Nieuwe SnelStart Bankkoppeling

De nieuwe SnelStart Bankkoppeling zorgt voor een super actueel inzicht in je financiële situatie, doordat mutaties meerdere malen per dag automatisch worden ingelezen. 

De nieuwe koppeling tussen je online administratie en je zakelijke rekening vraag je aan via je eigen SnelStart-pakket. Heb je nog geen eigen (online) SnelStart-pakket? Onderneem dan tijdig actie.

Boekhoudprogramma eenmanszaak
* SnelStart is een (boekhoud)software dienstverlener en geen bank. Bankdiensten worden geleverd door onze partner Adyen N.V.
Venster sluiten

Een eigen SnelStart-licentie

De wereld om ons heen verandert, steeds sneller. Moderne oplossingen maken het online (samen)werken efficiënter en effectiever; online en in the cloud werken wordt de standaard. Denk maar aan de privésituatie, waarbij het de normaalste zaak van de wereld is om bankzaken met de smartphone te regelen.​

Klaar voor de toekomst
Veiligheid is essentieel bij online werken. Organisaties die online werken faciliteren, moeten zich daarom houden aan strenge wet- en regelgeving. Dit geldt ook voor koppelingen tussen bankrekeningen en boekhoudsystemen, waarbij zeer gevoelige financiële gegevens via een online kanaal worden verstrekt. Met de nieuwe SnelStart Bankkoppeling waarborgen we de online veiligheid voor nu én in de toekomst.


De laatste technieken en veiligheidsstandaarden
De nieuwe SnelStart Bankkoppeling is gebaseerd op de laatste technieken en veiligheidsstandaarden. Onderdeel van deze toekomstbestendige, veilige werkwijze is dat je persoonlijk toestemming geeft voor het digitaal delen van je bankgegevens. Het proces voor het verlenen (en ontnemen) van deze toestemming verloopt via de software van SnelStart. Dit werkt alleen als je administratie online staat en wanneer je zelf de eigenaar bent van de bankrekening én de SnelStart-administratie.​

We kunnen niet meer om online samenwerken heen
Offline (samen)werken wordt steeds moeilijker, terwijl SnelStart boekhouden graag makkelijk maakt. Mede door de veranderingen in de wet- en regelgeving kunnen we daarom niet meer om online samenwerken heen.

Zorg dat je de nieuwe SnelStart Bankkoppeling kunt activeren
Wil jij (samen met je boekhouder) gebruik blijven maken van de voordelen van je bankkoppeling? Dan heb je een online administratie met een eigen SnelStart-licentie nodig om de SnelStart Bankkoppeling te kunnen activeren.

 

Onder het kopje 'Vragen over SnelStart-pakketten' vind je informatie die je helpt om het juiste SnelStart-pakket voor jouw onderneming te kiezen.

Hoofdtemplate smal - oranje rand (12)

Voorkom vertraging

Tijdens het aanmelden voor de nieuwe bankkoppeling loop je eerst een proces door om de identiteit en autorisatie van de aanmelder vast te stellen. Als je het abonneren op een SnelStart-pakket en het maken van de nieuwe koppeling uitstelt, loopt dit proces misschien vertraging op door drukte.

Start daarom op tijd met de overstap naar een eigen SnelStart-pakket.


Vragen over SnelStart-pakketten

Ik werk met het SnelStart-pakket Boek of Nota. Heb ik een ander SnelStart-pakket nodig om de SnelStart Bankkoppeling te maken?

Ja, je hebt een ander SnelStart-pakket nodig voor deze koppeling. Om de SnelStart Bankkoppeling aan te vragen moet je administratie online staan. In de pakketten Nota en Boek kun je een administratie niet online zetten.

In de bovenstaande vragen vind je meer informatie over de verschillende pakketten van SnelStart. Je boekhouder kan je helpen om het pakket te kiezen wat het beste bij je past.

Hoe stap ik over van het SnelStart-pakket Boek of Nota naar een pakket waarmee ik de SnelStart Bankkoppeling kan maken?

