<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1705023512907518&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Price_button-blue-1

Papieren bonnetjes van klanten zijn verleden tijd. Met SnelStart Accountant kun je uitgebreid boekhouden en makkelijk online samenwerken. Het biedt een enorme hoeveelheid functionaliteiten, handige koppelingen en RGS voor iedere accountant, boekhouder en administratiekantoor.

En dat is nog niet alles. Naast de uitgebreide software ontvang je een complete, gratis Accountant formule. Hierin vind je alle handvatten om je bedrijf te laten groeien en aan de slag te gaan met digitaal samenwerken. Je kunt de software en Accountant formule gewoon 30 dagen gratis proberen, je zit nergens aan vast.

 • Onbeperkt extra gebruikers toevoegen
 • 100+ koppelingen met andere software
 • Incl. onze Accountant formule met essentiële tips

Belafspraak inplannen      Demo bekijken       30 dagen gratis proberen

Bekijk alle functionaliteiten

Dit is voor jou, helemaal gratis

Hoe help je jouw klanten met de juiste aanlevering van hun administratie? En welke vorm van samenwerken past bij je klant? Probeer SnelStart Accountant en ontvang gratis onze Accountant formule die jou hierbij helpt:

 • Gratis online training met complete uitleg over SnelStart Accountant
 • Checklist voor je klanten, zodat je de administratie sneller kunt verwerken
 • Whitepaper met uitleg hoe je samenwerkt met je klanten + keuzehulp voor pakket
 • Whitepaper hoe je je klanten enthousiast maakt over online samenwerken
 • E-book over groei, grip en de band met je klant
 • Informatie die we beschikbaar stellen voor jouw klanten
 • Onbeperkt support van onze 60+ specialisten op de klantenservice
SnelStart_offer_v7

Ontdek welke oplossingen SnelStart Accountant biedt. Vraag gratis en vrijblijvend een demo aan.

Demo ontvangen

Op welke manier wil je online samenwerken?

De ene klant levert zijn hele administratie bij jou aan, terwijl de ander voor een groot deel zelf de boekhouding bijhoudt. Voor elk type klant is er een passend boekhoudpakket in SnelStart. Bepaal samen met je klant hoe jullie de administratie verdelen.

Mijn klant wil…

Alles aanleveren, ik doe de rest

 • Klant levert digitaal aan
 • Jij maakt en controleert boekingen
 • Gratis handige app
 • Onbeperkt aanleveren

7,50 per maand

Pakketprijs voor jouw klant. Tijdelijk gratis te gebruiken. Bèta-versie.

Meest gekozen

Aanleveren, zelf facturen, ik doe de rest

 • Klant levert digitaal aan
 • Klant factureert zelf
 • Jij maakt en controleert boekingen
 • Onbeperkt factureren

10,- per maand

Pakketprijs voor jouw klant. 30 dagen gratis proberen. Geheel vrijblijvend!

Boekhouden, ik adviseer

 • Keuze uit 4 verschillende pakketten
 • Van factureren tot uitgebreid voorraadbeheer
 • Spreek samen af wie wat doet
 • Onbeperkt boekhouden

v.a. 15,- per maand

Pakketprijs voor jouw klant. 30 dagen gratis proberen. Geheel vrijblijvend!

Zo bespaart Rita tijd met online samenwerken in SnelStart


Wil je net zoals Rita ook tijd besparen en zou je wat meer informatie willen hebben over SnelStart Accountant? Onze deskundigen adviseren je graag in een gratis 1-op-1 gesprek.
Belafspraak inplannen

Hoe kan ik beginnen?

Probeer SnelStart Accountant 30 dagen gratis en maak gebruik van alle functies. De proeflicentie loopt automatisch af, je zit dus nergens aan vast. Ontvang daarnaast nu onze Accountant formule die helpt jouw bedrijf te laten groeien. Deze ontvang je per mail van ons.

Ik meld me aan

Dat is nog niet alles, we doen het samen

SnelStart is een gespecialiseerd bedrijf dat al meer dan 35 jaar dé boekhoudsoftware biedt aan alle type ondernemers. Van zzp'ers en mkb'ers tot accountants. Al meer dan 4.000 accountants en boekhouders gebruiken SnelStart.

