Hoe activeer je de nieuwe
Rabo-koppeling?
Start met een online administratie: welk SnelStart-pakket past het beste bij jou?
Een eigen SnelStart-licentie
De wereld om ons heen verandert, steeds sneller. Moderne oplossingen maken het online (samen)werken efficiënter en effectiever; online en in the cloud werken wordt de standaard. Denk maar aan de privésituatie, waarbij het de normaalste zaak van de wereld is om bankzaken met de smartphone te regelen.
Klaar voor de toekomst
Veiligheid is essentieel bij online werken. Organisaties die online werken faciliteren, moeten zich daarom houden aan strenge wet- en regelgeving. Dit geldt ook voor koppelingen tussen bankrekeningen en boekhoudsystemen, waarbij zeer gevoelige financiële gegevens via een online kanaal worden verstrekt. Met de nieuwe koppeling waarborgt Rabobank de online veiligheid voor nu én in de toekomst.
De laatste technieken en veiligheidsstandaarden
De nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling is gebaseerd op de laatste technieken en veiligheidsstandaarden. Onderdeel van deze toekomstbestendige, veilige werkwijze is dat je persoonlijk toestemming geeft voor het digitaal delen van je bankgegevens. Het proces voor het verlenen (en ontnemen) van deze toestemming verloopt via de software van SnelStart. Dit werkt alleen als je administratie online staat en wanneer je zelf de eigenaar bent van de bankrekening én de SnelStart-administratie.
We kunnen niet meer om online samenwerken heen
Offline (samen)werken wordt steeds moeilijker, terwijl SnelStart boekhouden graag makkelijk maakt. Mede door de veranderingen in de wet- en regelgeving kunnen we daarom niet meer om online samenwerken heen.
Zorg dat je de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling kunt activeren
De Rabo BoekhoudKoppeling vervangt de huidige Rabo Internetbankieren Professional Boekhoudkoppeling. Wil jij (samen met je boekhouder) gebruik blijven maken van de voordelen van de Rabo-koppeling? Dan heb je een online administratie met een eigen SnelStart-licentie nodig om de koppeling te kunnen activeren.
Je kunt met de toekomstbestendige Rabo BoekhoudKoppeling werken vanaf SnelStart-pakket inOrde tot en met de pakketten inControle en inHandel.
Lees hier hoe je je pakket aanpast.
Alle informatie bij elkaar
Op deze pagina lees je allereerst wat de diverse SnelStart-pakketten je te bieden hebben. Zo kun je, samen met je boekhouder, het pakket kiezen dat het beste bij je past.
Daaronder vind je informatie over online administraties en de toekomstbestendige Rabo BoekhoudKoppeling.
Vragen over SnelStart-pakketten
We hebben een handig boekje geschreven waarin je leest wat de diverse pakketten je te bieden hebben. In het boekje maak je kennis met de sympathieke, jonge ondernemer Barry. Zijn bedrijf groeit en daarmee ook de behoefte om meer administratief werk te automatiseren.
Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk krijg je meer inzicht in welk pakket het beste past bij jouw bedrijf.
Na het lezen van dit e-book weet je:
- Wat je kunt doen met de verschillende SnelStart-pakketten
- In welke situaties je bepaalde functionaliteiten goed kunt gebruiken
- Hoe je SnelStart-pakket meegroeit met je bedrijf
- Welk pakket het beste bij je past
Je boekhouder of accountant kan je helpen om het pakket te kiezen wat het beste bij jou en je manier van ondernemen past.
Voor iedere ondernemer heeft SnelStart een passend pakket beschikbaar. Hier vergelijk je de kosten en alle mogelijkheden die de diverse pakketten bieden.
Je boekhouder of accountant kan je helpen om het pakket te kiezen wat het beste bij jou en je manier van ondernemen past.
Voor iedere ondernemer heeft SnelStart een passend pakket beschikbaar. Hier vergelijk je alle kosten van de pakketten en de mogelijkheden die de diverse pakketten bieden.
Je boekhouder of accountant kan je helpen om het pakket te kiezen wat het beste bij jou en je manier van ondernemen past.
Wil je snel bepalen welk pakket het beste bij je past?
Bekijk dan deze handige keuzehulp.