1. Bekijk de informatie over de verschillende pakketten hierboven en kies samen met je boekhouder het pakket wat het beste bij je past.

2. Zet de administratie uit Nota of Boek in SnelStart 12. In dit artikel lees je hoe je overstapt van een oude versie van SnelStart naar SnelStart 12. Vind je het lastig? Je kunt je boekhouder vragen om je hierbij te helpen.

 3. Je moet vervolgens zelf het nieuwe abonnement instellen. Dat doe je in de 'mijn SnelStart' omgeving op de website www.snelstart.nl. Ga naar www.snelstart en log in via de knop Inloggen rechtsboven op de site.

4.  Kies voor de optie ‘’mijn SnelStart’’ en vul je gegevens in (gebruikersnaam en wachtwoord).

5. Onder de tegel Abonnement kies je vervolgens het gewenste pakket. In dit artikel lees je meer over het overstappen naar een ander abonnement.

Wat zijn de verschillen tussen de diverse SnelStart-pakketten?

We hebben een handig boekje geschreven waarin je leest wat de diverse pakketten je te bieden hebben. In het boekje maak je kennis met de sympathieke, jonge ondernemer Barry. Zijn bedrijf groeit en daarmee ook de behoefte om meer administratief werk te automatiseren.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk krijg je meer inzicht in welk pakket het beste past bij jouw bedrijf.

Na het lezen van dit e-book weet je:

 • Wat je kunt doen met de verschillende SnelStart-pakketten
 • In welke situaties je bepaalde functionaliteiten goed kunt gebruiken
 • Hoe je SnelStart-pakket meegroeit met je bedrijf
 • Welk pakket het beste bij je past

Hier download je het e-book.

Je boekhouder of accountant kan je helpen om het pakket te kiezen wat het beste bij jou en je manier van ondernemen past.

Waar kan ik de mogelijkheden en kosten van de SnelStart-pakketten met elkaar vergelijken?

Voor iedere ondernemer heeft SnelStart een passend pakket beschikbaar. Hier vergelijk je de kosten en alle mogelijkheden die de diverse pakketten bieden.

Je boekhouder of accountant kan je helpen om het pakket te kiezen wat het beste bij jou en je manier van ondernemen past.

Hoe kies ik heel snel een SnelStart-pakket wat bij me past?

Wil je snel bepalen welk pakket het beste bij je past? Bekijk dan deze handige keuzehulp. 

Ik wil graag mijn boekhouding helemaal aan mijn boekhouder of accountant overlaten. Heb ik dan toch een eigen SnelStart-licentie nodig?

Je moet persoonlijk toestemming geven om je financiële gegevens te delen voor het maken van de SnelStart Bankkoppeling. De aanvraag loopt via de SnelStart-software. Je hebt daarom een eigen SnelStart-pakket nodig.

Doe je verder liever niets aan je administratie? Dan biedt het SnelStart-pakket inOrde een hoop voordelen.

Samen met je boekhouder of accountant bepalen hoe je werkt
Met inOrde kun je de SnelStart Bankkoppeling instellen. Daarnaast werk je met inOrde eenvoudig online samen met je boekhouder zonder ingrijpende veranderingen. Jij levert alleen de gegevens aan en je boekhouder maakt alle boekingen. Je kunt samen afspreken hoe je de gegevens aanlevert: op papier of digitaal.

Ondernemers kunnen inOrde alleen gebruiken in samenwerking met een administratie- of accountantskantoor.

Voordelen inOrde

 • Je kunt gebruik maken van de voordelen van de SnelStart Bankkoppeling.
 • Jij levert alleen de gegevens aan en je boekhouder maakt alle boekingen. Je kunt samen afspreken hoe je de gegevens aanlevert: op papier of digitaal.
 • Je hebt via SnelStart Web continu inzicht in hoe je bedrijf er financieel voor staat.
 • Je kunt zelf de SnelStart Bankkoppeling instellen en ook weer uitzetten. Zo houd je controle over met wie je bankgegevens deelt.
Hoe start ik met inOrde?
Moet ik met inOrde al mijn gegevens digitaal aanleveren? Ik lever mijn bonnen liever aan op papier.