Wij maken boekhouden makkelijk, voor iedereen. Lukt het even niet? Wij zijn er voor je. Onze uitgebreide supportafdeling met 60+ specialisten en trainers staan voor jou en je klanten klaar. 

SnelStart Accountant klantenservice

We staan voor je klaar

Wil je graag weten wat SnelStart Accountant voor jouw kantoor kan betekenen of ben je geïnteresseerd in een overstapservice?

Aarzel niet om contact op te nemen, we helpen je graag! Je kunt bellen met onze accountmanagers op 0222 36 30 62.

Stel je liever een vraag via e-mail? Stuur dan een berichtje naar accountant@snelstart.nl. Of maak en belafspraak:

Maak een belafspraak

Meestgestelde vragen

Hoe stel ik online samenwerken in?

Met een SnelStart Accountant-licentie kunnen klanten worden uitgenodigd om online samen te werken. Ook kunnen klanten die zelf een SnelStart-licentie hebben jou uitnodigen om online samen te werken. Als administratiekantoor krijg je kosteloos rechten, zodat je altijd bij de administratie van de klant kunt. De administratie is snel te vinden in het overzicht op het startscherm.

Lees hier hoe je stap voor stap een klant toevoegt voor online samenwerken.

Lees hier hoe je een klant mét een SnelStart-licentie toevoegt voor online samenwerken.

Lees hier hoe klanten jou kunnen toevoegen voor online samenwerken.

Wat kost het?

SnelStart Accountant is het meest complete SnelStart-pakket. De kosten zijn 35,- per maand. Je kunt eenvoudig gebruikers binnen het eigen kantoor toevoegen. De eerste 2 gebruikers zijn gratis, daarna zijn de kosten 5,- per extra gebruiker per maand.

SnelStart biedt diverse pakketten voor ondernemers. De informatie in dit whitepaper helpt je bepalen welke boekhoudpakketten bij jouw manier van werken en klanten passen.

Al vanaf 7,50 per maand (excl. btw) kan een klant digitaal gegevens aanleveren. Jij houdt alle controle over de boekingen.

Vanaf 10,- per maand (excl. btw) kan jouw klant ook zelf factureren en een deel van zijn boekhouding doen. 

Je vindt een overzicht van alle pakketten en de kosten per pakket op deze pagina.

De klant krijgt een eigen licentie voor het pakket naar keuze.

Welke pakketten zijn er voor mijn klanten?

SnelStart heeft verschillende pakketten voor jouw klanten, zodat je op een passende manier online kunt samenwerken. Wil je klant niets weten van de boekhouding, of houdt hij een heel deel zelf bij? Hier vind je een overzicht van alle pakketten en de kosten per pakket. 

Al vanaf 7,50 per maand (excl. btw) kan een klant digitaal gegevens aanleveren. Jij houdt alle controle over de boekingen.

Vanaf 10,- per maand (excl. btw) kan jouw klant ook zelf factureren en een deel van zijn boekhouding doen. 

De klant krijgt een eigen licentie voor het pakket naar keuze.

Wie betaalt voor het pakket van de klant?

De accountant of boekhouder kan tijdens het aanmelden voor online samenwerken kiezen wie er betaalt: de ondernemer of het kantoor. De keuze wordt gemaakt in stap 3: wie ontvangt de factuur?

Er zijn veel kantoren die de pakketkosten verwerken in hun maandprijs, maar je kunt ook afspreken dat de klant de abonnementskosten betaalt.

Moet mijn klant alles zelf doen als we online samenwerken?

Nee, de taakverdeling bepalen jullie zelf. Jouw klant kan bijvoorbeeld heel eenvoudig online facturen maken en digitaal bonnetjes aanleveren, waarbij jij de controle houdt over de boekingen en de aangiftes verzorgt.

Wat is het verschil tussen SnelStart 12 en SnelStart Web?

De naam verklapt het al: SnelStart Web is de online versie van SnelStart. Web is overal te gebruiken. Via smartphone, tablet of mobiel log je overal ter wereld in.