Je moet persoonlijk toestemming geven om je financiële gegevens te delen voor het maken van de koppeling. De aanvraag loopt via de SnelStart-software. Je hebt daarom een eigen SnelStart-pakket nodig.
Doe je verder liever niets aan je administratie? Dan biedt het SnelStart-pakket inOrde een hoop voordelen.
Samen met je boekhouder of accountant bepalen hoe je werkt
Met inOrde kun je de Rabo BoekhoudKoppeling instellen. Daarnaast werk je met inOrde eenvoudig online samen met je boekhouder zonder ingrijpende veranderingen. Jij levert alleen de gegevens aan en je boekhouder maakt alle boekingen. Je kunt samen afspreken hoe je de gegevens aanlevert: op papier of digitaal.
Ondernemers kunnen inOrde alleen gebruiken in samenwerking met een administratie- of accountantskantoor.
Voordelen inOrde
- Je kunt gebruik maken van de voordelen van de Rabo BoekhoudKoppeling.
- Jij levert alleen de gegevens aan en je boekhouder maakt alle boekingen. Je kunt samen afspreken hoe je de gegevens aanlevert: op papier of digitaal.
- Je hebt via SnelStart Web continu inzicht in hoe je bedrijf er financieel voor staat.
- Je kunt zelf de Rabo Boekhoudkoppeling instellen en ook weer uitzetten. Zo houd je controle over met wie je bankgegevens deelt.
Werken met inOrde is makkelijk. Het is zo geregeld. In deze brochure lees je hoe het aanmeldproces verloopt en hoe je gemakkelijk aan de slag gaat
Met inOrde bepaal je samen met je accountant of boekhouder hoe je alle gegevens aanlevert: op papier of digitaal. Zo werk je online samen zonder ingrijpende veranderingen.
Als jullie afspreken dat je gegevens zo veel mogelijk digitaal aanlevert, dan kun je je bonnetjes fotograferen met de handige app. Of inkoop- of verkoopfacturen sturen naar je eigen mailbox in je pakket.
Nee, je kunt geen facturen maken in het pakket inOrde. Je kunt factureren vanaf het pakket inStap.
Klik hier voor meer informatie over het pakket inStap of andere pakketten.
Je kunt wel je verkoopfacturen gemakkelijk digitaal aanleveren door ze te mailen naar je mailbox in inOrde. Je boekhouder zorgt er dan voor dat de bijbehorende boekingen worden gemaakt. Klik hier voor meer informatie over de mailbox.
Ja, je hebt een ander SnelStart-pakket nodig voor deze koppeling. Om de Rabo BoekhoudKoppeling aan te vragen moet je administratie online staan. In de pakketten Nota en Boek kun je een administratie niet online zetten.
In de bovenstaande vragen vind je meer informatie over de verschillende pakketten van SnelStart. Je boekhouder kan je helpen om het pakket te kiezen wat het beste bij je past.
1. Bekijk de informatie over de verschillende pakketten hierboven en kies samen met je boekhouder het pakket wat het beste bij je past.
2. Zet de administratie uit Nota of Boek in SnelStart 12. In dit artikel lees je hoe je overstapt van een oude versie van SnelStart naar SnelStart 12. Vind je het lastig? Je kunt je boekhouder vragen om je hierbij te helpen.
3. Je moet vervolgens zelf het nieuwe abonnement instellen. Dat doe je in de 'mijn SnelStart' omgeving op de website www.snelstart.nl. Ga naar www.snelstart en log in via de knop Inloggen rechtsboven op de site.
4. Kies voor de optie ‘’mijn SnelStart’’ en vul je gegevens in (gebruikersnaam en wachtwoord).
5. Onder de tegel Abonnement kies je vervolgens het gewenste pakket. In dit artikel lees je meer over het overstappen naar een ander abonnement.
Kijk in het onderstaande blok als je vragen hebt over online administraties, bijvoorbeeld of een online administratie veilig is.
Vragen over online administraties
Online administraties staan veilig in de cloud. Daarmee bedoelen we dat je gegevens zijn opgeslagen op een beveiligde server in een Nederlands datacenter. Bij een online administratie loop je daardoor niet langer het risico je gegevens te verliezen door bijvoorbeeld brand of diefstal. Het niveau van de beveiligingsmaatregelen rond een centrale server is veel hoger dan thuis of op kantoor.