Met inOrde bepaal je samen met je accountant of boekhouder hoe je alle gegevens aanlevert: op papier of digitaal. Zo werk je online samen zonder ingrijpende veranderingen.

Als jullie afspreken dat je gegevens zo veel mogelijk digitaal aanlevert, dan kun je je bonnetjes fotograferen met de handige app. Of inkoop- of verkoopfacturen sturen naar je eigen mailbox in je pakket.

Kan ik facturen maken met SnelStart inOrde?

Nee, je kunt geen facturen maken in het pakket inOrde. Je kunt factureren vanaf het pakket inStap.

Klik hier voor meer informatie over het pakket inStap of andere pakketten.

Je kunt wel je verkoopfacturen gemakkelijk digitaal aanleveren door ze te mailen naar je mailbox in inOrde. Je boekhouder zorgt er dan voor dat de bijbehorende boekingen worden gemaakt. Klik hier voor meer informatie over de mailbox.

Ik wil meer weten over online administraties.

Kijk in het onderstaande blok als je vragen hebt over online administraties, bijvoorbeeld of een online administratie veilig is.

Vragen over online werken

Is een online administratie veilig?

Online administraties staan veilig in de cloud. Daarmee bedoelen we dat je gegevens zijn opgeslagen op een beveiligde server in een Nederlands datacenter. Bij een online administratie loop je daardoor niet langer het risico je gegevens te verliezen door bijvoorbeeld brand of diefstal. Het niveau van de beveiligingsmaatregelen rond een centrale server is veel hoger dan thuis of op kantoor.

SnelStart gebruikt het cloudplatform Azure van Microsoft. Microsoft beheert ook de servers van andere grote organisaties, waaronder verzekeringsmaatschappijen, banken, vliegtuigmaatschappijen en overheidsorganisaties. Iedere dag worden back-ups in het datacenter gemaakt. Dan wordt een kopie van de volledige database gemaakt. De servers worden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bewaakt en gecontroleerd.

Boekhouden in SnelStart geeft de zekerheid dat alle gegevens altijd veilig bewaard worden. Onze mensen werken dagelijks met de nieuwste technieken. Zo zorgen ze voor een veilige administratie, waar je altijd bij kunt.

Wat zijn de voordelen van een online administratie?
 • De administratie is veilig opgeslagen bij brand, diefstal of een computercrash.
 • Je kunt gebruik maken van de mailbox in het boekhoudpakket. Hiermee kun je documenten, zoals inkoopfacturen, direct per e-mail naar je administratie in SnelStart verzenden.
 • Je werkt gemakkelijk samen met je boekhouder of accountant en maakt afspraken over wie wat doet in de administratie. Zo kun je afspreken dat jij alleen gegevens aanlevert en dat de boekhouder de rest doet. Maar je kunt ook afspreken dat je bepaalde taken zelf verricht en dat je boekhouder controleert en corrigeert.
 • Je hebt niet langer te maken met een periode-uitwisseling, waardoor je niet door kan werken in de administratie. Jij en de boekhouder kunnen tegelijkertijd in dezelfde boekhouding werken.
 • Je kunt de administratie vanaf verschillende locaties openen.
 • Sommige koppelingen kun je alleen gebruiken in combinatie met een online administratie. Zo kun je nog meer automatiseren en bespaar je tijd en fouten.
 • Via het financieel dashboard in Web of in de handige app kun je altijd en overal bekijken hoe je bedrijf presteert.

 

Kan ik een offline administrat
Kan ik met een offline administratie (lokale administratie) de SnelStart Bankkoppeling maken?

Nee, de administratie moet online staan om de SnelStart Bankkoppeling aan te vragen.

