De beginbalans instellen

Een belangrijke klus die goed moet gebeuren.

De beginbalans in SnelStart 12 

De beginbalans is een overzicht van alle bezittingen en schulden aan het begin van het boekjaar. Deze vul je handmatig in als je een nieuwe administratie start. Je vult op iedere grootboekrekening het saldo in dat erop stond op de laatste dag van het voorgaande boekjaar. Heb je nog geen bedragen om in te vullen, bijvoorbeeld omdat je net bent gestart met je bedrijf, dan vul je niets in.

TIP: Wil je zeker weten dat alles goed staat? Laat het dan controleren door een boekhouder of accountant. In SnelStart werk je gemakkelijk samen met je boekhouder, hij of zij kijkt van afstand met je mee in je administratie en grijpt in waar nodig. Lees hier hoe je dat doet

Stappenplan beginbalans instellen

  1. Het instellen van de beginbalans is een belangrijke klus. Als deze goed staat, kun jij starten met het bijhouden van je administratie. Wil je zeker weten dat alles goed staat? Laat het dan controleren door een boekhouder of accountant. Lees hier hoe je gemakkelijk samenwerkt met je boekhouder of accountant

  2. Log in in SnelStart 12 en open je administratie.

  3. Ga naar het tabblad Boekhouden.

  4. Kies voor BoekhoudenTussenrekening Beginbalans.

  5. Maak een nieuwe boeking en vul hier de begindatum van het boekjaar in.

  6. Vervolgens maak je voor iedere grootboekrekening een nieuwe regel aan. Voeg de positieve bedragen in bij  de kolom Tegoed en de negatieve saldo's in kolom Schuld.

Heb je nog openstaande verkoopfacturen? Lees dan op ons Kennisplein hoe je deze verwerkt in je nieuwe administratie 

 

En door...

Bij het pakket inZicht werk je meestal in SnelStart 12. Er zijn ook nog 2 andere modules waar je in kunt werken: SnelStart Web en de SnelStart App. Je leest meer over deze modules en de verschillen tussen de modules op deze pagina.

Wil je al graag verder met de volgende instructie? Ga dan naar: bankkoppeling instellen. Let op: we hebben de instructies in een logische volgorde opgezet en we raden je aan om deze volgorde aan te houden.

 

Wist je dat je...

chat3

Vragen? Bel, mail of chat

Kom je er even niet uit? Onze Klantenservice helpt graag. Neem gerust contact met ons op via 0222 36 30 60 of neem een kijkje op het Kennisplein.

Naar Kennisplein