal te versturen. Gelukkig verandert er voor u als SnelStart-gebruiker weinig, want bij ons is digitale suppletieaangifte al sinds 2016 mogelijk. Door continue innovatie loopt SnelStart dus al een ruim jaar voor op andere aanbieders van boekhoudsoftware. Voor u scheelt dit veel scan-, print- en invoerwerk!

Wat houdt suppletieaangifte in? 

Met suppletieaangifte kan door middel van aangifte een correctie worden aangegeven dat er te veel of te weinig belasting is afgedragen aan de Belastingdienst. Wanneer er een correctie moet worden ingediend over een afgerond tijdvak, dan kan deze worden meegenomen in het eerstvolgende tijdvak. Maar stel dat er over het te betalen of ontvangen bedrag meer dan €1000,- aan BTW moet worden betaald, dient u suppletieaangifte aan te vragen bij de Belastingdienst. Als dit in uw geval voorkomt berekent SnelStart het automatisch.

SnelStart voorloper

Sinds 2016 is het al mogelijk om via SnelStart de suppletieaangifte digitaal in te dienen bij de Belastingdienst. Wanneer u de aangifte nog per schrift verstuurt, is het een uitkomst om SnelStart hiervoor te gebruiken. Met SnelStart berekent u de suppletieaangifte automatisch. En met één druk op de knop verzendt u de suppletieaangifte direct vanuit SnelStart naar de Belastingdienst

digitale suppletie aangifte .png.

Het voordeel hiervan is dat u zo minder kans maakt op fouten. Daarnaast kunt u gemakkelijk de suppletieaangifte terug vinden in uw (online) administratie. Zo houdt u meer tijd over voor andere belangrijke zaken, door de aangifte te digitaliseren kunt u veel tijd en geld besparen.  

 

Wat betekent dit voor u? 

Als u op dit moment de aangifte digitaal verstuurt via SnelStart, verandert er voor u verder niets. Dient u nog wel de aangifte per schrift aan? Dan vindt u hieronder een handige instructievideo waarin wordt uitgelegd hoe de aangifte digitaal in SnelStart kan worden verstuurd. Dit scheelt veel tijd en werk!

Stappenplan suppletieaangifte