Staat de administratie nog niet online? Dit is snel te regelen. Je leest hier hoe je de administratie eenvoudig online zet vanuit SnelStart 12.

Hoe kan ik zien of mijn administratie online staat?

Werk je met het pakket inOrde? Dan staat je administratie altijd online.

Werk je met het oude SnelStart-pakket Nota of Boek? Administraties in Nota en Boek kunnen niet online worden gezet. Om de SnelStart Bankkoppeling te maken heb je een online administratie nodig. Daarom moet je overstappen naar een ander SnelStart-pakket. Kijk bovenaan het vorige vragenblok bij de vragen over de pakketten voor meer informatie.

Ik wil meer weten over de SnelStart Bankkoppeling.

Kijk in het onderstaande blok als je vragen hebt over de nieuwe SnelStart Bankkoppeling. 

Vragen over de SnelStart Bankkoppeling

Wat is de SnelStart Bankkoppeling?

SnelStart ondersteunt het automatisch inlezen en verwerken van banktransacties. Een koppeling tussen je boekhouding en je bankrekening heeft grote voordelen, zoals:

 • Je boekhouding is altijd up-to-date.
 • Je bespaart veel tijd.
 • Je hebt actueel inzicht in je cashflow.
 • Je reduceert de kans op fouten.
 • Je hebt meer tijd over om te ondernemen.

De nieuwe SnelStart Bankkoppeling zorgt voor een super actueel inzicht in je financiële situatie, doordat mutaties meerdere malen per dag worden ingelezen. 

Bij het instellen van de SnelStart Bankkoppeling kies je of je van de standaard of uitgebreide mogelijkheden gebruik wilt maken.

Wat zijn de voordelen van de standaard bankkoppeling?

De standaard SnelStart Bankkoppeling is een nieuwe generatie koppeling, die is gebaseerd op PSD2-principes. PSD2 is een grote nieuwe ontwikkeling in het betalingsverkeer en biedt fantastische mogelijkheden voor de toekomst.

Op deze pagina vind je meer informatie over PSD2.

Up-to-date inzicht
Met de nieuwe SnelStart Bankkoppeling worden bankafschriften meerdere malen per dag automatisch ingelezen. Zo ontstaat een super-actueel beeld van je financiële situatie.

Veilig
De standaard SnelStart Bankkoppeling voldoet aan de strenge richtlijnen van de Europese Unie en De Nederlandsche Bank (DNB) ten aanzien van de PSD2-wetgeving. Hiermee borgen we de veiligheid van gegevens en je privacy.

Daarnaast geeft de SnelStart Bankkoppeling jou als rekeninghouder volledige controle over wie toegang heeft tot je bankgegevens.

Toekomstige innovatie
De standaard SnelStart Bankkoppeling biedt veel potentie voor innovatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld betalingen doen vanuit de eigen boekhoudomgeving.

Geen extra kosten
SnelStart en de bank brengen geen extra kosten in rekening voor het gebruik van de standaard SnelStart Bankkoppeling.

Wat biedt de uitgebreide bankkoppeling?

Sommige banken bieden een uitgebreide bankkoppeling, met extra mogelijkheden zoals het koppelen van spaarrekeningen. Informeer bij je bank naar de mogelijkheden en eventuele kosten.

Bekijk hier de mogelijkheden van:
- Knab bank

LET OP: Wil je de uitgebreide koppeling aanmaken? Neem dan telefonisch contact met ons op zodat we deze optie voor je in kunnen stellen.

Hoe maak ik de nieuwe koppeling tussen mijn zakelijke rekening en mijn SnelStart-administratie?

Fase 1: Aanmelden 

De eerste fase is het vaststellen van de identiteit van de aanvrager. Dit proces is eenmalig en kost in de meeste gevallen ongeveer 5 à 10 minuten*. In het Stappenplan vind je alle stappen die je doorloopt. 