SnelStart gebruikt het cloudplatform Azure van Microsoft. Microsoft beheert ook de servers van andere grote organisaties, waaronder verzekeringsmaatschappijen, banken, vliegtuigmaatschappijen en overheidsorganisaties. Iedere dag worden back-ups in het datacenter gemaakt. Dan wordt een kopie van de volledige database gemaakt. De servers worden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bewaakt en gecontroleerd.
Boekhouden in SnelStart geeft de zekerheid dat alle gegevens altijd veilig bewaard worden. Onze mensen werken dagelijks met de nieuwste technieken. Zo zorgen ze voor een veilige administratie, waar je altijd bij kunt.
- De administratie is veilig opgeslagen bij brand, diefstal of een computercrash.
- Je kunt gebruik maken van de mailbox in het boekhoudpakket. Hiermee kun je documenten, zoals inkoopfacturen, direct per e-mail naar je administratie in SnelStart verzenden.
- Je werkt gemakkelijk samen met je boekhouder of accountant en maakt afspraken over wie wat doet in de administratie. Zo kun je afspreken dat jij alleen gegevens aanlevert en dat de boekhouder de rest doet. Maar je kunt ook afspreken dat je bepaalde taken zelf verricht en dat je boekhouder controleert en corrigeert.
- Je hebt niet langer te maken met een periode-uitwisseling, waardoor je niet door kan werken in de administratie. Jij en de boekhouder kunnen tegelijkertijd in dezelfde boekhouding werken.
- Je kunt de administratie vanaf verschillende locaties openen.
- Sommige koppelingen kun je alleen gebruiken in combinatie met een online administratie. Zo kun je nog meer automatiseren en bespaar je tijd en fouten.
- Via het financieel dashboard in Web of in de handige app kun je altijd en overal bekijken hoe je bedrijf presteert.
Nee, de administratie moet online staan om de koppeling met de rekening bij de Rabobank aan te vragen.
Staat de administratie nog niet online? Dit is snel te regelen. Je leest hier hoe je de administratie eenvoudig online zet vanuit SnelStart 12.
Je leest hier hoe je de administratie eenvoudig online zet vanuit SnelStart 12.
Werk je met het pakket inOrde? Dan staat je administratie altijd online.
Werk je met het oude SnelStart-pakket Nota of Boek? Administraties in Nota en Boek kunnen niet online worden gezet. Om de Rabo BoekhoudKoppeling te maken heb je een online administratie nodig. Daarom moet je overstappen naar een ander SnelStart-pakket. Kijk bovenaan het vorige vragenblok bij de vragen over de pakketten voor meer informatie.
Kijk in het onderstaande blok als je vragen hebt over de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling. Bijvoorbeeld over hoe je de koppeling maakt, of waarom de koppeling vernieuwd is.
Vragen over de Rabo BoekhoudKoppeling
Er wordt steeds meer online gewerkt
De Rabobank speelt met de toekomstbestendige koppeling in op de steeds sneller veranderende wereld. Moderne oplossingen maken het online (samen)werken efficiënter en effectiever; online en in the cloud werken wordt de standaard. Denk maar aan de privésituatie, waarbij het de normaalste zaak van de wereld is om bankzaken met de smartphone te regelen..
Wet en regelgeving
Veiligheid is essentieel bij online werken. Organisaties die online werken faciliteren, moeten zich daarom houden aan strenge wet- en regelgeving. Dit geldt ook voor koppelingen tussen bankrekeningen en boekhoudsystemen, waarbij zeer gevoelige financiële gegevens via een online kanaal worden verstrekt.
Klaar voor de toekomst
De nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling is gebaseerd op de laatste technieken en veiligheidsstandaarden. Onderdeel van deze toekomstbestendige, veilige werkwijze is dat je persoonlijk toestemming geeft voor het digitaal delen van je bankgegevens. Het proces voor het verlenen (en ontnemen) van deze toestemming verloopt via de software van SnelStart. Dit werkt alleen als je administratie online staat en wanneer je zelf de eigenaar bent van de bankrekening én de SnelStart-administratie.
We kunnen niet meer om online samenwerken heen
Offline (samen)werken wordt steeds moeilijker, terwijl SnelStart boekhouden graag makkelijk maakt. Mede door de veranderingen in de wet- en regelgeving kunnen we daarom niet meer om online samenwerken heen.
