SnelStart 12, Web en App

Waar log je in en wat kun je met deze verschillende modules?

Als je leest over SnelStart kom je verschillende modules tegen. We hebben het soms over SnelStart Web, soms over de SnelStart App en een andere keer over SnelStart 12. Wat is het verschil tussen deze modules en wat kun je ermee?

 

Online administratie

Bij een online administratie worden alle gegevens online, in de cloud, bewaard. Hierdoor kun je de administratie altijd en overal ter wereld openen, bekijken en bijwerken. Daarnaast kun je op deze manier gemakkelijk met meerdere mensen in dezelfde administratie werken. Zo kunnen bijvoorbeeld jij en je boekhouder vanaf verschillende locaties tegelijk, elk met eigen inloggegevens, inloggen in jouw boekhouding. 

Alle gegevens uit je administratie staan opgeslagen in Azure, het cloud-platform van Microsoft. Daarnaast raden we je aan om regelmatig een back-up te maken. Handig als je bijvoorbeeld een fout wil terugdraaien.

Let op: jouw nieuwe administratie staat automatisch online. In sommige artikelen op ons Kennisplein hebben we het erover dat je eerst je administratie online moet zetten. Dit geldt dus niet voor jou, jij hoeft met die stap niets te doen, je administratie staat al online.

Je werkt steeds in dezelfde administratie

Je werkt steeds in precies dezelfde administratie, hetzelfde bestand dat opgeslagen is in de cloud. Je kunt je administratie openen, bekijken en bijwerken in verschillende modules. Je kiest zelf welke module en welke manier van werken jij het prettigst vindt. Er zijn drie verschillende modules: 

  • SnelStart 12
  • SnelStart Web 
  • SnelStart App

SnelStart 12

Is de uitgebreide desktopversie van SnelStart. SnelStart 12 download en installeer je op je PC. Hoewel het een desktopversie is, werk je 'online'. De administratie waar je in werkt staat namelijk opgeslagen in de cloud. Het is dus wel belangrijk dat je altijd met het internet verbonden bent.

Als je het pakket inBalans, inZicht of inControle gebruikt, werk je veel in SnelStart 12. Hierin voer je de handelingen uit bij bijvoorbeeld meer complexe opties voor facturatie (omzetten van orders naar facturen, periodiek factureren), het instellen van je boekhouding, zoals het toevoegen van grootboekrekeningen en voor het uitdraaien van rapportages.

 

SnelStart Web

In de SnelStart Web module werk je eenvoudig op je telefoon of een tablet. SnelStart Web open je via je internetbrowser. Je hoeft hierbij geen programma op je apparaat te downloaden.

SnelStart Web werkt eenvoudig. Het spreekt voor zich, ook als je geen boekhoudkundige kennis hebt. Je kunt hierin binnen een handomdraai artikelen en klanten toevoegen en facturen maak je binnen een minuut, echt! Ook beschikt Web over een online dashboard waarop je kunt aflezen hoe je er financieel voor staat.

 

SnelStart App

De app download je via Google Play of App Store op je mobiel. De SnelStart App heeft precies dezelfde functies als SnelStart Web.

Download meteen de app: scan heel gemakkelijk je bonnetjes met behulp van je camera!

Ook heb je altijd je laatste cijfers bij de hand dankzij het dashboard en kun je direct op locatie een offerte aanmaken.

Stap voor stap bonnetjes scannen

Via de App maak je een foto van je bonnetje. SnelStart herkent de gegevens op de bon en vult deze automatisch voor je in. Jij controleert de gegevens en vult ze eventueel aan. Klaar!

  1. Open de SnelStart-app. Nog niet gedownload? De app is beschikbaar voor IOS en Android.

  2. Kies bon of factuur en kies Toevoegen.

  3. SnelStart scant de bon en vraagt je om de bon te controleren in 2 stappen:

    • Controleer de gegevens die automatisch zijn ingevuld en vul aan waar nodig.

    • Kies waar de kosten voor waren.

 

Wist je dat je...

chat3

Vragen? Bel, mail of chat

Kom je er even niet uit? Onze Klantenservice helpt graag. Neem gerust contact met ons op via 0222 36 30 60 of neem een kijkje op het Kennisplein.

Naar Kennisplein