Fase 2: Bankkoppeling maken 

Nadat we je identiteit hebben vastgesteld, geef je goedkeuring aan SnelStart om gebruik te maken van de gegevens op je bankrekening. Dit doe je via je SnelStart-software. Daarna geef je akkoord bij je bank voor de rekening die je koppelt. Het resultaat zie je vervolgens in je online administratie. In het Stappenplan vind je alle stappen die je doorloopt. Het kost je minder dan 3 minuten om de koppeling te realiseren. 

Fase 3: Actief 

Je bankafschriften worden nu meerdere malen per dag automatisch ingelezen! Heb je gekozen voor de standaard koppeling? Dan krijg je iedere 180 dagen een notificatie om te bevestigen dat de bankkoppeling mag blijven bestaan. Het kost je slechts enkele minuten om opnieuw consent te geven via je SnelStart-software. 

Op het Kennisplein vind je uitgebreide informatie over alle stappen die je doorloopt.

* Wanneer je extra documentatie moet opladen of er een aanleiding is voor meer onderzoek kan je aanmelding één of enkele werkdagen duren. Je ontvangt een e-mail als het klantonderzoek is afgerond.

Wat is de rol van ibanXS?

Voor het maken van bepaalde bankkoppelingen is een PSD2-vergunning nodig. SnelStart beschikt nu over een PSD2-vergunning en we werken hard aan de implementatiefase binnen de organisatie. Daarnaast moet ook de techniek ‘onder de motorkap’ het werken met PSD2-koppelingen ondersteunen.

We maken gebruik van ibanXS
We maken daarom voorlopig nog gebruik van de diensten van ibanXS. ibanXS is een rekeninginformatiedienstverlener en heeft hiervoor een PSD2-vergunning. Een rekeninginformatiedienstverlener kan een overzicht maken van jouw betaalrekeningen en van jouw betalingen (eventueel bij meerdere banken). Deze informatie wordt overgedragen aan je boekhouding door middel van een bankkoppeling.

Klantonderzoek
De eerste keer dat je je aanmeldt voor de SnelStart Bankkoppeling moeten we de identiteit van de aanvrager vaststellen. Dit heeft te maken met de Wet op financieel toezicht (Wft) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). SnelStart verzamelt en bewaart de gegevens voor dit klantonderzoek. SnelStart geeft de gegevens vervolgens door aan ibanXS die het klantonderzoek uitvoert.

Vervolg klantonderzoek
Niet alleen bij de aanvraag voor een bankkoppeling onderzoekt ibanXS of ze je als klant kunnen accepteren. Ook daarna moeten ze, net zoals de banken, klantonderzoek doen om te bekijken of je klant kunt blijven. Hiervoor monitort ibanXS, net zoals je bank, de transacties op je bankrekening. Ze bekijken bijvoorbeeld het transactieverloop en de personen met wie je zaken doet. De resultaten kunnen aanleiding zijn voor nader onderzoek. ibanXS is verplicht ongebruikelijke transacties te melden bij de bevoegde autoriteiten

Op deze pagina vind je meer informatie over ibanXS.

Mijn bank staat twee keer in de lijst met mogelijke bankkoppelingen. Welke koppeling kies ik?

Via de SnelStart Bankkoppeling koppel je standaard een administratie met een zakelijke betaalrekening. 

Sommige banken bieden daarnaast extra mogelijkheden, zoals een koppeling met een zakelijke spaarrekening.

Biedt je bank ook een uitgebreide koppeling aan? Dan kies je bij het instellen van de bankkoppeling of je van de standaard of uitgebreide mogelijkheden gebruik wilt maken. 

Informeer bij je bank naar de mogelijkheden en eventuele kosten van een uitgebreide bankkoppeling.

Bekijk hier de mogelijkheden van:
- Knab bank

LET OP: Wil je de uitgebreide koppeling aanmaken? Neem dan telefonisch contact met ons op zodat we deze optie voor je in kunnen stellen.

Kan ik de SnelStart Bankkoppeling maken met een offline administratie?