Heb je al een eigen SnelStart-licentie en wil je graag gebruik (blijven) maken van de voordelen van de bankkoppeling?
Klik hier voor een stappenplan om de bankkoppeling te activeren.
LET OP: maak je de koppeling in de desktopversie SnelStart 12?
Installeer dan eerst de laatste versie, SnelStart versie 12.117.57.
Je ziet linksonder in je scherm in welke versie van SnelStart je werkt.
Klik hier voor een stappenplan om de bankkoppeling in te stellen.
LET OP: maak je de koppeling in de desktopversie SnelStart 12?
Installeer dan eerst de laatste versie, SnelStart versie 12.117.57.
Je ziet linksonder in je scherm in welke versie van SnelStart je werkt.
De huidige koppeling met Rabo Internetbankieren wordt vanaf maandag 1 augustus 2022 nog beperkt ondersteund en werkt vanaf 1 augustus 2022 niet meer. Om de toekomstbestendige Rabo Boekhoudkoppeling te kunnen gebruiken, moet je de Rabobank eenmalig toestemming verlenen om de gekozen rekeningen opnieuw aan je SnelStart-administratie te koppelen.
Nee, de Rabo BoekhoudKoppeling is vernieuwd voor alle boekhoudsoftware, niet alleen voor SnelStart.
De vernieuwde Rabo Boekhoudkoppeling is gebaseerd op de laatste technieken en veiligheidsstandaarden. Zo zorgt de Rabobank dat je ook in de toekomst kunt blijven profiteren van de voordelen van het automatisch overzetten van je banktransacties. Want met een automatische koppeling tussen je bankrekening en boekhouding:
• Is je boekhouding altijd up-to-date.
• Bespaar je tijd (je hoeft niets handmatig over te zetten)
• Heb je actueel inzicht in je cashflow.
• Reduceert de kans op fouten.
Extra voordeel van de vernieuwde koppeling is dat de banktransacties meerdere malen per dag automatisch worden ingelezen (in plaats van eenmaal per dag). Zo is je boekhouding nóg beter up-to-date.
De Rabo Internetbankieren Professional Boekhoudkoppeling werkt vanaf 1 augustus 2022 niet meer.
Wil je graag gebruik blijven maken van de voordelen van de bankkoppeling? Dan moet je snel de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling activeren.
Klik hier voor een stappenplan om de bankkoppeling in te stellen.
LET OP: maak je de koppeling in de desktopversie SnelStart 12?
Installeer dan eerst de laatste versie, SnelStart versie 12.117.57.
Je ziet linksonder in je scherm in welke versie van SnelStart je werkt.
Je moet als ondernemer persoonlijk toegang hebben tot SnelStart om de koppeling te kunnen aanvragen en je moet persoonlijk toestemming verlenen voor het delen van je bankgegevens met SnelStart. Dit kan alleen als je een eigen SnelStart-licentie hebt. We leggen graag uit waarom dit nodig is.
Nieuwe wet: PSD2
Aanleiding voor deze werkwijze is PSD2 (Payment Services Directive 2); de Europese wet voor betalingsverkeer die in 2019 is ingevoerd. Doel van deze wet is dat de consument zelf bepaalt wie gebruik mag maken van zijn betaalgegevens, waardoor meer concurrentie op de betaalmarkt ontstaat. PSD2 verplicht banken om derde partijen toegang te geven tot de betaalrekening van een klant, wanneer de klant daar toestemming voor geeft. Voorwaarde is dat die externe partij beschikt over een PSD2-vergunning voor het verrichten van betaaldiensten.
SnelStart op weg naar PSD2-vergunning
Met het oog op de toekomst is het voor SnelStart als leverancier van boekhoudsoftware noodzakelijk om een PSD2-vergunning te verkrijgen. SnelStart zit momenteel bij De Nederlandsche Bank in de aanvraagprocedure voor de PSD2-vergunning, zodat wij betaalgegevens bij banken mogen ophalen wanneer de klant daar toestemming voor geeft.
Zodra wij over de PSD2-vergunning beschikken, kunnen wij makkelijker koppelingen maken met andere banken (zoals SNS en Bunq). Uiteindelijk gaan waarschijnlijk alle bankkoppelingen over naar deze koppelwijze. Daarnaast kunnen in de toekomst meer bedrijven met een PSD2-vergunning direct via de bankrekening facturen incasseren. Met toestemming van de klant, zonder tussenkomst van de bank. De bank is wettelijk verplicht om kosteloos mee te werken aan deze vorm van betalen.