SnelStart 12 is de desktopversie. Deze download je op je computer. De desktopversie is een stuk uitgebreider. Hierin kun je werken in online administraties, maar het programma zelf staat lokaal opgeslagen.

Alles wat jij in SnelStart 12 doet, wordt automatisch overgenomen in SnelStart Web. En andersom. Als accountant zal je merken dat jij meer in SnelStart 12 werkt, terwijl jouw klanten nagenoeg hun hele administratie in Web kunnen voeren. SnelStart Web is zeer toegankelijk. Ook ondernemers, die minder boekhoudkennis hebben, kunnen hier prima mee uit de voeten.

Hieronder een kort overzicht met functies welke jij in SnelStart Web of 12 kunt gebruiken.

Wat doe je in Web? Wat doe je in SnelStart 12?
Dashboard: verschillende overzichten, o.a. btw-status klanten, werkvoorraad Gemakkelijk online samenwerken met je klanten
Activa module: automatisch afschrijven bedrijfsmiddelen Slimme en uitgebreide zoekmogelijkheden voor efficiënte controle
Bulkverwerking inkoopfacturen o.b.v. OCR Snel periodevergelijkingen en - balansen maken
Balans- en resultaatoverzichten: handig om online bij de hand te hebben Transitorisch boeken
  Eenvoudig gebruikers binnen eigen kantoor toevoegen

 

Hoe levert een klant de inkoopgegevens digitaal aan?

Klanten uploaden gemakkelijk bonnetjes en inkoopfacturen in de SnelStart administratie. Dit kan door een foto van een bonnetje te maken met de SnelStart app of door digitale bestanden vanuit de computer of telefoon aan de SnelStart administratie toe te voegen.

Tijdens het uploaden van de bonnetjes en inkoopfacturen vindt op de achtergrond ons OCR (optical character recognition, oftewel optische tekenherkenning)-proces plaats. Alle bestanden doorlopen automatisch het OCR-proces tijdens het opladen. Alle herkende gegevens, zoals de leverancier en de bedragen, worden automatisch ingevuld in de administratie. Het administratie- en accountantskantoor hoeft het boekingsvoorstel alleen te controleren en waar nodig aan te vullen.

Wordt tijdens het scan- & herkenproces ook automatisch de grootboekrekening gekoppeld?

Tijdens het uploaden van de bonnetjes en inkoopfacturen vindt op de achtergrond voor ieder bestand automatisch ons OCR (optical character recognition, oftewel optische tekenherkenning)-proces plaats. Alle herkende gegevens, zoals de leverancier en de bedragen, worden automatisch ingevuld in de administratie.

Daarnaast geeft het programma bij iedere inkoop een omschrijving mee die je eventueel kunt aanpassen. In een omschrijving wordt door SnelStart automatisch de naam van de leverancier gebruikt.

Bij een nieuwe leverancier koppel je de eerste keer een grootboekrekening aan de inkoop. SnelStart onthoudt de koppeling tussen de omschrijving (waarin het programma automatisch de leverancier zet) en grootboekrekening. Bij een volgende boeking met een zelfde soort omschrijving laat SnelStart zien op welke grootboekrekening dit de vorige keren is geboekt.

Je kunt de grootboekrekening in zo’n voorkeursboeking zo nodig wijzigen, zodat het programma ‘leert’ op welke grootboekrekeningen je deze omschrijving wilt boeken. Na het geven van een akkoord op de boeking is de factuur of bon meteen ingeboekt.

Moeten bonnetjes bewaard worden nadat ze goed zijn gescand met de SnelStart app?

De ondernemer kan bonnetjes of papieren facturen fotograferen met de app.
De Belastingdienst geeft aan dat je papieren bonnetjes of facturen mag inscannen en vervolgens niet hoeft te bewaren, mits duidelijk blijft dat dit de echte factuur of bon is.

Check of je klant voldoet aan alle eisen, je vindt informatie in dit artikel van de Belastingdienst.

Kan de ondernemer zelf btw-aangifte doen?