Nee, je administratie moet online staan om de koppeling aan te vragen.

Staat de administratie nog niet online? Dit is snel te regelen. Je leest hier hoe je de administratie eenvoudig online zet vanuit SnelStart 12.

Zijn er kosten verbonden aan de SnelStart Bankkoppeling?

Via de SnelStart Bankkoppeling koppel je standaard een administratie met een zakelijke betaalrekening. SnelStart brengt geen extra kosten in rekening voor het gebruik van de standaard SnelStart Bankkoppeling. Het gebruik van de standaard SnelStart Bankkoppeling is inbegrepen in het SnelStart-abonnement.

Sommige banken bieden daarnaast extra mogelijkheden, zoals een koppeling met een zakelijke spaarrekening. Bij het instellen van de bankkoppeling kies je of je van de standaard of uitgebreide mogelijkheden gebruik wilt maken.

Banken mogen geen kosten berekenen voor het gebruik van de standaard mogelijkheden. Wil je de uitgebreide mogelijkheden gebruiken? Dan kan je bank daar extra kosten voor in rekening brengen. Informeer bij je bank naar de mogelijkheden en eventuele kosten.

Moet ik mijn al bestaande bankkoppeling met mijn bank opzeggen?

Let op: Had je al een bestaande bankkoppeling bij je bank? Dan moet je deze opzeggen. Dat doe je in de omgeving van de bank. Als je dit niet doet blijft je bank mogelijk bankkosten voor die koppeling berekenen.

Kan mijn accountant of boekhouder de SnelStart Bankkoppeling voor mij aanvragen?

Nee, je boekhouder of accountant kan de koppeling niet voor je aanvragen.

Je moet zelf de nieuwe koppeling tussen je zakelijke bankrekening(en) en de bijbehorende online administratie aanvragen via het SnelStart-pakket dat je gebruikt.

Wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat ik geen bankmutaties mis als ik de nieuwe SnelStart Bankkoppeling maak?

Als je regelmatig in je administratie werkt, zouden alle bankmutaties tot en met gisteren einde dag automatisch in je administratie moeten staan. Als extra controle, om er zeker van te zijn dat je geen mutaties mist bij het maken van de nieuwe koppeling, raden we je aan om eerst de mutaties te controleren. Check je administratie en kijk of of alle mutaties tot gisteren middernacht in je administratie staan.

Als je vandaag de nieuwe SnelStart Bankkoppeling maakt, leest deze koppeling alle mutaties in vanaf begin van deze datum (dus 00:01 uur).

Je kunt ervoor zorgen dat je oude bankkoppeling de mutaties tot en met einde dag gisteren ophaalt door je administratie te openen in SnelStart 12 of door opnieuw in te loggen in SnelStart Web. 

Bij het aanvragen van de koppeling staan niet al mijn rekeningen in de lijst van te koppelen rekeningen. Hoe los ik dit op?

Neem contact op met je bank om dit op te lossen.

Hoe zet ik een administratie online?
Is een online administratie veilig?

Online administraties staan veilig in de cloud. Daarmee bedoelen we dat je gegevens zijn opgeslagen op een beveiligde server in een Nederlands datacenter. Bij een online administratie loop je bovendien nooit het risico je gegevens te verliezen door bijvoorbeeld brand of diefstal. Het niveau van de beveiligingsmaatregelen rond een centrale server is veel hoger dan thuis of op kantoor.

SnelStart gebruikt het cloudplatform Azure van Microsoft. Microsoft beheert ook de servers van andere grote organisaties, waaronder verzekeringsmaatschappijen, banken, vliegtuigmaatschappijen en overheidsorganisaties. Iedere dag worden back-ups in het datacenter gemaakt. Dan wordt een kopie van de volledige database gemaakt. De servers worden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bewaakt en gecontroleerd.

Boekhouden in SnelStart geeft de zekerheid dat alle gegevens altijd veilig worden bewaard. Onze mensen werken dagelijks met de nieuwste technieken. Zo zorgen we voor een veilige administratie, waar je altijd bij kunt.