PSD2-eis: klant screenen
SnelStart moet voldoen aan strenge wetten, voorwaarden en eisen om PSD2 te mogen gebruiken. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) houdt hier toezicht op en controleert of SnelStart zich houdt aan de juiste wet- en regelgeving. Eén van de wetten waaraan we moeten voldoen is de Wwft. Belangrijk onderdeel van deze wet is ‘ken je klant’. SnelStart moet kunnen toetsen wie onze klant is zodat we onder meer de integriteit kunnen meten.
‘De klant’ is hierin een breed begrip. Dit gaat namelijk verder dan de klant die onze software afneemt (bijvoorbeeld je boekhouder of accountant). Het begrip ‘klant’ geldt voor elke onderneming (juridische entiteit) waarvoor een boekhouding binnen de SnelStart-omgeving aanwezig is (jij als ondernemer). Wij moeten de financiële transacties kunnen screenen en kunnen checken of een ondernemer niet voorkomt op een sanctielijst. Ook is SnelStart wettelijk verplicht te verifiëren of de klant is wie hij/zij zegt dat hij/zij is.
Om onszelf én onze klanten op deze werkwijze voor te bereiden, richten wij SnelStart hier al op in. Zo kunnen wij conform de PSD2-eis onze klanten optimaal screenen, zodat we voldoen aan de plicht om exact te weten wie onze klanten zijn. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen dat de nieuwe Rabo-koppeling door jou als ondernemer persoonlijk moet worden aangevraagd, vanuit een online administratie die op jouw eigen naam staat.
Nee. We snappen dat dit misschien zo lijkt, maar dit is niet het geval. En we leggen graag goed uit hoe dit zit.
Ruim voor de nieuwe Rabo-koppeling werd aangekondigd, hadden we binnen SnelStart al een traject in werking gezet waarvoor je als SnelStart-gebruiker met een koppeling tussen hun boekhouding en zakelijke bankrekening uiteindelijk een eigen licentie nodig hebt. Dit traject is niet ingezet om ‘op korte termijn snel geld te verdienen’ aan ondernemers die onder een licentie werken van hun boekhouder of accountant en de Rabo-koppeling willen gebruiken. Dit traject is ingezet om te kunnen waarborgen dat SnelStart op langere termijn de dienstverlening kan blijven bieden zoals je die van ons mag verwachten, gebaseerd op onze 4 klantbeloftes:
• Persoonlijke aandacht
• Makkelijke oplossingen
• Zeker veilig
• Meer waarde
Om dit te kunnen blijven doen is het voor SnelStart als leverancier van boekhoudsoftware essentieel om een PSD2-vergunning te verkrijgen. Met een PSD2-vergunning mogen wij betaalgegevens van onze klanten direct bij banken ophalen wanneer de klant daar toestemming voor geeft. Dit maakt ons minder afhankelijk van externe partijen en zorgt dat wij óók in de toekomst de administraties van onze klanten veilig, makkelijk en snel kunnen koppelen aan hun zakelijke bankrekeningen.
SnelStart moet voldoen aan strenge wetten, voorwaarden en eisen om PSD2 te mogen gebruiken. De Autoriteit Financiële Markten houdt hier toezicht op en controleert of SnelStart zich houdt aan de wet- en regelgeving. Eén van de wetten waaraan we hierbij moeten voldoen, is de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme). Belangrijk onderdeel van deze wet is dat SnelStart moet kunnen toetsen wie onze klant is, zodat we onder meer de integriteit van de klant kunnen vaststellen.
‘De klant’ betreft hier niet simpelweg de partij die onze software afneemt. We moeten kijken naar de juridische entiteit die de boekhouding binnen de SnelStart-omgeving gebruikt. Dat is dus niet de accountant of boekhouder die wellicht jouw boekhouding verzorgt, maar dit ben jij zelf. We zijn wettelijk verplicht om de financiële transacties van onze 'eindklant' te kunnen screenen en te kunnen checken of de klant niet voorkomt op een sanctielijst. Ook zijn we verplicht om periodiek controles te doen en te verifiëren of een klant wel is wie hij zegt dat hij is.