De ondernemer kan via inOrde en inStap nooit zelf de btw-aangifte doen. Het administratie- of accountantskantoor doet dan de btw-aangifte.

Bij de overige pakketten kan de klant zelf de btw-aangifte doen. Je spreekt samen met de klant af wie wat doet in de administratie.

Kunnen bankgegevens automatisch worden aangeleverd?

De klant kan zijn bankrekening koppelen aan de administratie in SnelStart. Een bankkoppeling zorgt ervoor dat alle bankmutaties dagelijks op de goede plek in de boekhouding terechtkomen. Hierdoor zie je bijvoorbeeld meteen welke facturen al betaald zijn. En welke inkoopfacturen de klant nog moet betalen. Handig!

Let op: je kunt ING, Knab, Triodos, Rabobank en ABN AMRO koppelen aan SnelStart. Van andere banken kun je de afschriften inlezen en handmatig verwerken.

De klant kan zelf de automatische bankkoppeling instellen voor ING, Triodos en Rabobank. In de volgende artikelen vind je meer informatie over het instellen van de automatische bankkoppeling voor:
ING
Triodos
Rabobank

De bankkoppelingen voor de ABN Amro en Knab kunnen niet rechtstreeks vanuit de online SnelStart administratie (SnelStart Web) worden aangevraagd. Je moet hiervoor inloggen in de offline versie van SnelStart, SnelStart 12. Hier vind je hoe je de bankkoppeling instelt voor ABN Amro. Hier vind je hoe je dit doet voor Knab.

In dit artikel lees je hoe je bankafschriften handmatig in kan lezen.

De facturen zijn later ingevoerd dan de bankafschriften. Kun je de bankafschriften opnieuw koppelen?

Ja, je kunt de ingelezen bankafschriften opnieuw koppelen. In dit artikel lees je hoe je dit doet.

Kun je de boekhouding koppelen met andere software?

Door het pakket van de klant te koppelen aan andere software wordt de administratie meer geautomatiseerd: een bankkoppeling om in- en verkopen automatisch te verwerken, koppelingen met CRM-systemen of webshops. En alles sluit naadloos aan op de boekhouding in SnelStart.

Er zijn ook koppelingen specifiek voor accountants- en administratiekantoren, zoals Visionplanner en Nextens.

Op de website staat een overzicht van de koppelingen die je kunt maken met een SnelStart administratie. Bij iedere koppeling vind je informatie over de applicatie, de website van de softwarepartner en contact informatie.
Je ziet het koppelingenoverzicht ook als je inlogt in je administratie.

Let op: Vanuit SnelStart kun je gratis gebruikmaken van koppelingen. Wel kan de partnerpartij een fee vragen voor het gebruik van zijn koppeling. Lees altijd goed de voorwaarden.

Welke softwarekoppelingen worden veel gebruikt door administratie- en accountantskantoren?

Nextens
Geen handmatige handelingen meer bij de aangifte dankzij de slimme koppeling tussen Nextens en SnelStart. Dankzij RGS worden grootboekrekeningen automatisch gekoppeld aan de velden in de aangifte. Jij controleert en verstuurt aangiftes met een snelle handeling naar de Belastingdienst. Hierdoor houd je tijd over voor fiscaal advies aan jouw klant.
Lees meer over Nextens & SnelStart

Visionplanner
Met Visionplanner stel je snel managementrapportages samen en heb je meer inzicht in de trends en financiële ontwikkeling van het bedrijf van je klant. Met de koppeling maak je eenvoudig een planning en begroting en vergelijk je de actuele stand en prognose. En dat alles natuurlijk volledig online. Een ideaal platform voor ondernemer en accountant. Snel, simpel en samen.
Lees meer over Visionplanner & SnelStart

Nmbrs
Het verwerken van de salarisrun kan heel wat tijd in beslag nemen. Nmbrs helpt. Het handmatig overnemen van gegevens is niet nodig. Na het draaien van de salarisrun worden journaalposten met een druk op de knop op de juiste kostenplaats geboekt.
Lees meer over Nmbrs & SnelStart.

