In 3 stappen digitaal werken met je boekhouder of accountant

Stap 1 - Bevestig de aanmelding door je accountant

In het pakket inOrde werk je online samen met je boekhouder of accountant en daarom meldt hij of zij je aan voor dit pakket. Jij ontvangt een bevestigingsmail. Klik op de knop in de e-mail om de aanmelding te bevestigen

Stap 2 - Gegevens controleren

Nadat je hebt bevestigd, check je in SnelStart je bedrijfsgegevens. Als de gegevens goed staan klik je op Dit klopt zo en maak je in de volgende stap een wachtwoord aan. Met je boekhouder heb je afgesproken wie het abonnement betaalt. Vul daarom - indien van toepassing - je IBAN-nummer in bij de volgende stap. 

Wil je alle informatie in een handige checklist? Dat kan! Download hem hier.

Stap 3 - aan de slag:

Digitaal gegevens aanleveren
Met inOrde kun je eenvoudig online samenwerken met je accountant of boekhouder, zonder ingrijpende veranderingen. Je levert al je bonnetjes, inkoop- en verkoopfacturen en bankmutaties voortaan digitaal aan bij je boekhouder of accountant, in plaats van op papier.

Met behulp van de SnelStart app (voor Android of Apple) of via SnelStart Web op je desktop of laptop stuur je alle gegevens rechtstreeks naar je online administratie. Je boekhouder of accountant verwerkt nog steeds alle gegevens in de online administratie en verzorgt alle aangiftes voor de Belastingdienst. 

Hieronder leggen we uit hoe je alle gegevens kunt aanleveren.

Bankmutaties naar je administratie
Alle betalingen van je zakelijke bankrekening moeten worden verwerkt in je administratie. Je boekhouder of accountant stelt je bankrekeningnummer in je administratie in. Je kunt daarna je bankafschriften inlezen. Daarmee worden ze automatisch in je administratie gezet. Je boekhouder of accountant zorgt voor verdere verwerking.

Voor Rabobank, ING, Triodos, RegioBank, ABN-AMRO en Knab kun je ook een automatische bankkoppeling aanvragen. Voor de laatste twee maak je de bankkoppeling nu nog samen met je boekhouder of accountant. Binnenkort kun je dit ook zelf. 

ING, Triodos, Rabobank en RegioBank
Je kunt vanuit SnelStart gemakkelijk zelf de bankkoppelingen voor de ING, Triodos, Rabobank en RegioBank aanvragen.

  1. Ga naar Koppelingen en vul in de zoekbalk de naam van de bank in. In dit geval ING, Triodos, Rabobank of RegioBank.
  2. Klik op de tegel van de bank en klik op Aanvragen. Je wordt doorverwezen naar onze website.
  3. Klik vervolgens op Vraag nu de bankkoppeling aan. Je wordt doorverwezen naar de website van de bank. Loop vanaf daar de stappen door om de koppeling aan te vragen. 

Je koppeling met de ING, Triodos en Rabobank werkt meteen en vanaf de volgende werkdag worden je bankafschriften automatisch ingelezen. Het proces voor het maken van de koppeling met de RegioBank neemt iets meer tijd in beslag.

In de volgende artikelen vind je meer informatie over het instellen van de automatisch bankkoppeling voor:


Je eerste bonnetje inscannen
Open de SnelStart app en log in. Klik op de ronde blauwe plusknop middenonder. Kies Inkoop toevoegen. Klik op Camera om een foto te maken van je bon. Doorloop de stappen en sla op. Je boekhouder of accountant zorgt dat de gescande bon goed verwerkt wordt in je boekhouding. 

Een bon uit bestand uploaden
Heb je je bon of inkoopfactuur al gescand? Kies dan Bestand in plaats van Camera en selecteer het juiste bestand. Dit kan ook via SnelStart Web op je desktop of laptop. 

Een inkoop- of verkoopfactuur mailen naar je administratie
Veel inkoopfacturen ontvang je tegenwoordig via de mail. Die mail je heel makkelijk naar je administratie in SnelStart. Ook je verkoopfacturen kun je snel in je administratie zetten door ze te mailen naar je mailbox.

Stel eerst je mailbox in: Klik op je administratienaam bovenin het scherm. Kies Mailbox instellen in het menu. Verzin een handige naam voor je mailbox, voeg vertrouwde adressen toe als je dat wilt en maak je mailbox aan. Je kunt je verkoopfacturen of je ontvangen mails met inkoopfacturen nu rechtstreeks doorsturen naar je administratie. Na het inlezen van de factuur komt deze in SnelStart Web in je inkoop of verkoopoverzicht te staan. Je boekhouder zorgt ervoor dat de facturen goed worden verwerkt.

Inzicht via het dashboard
Op het hoofdscherm in de app of SnelStart Web vind je het dashboard. Hiermee blijf je op de hoogte van alle belangrijke gegevens uit jouw boekhouding. Je vindt er ook grafieken die je laten zien hoe je omzet en resultaat zich ontwikkelen.

inOrde stappenplan voor accountants

Download de handige checklist

We snappen dat je niet ineens alles uit je hoofd weet. Je kunt daarom een handige checklist downloaden, om bij de hand te houden voor later. 

Download de checklist
annette-contact-inorde

We staan voor je klaar

Wil je weten hoe bepaalde functionaliteiten werken in het pakket? Bel dan met de klantenservice op 0222 36 30 60.

Ben je accountant of boekhouder en wil je graag weten wat inOrde voor jouw kantoor kan betekenen? Aarzel niet om contact op te nemen, we helpen je graag! Je kunt bellen met het salesteam op 0222 36 30 62. Stel je liever een vraag via e-mail? Stuur dan een berichtje naar accountant@snelstart.nl