Toen de Rabobank de vernieuwde koppeling aankondigde, besloten wij dit moment aan te grijpen om de toekomstbestendige werkwijze alvast in te voeren voor alle klanten met een koppeling met hun zakelijke Rabo-rekening. Zo kunnen wij conform de PSD2-eis onze klanten optimaal screenen en voldoen we alvast aan de plicht om exact te weten wie onze klanten zijn.
Hiermee bereiden we onszelf én onze klanten voor op deze werkwijze en voorkomen we dat we straks kort na de ingebruikname van de nieuwe Rabo-koppeling wéér veranderingen moeten doorvoeren voor deze klanten. Nu is alles in één keer klaar. En later gaan ook onze klanten met zakelijke rekeningen bij andere banken over op de PSD2-werkwijze.
En de extra inkomsten die we uit de online licenties binnenkrijgen? Het klopt dat de kosten voor jou als klanten zonder klantlicentie omhoog gaan wanneer je overstapt naar een eigen klantlicentie. Deze door SnelStart gekozen oplossing zorgt voor uniformiteit op het gebied van nieuwe bankkoppelingen voor ál onze klanten én voor een dekking van de kosten die SnelStart zelf moet maken om aan alle PSD2-verplichtingen te voldoen.
Daar komt bij dat de online licentie je ook diverse voordelen oplevert.
• Je administratie is veilig opgeslagen bij brand, diefstal of een computercrash.
• Je kan documenten, zoals inkoopfacturen, direct per e-mail naar hun administratie verzenden.
• Je werkt makkelijker samen met je boekhouder of accountant, waarbij je beter onderling kunt afstemmen wie wat doet.
• Via het financieel dashboard in SnelStart Web of in de handige app kun je altijd en overal bekijken hoe je bedrijf presteert.
Heb je meerdere bankrekeningen gekoppeld aan één of meerdere administratie(s)? En vallen al deze rekeningen onder een internetbankieren-overeenkomst?
LET OP: nadat je de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling voor de eerste rekening hebt aangevraagd, wordt automatisch VOOR ALLE bankrekeningen die onder dezelfde internetbankieren-overeenkomst vallen de huidige bankkoppeling met de Rabobank op inactief gezet.
De bankmutaties voor deze andere administraties die nog niet gekoppeld zijn met de nieuwe Rabo Boekhoudkoppeling worden vanaf dat moment niet langer automatisch ingelezen.
Bij een internetbankieren-overeenkomst is er meestal één hoofd-bankrekening. We adviseren je om in één keer alle rekeningen met de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling te koppelen en dit te doen met de pas van de hoofd-bankrekening. Op die manier kun je alle rekeningen die onder de betreffende internetbankieren-overeenkomst staan selecteren en koppelen aan de juiste administratie. Je kunt alleen koppelen met een online administratie.
Waarom adviseren we om de koppeling te maken met de pas van de hoofdrekening?
Zodra je voor een extra bankrekening met een andere pas (niet de pas die bij de hoofdrekening hoort) de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling aanvraagt, kun je alléén de rekening(en) die bij de betreffende pas horen selecteren. Als je de koppeling aanvraagt met de pas van de hoofdrekening kun je alle rekeningen die onder de betreffende internetbankieren-overeenkomst staan selecteren en koppelen aan de juiste administratie.
Waarom adviseren we je om in één keer de koppeling voor alle rekeningen te maken?
Als je op een later tijdstip nog een andere bankrekening koppelt die onder dezelfde internetbankieren-overeenkomst valt, dan moet je het hele proces opnieuw doorlopen. Dan vervalt namelijk de 'oude' toestemming om je financiële gegevens te delen. Je moet dan aan al je rekeningen die bij de internetbankieren-overeenkomst horen de juiste administraties koppelen en opnieuw toestemming geven. LET OP: je kunt alle rekeningen van de betreffende internetbankieren-overeenkomst alleen maar selecteren als je de pas van de hoofd-bankrekening gebruikt.
Deze melding verschijnt onder meer wanneer de naam van de eigenaar van de bankrekening niet overeenkomt met de naam van de eigenaar van het bijbehorende bedrijf.
Neem contact op met de Rabobank. Op deze pagina vind je het adres en telefoonnummer van een kantoor in de buurt.