Hoe zie ik of mijn administratie online staat?

Werk je in SnelStart Web? Dan staat je administratie online.

Werk je in SnelStart 12 op je computer of laptop? Log dan in en klik Beheer en vervolgens op Administratiebeheer. Kijk nu in de kolom Soort. Hier lees je of de administratie online staat of lokaal.

Kan ik ook spaarrekeningen of privé-rekeningen koppelen?

Met de standaard SnelStart Bankkoppeling kun je alleen je zakelijke betaalrekening koppelen aan je SnelStart-administratie.

Met de standaard SnelStart Bankkoppeling kun je geen zakelijke spaarrekening of privé-rekeningen koppelen. 

Sommige banken bieden uitgebreide mogelijkheden, zoals het koppelen met een spaarrekening.

Banken mogen geen kosten berekenen voor het gebruik van de standaard mogelijkheden. Wil je de uitgebreide mogelijkheden gebruiken? Dan kan je bank daar extra kosten voor in rekening brengen. Check met je bank wat de mogelijkheden en kosten zijn.

Bekijk hier de mogelijkheden van:
- Knab bank

 

 

Hoe verleng ik mijn consent na 180 dagen?

Heb je gekozen voor de standaard SnelStart Bankkoppeling? Dan is de toestemming om je bankmutaties op te halen geldig voor een periode van 180 dagen. Als je deze toestemming wilt verlengen, moet je na 180 dagen opnieuw toestemming verlenen. Dit proces is heel eenvoudig en kost je maar een paar minuten. 

 1. Ga naar onze website en klik rechtsboven op Inloggen.
 2. Ga links in het overzicht naar Koppelingen. Type in de zoekbalk de naam van je bank en klik op de tegel. Heb je het pakket inOrde? Klik dan rechtsboven op het Poppetje. 
 3. Je komt in een nieuw bankierenscherm van SnelStart met een overzicht van alle bankrekeningnummers die al in je administratie staan. 
 4. Klik bovenin op de knop Bankrekening toevoegen - Met automatische bankkoppeling.
 5. Selecteer je bank. Je wordt doorgeleid naar de site van de bank. Log daar in.
 6. Je krijgt de vraag of je toestemming wilt verlenen. Selecteer de bankrekeningnummers en kies voor Ja. De toestemming is nu verlengd.
Hoe stop ik de SnelStart Bankkoppeling?

Je kunt de koppeling opzeggen door de toestemming (consent) in te trekken. 

 1. Ga naar onze website en klik rechtsboven op Inloggen.
 2. Ga links in het overzicht naar Koppelingen. Type in de zoekbalk de naam van je bank en klik op de tegel. Heb je het pakket inOrde? Klik dan rechtsboven op het Poppetje. 
 3. Je komt in een nieuw bankierenscherm van SnelStart met een overzicht van alle bankrekeningnummers die al in je administratie staan. 
 4. Klik bovenin op de knop Bankrekening toevoegen - met automatisch bankkoppeling.
 5. Selecteer de bank. Je komt op de site van de bank. Log daar in met je bankgegevens.
 6. Je krijgt de vraag of je toestemming wilt verlenen. Selecteer de nummers waarvoor je geen toestemming meer wilt verlenen en kies voor Nee. De koppeling stopt direct. 
Wat is PSD2?

Op deze pagina vind je meer informatie over PSD2.

Ik wil geen automatische bankkoppeling. Hoe lees ik mijn bankafschriften handmatig in?

In dit artikel lees je hoe je bankafschriften inleest.

annette-contact-inorde

We staan voor je klaar

Wil je graag meer weten over de nieuwe SnelStart Bankkoppeling?

Aarzel niet om contact op te nemen, we helpen je graag! Je kunt bellen met onze klantenservice op 0222 36 30 60.

Stel je liever een vraag via e-mail? Stuur dan een berichtje naar klantenservice@snelstart.nl.