LoanStreet
Snel en eenvoudig een kredietaanvraag checken en aanvragen voor je klant doe je met LoanStreet. LoanStreet biedt toegang tot 17 aanbieders van financieringen, waaronder banken, crowdfunders, factoring-maatschappijen en leasemaatschappijen. Binnen enkele minuten kun je je klant adviseren over een financiering voor een investering.
Lees meer over LoanStreet & SnelStart.

Kan een klant meerdere online administraties gebruiken?

Een administratie- of accountantskantoor kan per ondernemer maar één online administratie aanmelden. Als de ondernemer extra online administraties wil gebruiken, dan kan de ondernemer deze zelf aanmaken.

Elke extra online administratie kost €2,50 per maand. In dit artikel lees je hoe je extra online administraties aanmaakt.

Wanneer je online wil samenwerken met je klant en je voor deze klant al meerdere administraties beheert, dan kun je voor de eerste administratie de klant uitnodigen om online samen te werken.

Elke volgende administratie geef je eerst vrij. Nadat je de administratie hebt vrijgegeven, kan de klant deze op naam zetten en toevoegen aan zijn of haar licentie. In dit artikel lees je hoe je dit doet.

Kun je met meerdere collega's in een online administratie werken?

Ja, door extra gebruikers aan te maken kun je met meerdere collega’s/medewerkers tegelijkertijd in dezelfde administraties werken. Dankzij de online administraties werken jullie altijd in de meest up-to-date versie.

Bij iedere licentie zit een hoofdgebruiker en één extra gebruiker inbegrepen. Voor iedere gebruiker meer betaal je per gebruiker, per maand €5,- boven op je pakketkosten van €35,-. Deze gebruikers kunnen vanaf hun eigen computer dezelfde functies gebruiken als jij. Het is mogelijk bepaalde functies voor extra gebruikers te verbergen, zoals bijvoorbeeld het financieel dashboard.

Tip: werk je met veel extra gebruikers? Gebruik dan een algemeen e-mailadres en wachtwoord.

Je voegt gebruikers toe in SnelStart 12. Na het instellen worden deze gegevens automatisch overgenomen in SnelStart Web en kan de extra gebruiker ook hierop inloggen. In dit artikel lees je precies hoe je gebruikers toevoegt en verwijdert.

Ik heb nog een oude SnelStart licentie, is dat erg?

Nee, dat is niet erg, maar dan kun je niet Online Samenwerken. Een wijziging naar SnelStart Accountant is zo gebeurd.

Wil je je oude licentie omzetten naar SnelStart Accountant? Neem dan contact op met accountant@snelstart.nl

Als een klant wil stoppen met een pakket, ben ik dan alle ingevoerde gegevens kwijt?

Nee, de gegevens die via het boekhoudpakket van de klant worden toegevoegd aan een online administratie blijven gewoon in die administratie staan, ook als de klant na een tijdje het pakket niet meer wil gebruiken. De online administratie staat altijd veilig in de cloud. Het kantoor heeft toegang tot de online administratie via het pakket Accountant.

Is dat wel veilig, een administratie in de cloud?

De online administraties van SnelStart staan veilig in de cloud. Daarmee bedoelen we dat je gegevens zijn opgeslagen op een beveiligde server in een Nederlands datacenter. Bij een online administratie loop je daardoor niet langer het risico je gegevens te verliezen door bijvoorbeeld brand of diefstal. Het niveau van de beveiligingsmaatregelen rond een centrale server is veel hoger dan thuis of op kantoor.

SnelStart gebruikt het cloudplatform Azure van Microsoft. Microsoft beheert ook de servers van andere grote organisaties, waaronder verzekeringsmaatschappijen, banken, vliegtuigmaatschappijen en overheidsorganisaties. Iedere dag worden back-ups in het datacenter gemaakt. Dan wordt een kopie van de volledige database gemaakt. De servers worden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bewaakt en gecontroleerd.

Wist je dat je je abonnement meteen al kunt bevestigen?

Je kunt je abonnement al bevestigen tijdens je proefperiode. Je betaalt pas ná de 30 dagen proefperiode.