Neem contact op met de Rabobank. Op deze pagina vind je het adres en telefoonnummer van een kantoor in de buurt.
Je ziet linksonder in je scherm in welke versie van SnelStart je werkt.
LET OP: maak je de koppeling in de desktopversie SnelStart 12?Installeer dan eerst de laatste versie, SnelStart versie 12.117.57.
Heb je meerdere administraties gekoppeld aan verschillende bankrekeningen? En vallen al deze bankrekeningen onder één internetbankieren-overeenkomst?
LET OP: nadat je de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling voor de eerste online administratie hebt aangevraagd, wordt automatisch VOOR ALLE administraties die gekoppeld zijn aan rekeningen die onder dezelfde internetbankieren-overeenkomst vallen de huidige bankkoppeling met de Rabobank op inactief gezet. Dit geldt zowel voor lokale als online administraties.
De bankmutaties voor deze andere administraties die nog niet gekoppeld zijn met de nieuwe Rabo Boekhoudkoppeling worden vanaf dat moment niet langer automatisch ingelezen.
Bij een internetbankieren-overeenkomst is er meestal één hoofd-bankrekening. We adviseren je om in één keer alle rekeningen met de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling te koppelen en dit te doen met de pas van de hoofd-bankrekening. Op die manier kun je alle rekeningen die onder de betreffende internetbankieren-overeenkomst staan selecteren en koppelen aan de juiste administratie. Je kunt alleen koppelen met een online administratie.
Waarom adviseren we om de koppeling te maken met de pas van de hoofdrekening?
Zodra je voor een extra bankrekening met een andere pas (niet de pas die bij de hoofdrekening hoort) de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling aanvraagt, kun je alléén de rekening(en) die bij de betreffende pas horen selecteren. Als je de koppeling aanvraagt met de pas van de hoofdrekening kun je alle rekeningen die onder de betreffende internetbankieren-overeenkomst staan selecteren en koppelen aan de juiste administratie.
Waarom adviseren we je om in één keer de koppeling voor alle rekeningen te maken?
Als je op een later tijdstip nog een andere bankrekening koppelt die onder dezelfde internetbankieren-overeenkomst valt, dan moet je het hele proces opnieuw doorlopen. Dan vervalt namelijk de 'oude' toestemming om je financiële gegevens te delen. Je moet dan aan al je rekeningen die bij de internetbankieren-overeenkomst horen de juiste administraties koppelen en opnieuw toestemming geven. LET OP: je kunt alle rekeningen van de betreffende internetbankieren-overeenkomst alleen maar selecteren als je de pas van de hoofd-bankrekening gebruikt.
Nee, de oude koppeling wordt automatisch op inactief gezet. Je hoeft dit niet zelf stop te zetten.
Als je de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling activeert, wordt de oude bankkoppeling automatisch op inactief gezet.
Via de nieuwe koppeling worden mutaties vanaf het begin van de dag ingelezen. Eventuele dubbel ingelezen transacties worden automatisch verwijderd.
Zo mis je geen mutaties bij de overgang naar de nieuwe Rabo-koppeling.
Ja, je kunt na het maken van de nieuwe bankkoppeling op een later moment nog een rekeningnummer toevoegen.
LET OP: valt deze rekening onder een internetbankieren-overeenkomst? Dan start het proces waarin je toestemming geeft om je financiële gegevens te delen opnieuw. Dan vervalt namelijk de 'oude' toestemming om je financiële gegevens te delen. Je moet dan aan al je rekeningen die bij de internetbankieren-overeenkomst horen de juiste administraties koppelen en opnieuw toestemming geven.
We adviseren je om bij het maken van de koppeling de pas te gebruiken van de hoofdrekening.
Zodra je voor een extra bankrekening met een andere pas (niet de pas die bij de hoofdrekening hoort) de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling aanvraagt, kun je alléén de rekening(en) die bij de betreffende pas horen selecteren. Als je de koppeling aanvraagt met de pas van de hoofdrekening kun je alle rekeningen die onder de betreffende internetbankieren-overeenkomst staan selecteren en koppelen aan de juiste administratie.
Heb je meerdere bankrekeningen gekoppeld aan één of meerdere administratie(s)? En vallen al deze rekeningen onder een internetbankieren-overeenkomst?
LET OP: nadat je de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling voor de eerste rekening hebt aangevraagd, wordt automatisch VOOR ALLE bankrekeningen die onder dezelfde internetbankieren-overeenkomst vallen de huidige bankkoppeling met de Rabobank op inactief gezet.
De bankmutaties voor deze andere administraties die nog niet gekoppeld zijn met de nieuwe Rabo Boekhoudkoppeling worden vanaf dat moment niet langer automatisch ingelezen.
Bij een internetbankieren-overeenkomst is er meestal één hoofd-bankrekening. We adviseren je om in één keer alle rekeningen met de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling te koppelen en dit te doen met de pas van de hoofd-bankrekening. Op die manier kun je alle rekeningen die onder de betreffende internetbankieren-overeenkomst staan selecteren en koppelen aan de juiste administratie. Je kunt alleen koppelen met administraties die online staan.
Waarom adviseren we om de koppeling te maken met de pas van de hoofdrekening?
Zodra je voor een extra bankrekening met een andere pas (niet de pas die bij de hoofdrekening hoort) de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling aanvraagt, kun je alléén de rekening(en) die bij de betreffende pas horen selecteren. Als je de koppeling aanvraagt met de pas van de hoofdrekening kun je alle rekeningen die onder de betreffende internetbankieren-overeenkomst staan selecteren en koppelen aan de juiste administratie.
Waarom adviseren we je om in één keer de koppeling voor alle rekeningen te maken?
Als je op een later tijdstip nog een andere bankrekening koppelt die onder dezelfde internetbankieren-overeenkomst valt, dan moet je het hele proces opnieuw doorlopen. Dan vervalt namelijk de 'oude' toestemming om je financiële gegevens te delen. Je moet dan aan al je rekeningen die bij de internetbankieren-overeenkomst horen de juiste administraties koppelen en opnieuw toestemming geven. LET OP: je kunt alle rekeningen van de betreffende internetbankieren-overeenkomst alleen maar selecteren als je de pas van de hoofd-bankrekening gebruikt.
SnelStart rekent op dit moment geen extra kosten voor een bankkoppeling.
De Rabobank rekent kosten voor de koppeling. Bij sommige zakelijke rekeningen zitten de kosten voor het maken van de koppeling inbegrepen, bij andere zakelijke rekeningen betaal je hier een extra bedrag voor. In het tarievenblad Zakelijk Betalingsverkeer vind je de kosten voor de Rabo BoekhoudKoppeling.
De bankmutaties worden met de Rabo BoekhoudKoppeling vier keer per dag automatisch bijgewerkt.
Nee, je kunt alleen zakelijke betaal- en spaarrekeningen koppelen aan een administratie.
Bij sommige zakelijke rekeningen zijn de kosten voor het maken van de koppeling inbegrepen, bij andere zakelijke rekeningen betaal je hier een extra bedrag voor. In het tarievenblad Zakelijk Betalingsverkeer vind je de kosten voor de Rabo BoekhoudKoppeling.
SnelStart ondersteunt het automatisch inlezen en verwerken van banktransacties. Een koppeling tussen je boekhouding en je bankrekening heeft grote voordelen, zoals:
- Je boekhouding is altijd up-to-date.
- Je bespaart veel tijd.
- Je hebt actueel inzicht in je cashflow.
- Je reduceert de kans op fouten.
- Je hebt meer tijd over om te ondernemen.
Het bericht over de toekomstbestendige Rabo-koppeling wordt naar de inbox van Rabo Business Banking (Internetbankieren) gestuurd.
Je vindt de berichten van de Rabobank in internetbankieren en de Rabo App.
- Log in in de app
- Ga naar je 'Profiel'. Dit is het icoon rechtsboven in je scherm
- Klik op 'Berichten'.
Op de website van de Rabobank vind je ook meer algemene informatie over de Rabo BoekhoudKoppeling.
In dit artikel lees je hoe je bankafschriften inleest.

We staan voor je klaar
Heb je vragen over de SnelStart-pakketten? Of wil je meer weten over inOrde?
Aarzel niet om contact op te nemen, we helpen je graag! Je kunt bellen met onze klantenservice op 0222 36 30 60.
Stel je liever een vraag via e-mail? Stuur dan een berichtje naar klantenservice@snelstart.nl