Factuur Financiering

Vanuit het SnelStart factuuroverzicht kunnen ondernemers
nu eenvoudig voorfinanciering van hun facturen aanvragen.

Factuur Financiering: voorfinanciering van openstaande facturen

Mkb-ondernemers hebben vaak te maken met lange betaaltermijnen voor hun facturen. Dit veroorzaakt cashflow problemen.

 

Factuur Financiering is een kortlopende lening op basis van een uitstaande factuur aan een ander bedrijf (B2B facturen).

 

Door de samenwerking met Rabobank kunnen ondernemers binnenkort direct vanuit het SnelStart factuuroverzicht Factuur Financiering aanvragen. 

 

Onderstaand vind je de meest gestelde vragen over Factuur Financiering. 

 

Heb je interesse? Neem dan een kijkje op de Rabobank Factuur Financieren website.

 

Wil je graag op de hoogte gehouden worden over Factuur Financiering? Of heb na het bekijken van de onderstaande informatie nog een vraag? Laat het ons weten via onderstaande knop.

 

Hou me op de hoogte

Meest gestelde vragen

Hoe werkt Factuur Financiering?

In het factuuroverzicht in SnelStart kiest de ondernemer welke facturen hij wil laten financieren. Via de knop vraagt de ondernemer vraagt de financiering aan.

Via de Rabobank Factuur Financieren website kan de ondernemer snel zien of en wat hij zakelijk kan lenen en tegen welke rente. Op deze pagina vind je meer informatie.

Als de Rabobank de factuur financiert, ontvangt de ondernemer na de contractondertekening binnen 24 uur het factuurbedrag min het rentebedrag op zijn zakelijke bankrekening. Hij verpandt de vordering op zijn factuur aan de bank als zekerheid.

De ondernemer lost de Factuur Financiering af zodra zijn klant heeft betaald op zijn bankrekening. Hij kan dit zelf doen door het bedrag online af te lossen in de Rabobank internetbankierenomgeving. Doet hij dit niet, bijvoorbeeld omdat zijn klant niet op tijd heeft betaald? Dan boekt de Rabobank het bedrag automatisch af van zijn bankrekening. Dat doen ze aan het einde van de maand waarin de looptijd van de financiering eindigt.

Kan een boekhouder of accountant als intermediair voor een klant Factuur Financiering aanvragen?

Ja, dit is mogelijk. Hou er wel rekening mee dat de overeenkomsten door de klant zelf moeten worden ondertekend en dat deze binnen twee dagen bij de Rabobank terug moeten zijn.

Kan een ondernemer al zijn facturen laten financieren?

Nee, de ondernemer kan alleen B2B facturen, dus de facturen aan andere bedrijven laten financieren. Facturen aan consumenten komen niet in aanmerking voor Factuur Financiering.

Wanneer kan een ondernemer Factuur Financiering aanvragen?

Een ondernemer kan een financiering aanvragen als hij voldoet aan deze voorwaarden.

Wat zijn de kosten van Factuur Financiering?

Op deze pagina vind je de kosten van Factuur Financiering.

Tot wanneer loopt de lening?

De lening loopt tot de vervaldatum van de betreffende factuur.

Wat is het onderpand voor de lening?

De factuur is de zekerheid voor de lening.

Kan de ondernemer Factuur Financiering aanvragen als de Rabobank niet zijn huisbank is?

Ja, ondernemers die bankieren bij de Rabobank, ING of ABN AMRO kunnen Factuur Financiering aanvragen.

Rabobank is de huisbank van de ondernemer als het grootste gedeelte van de omzet over zijn Rabobank rekening loopt.

Het verschil is dat als de Rabobank de huisbank is, de ondernemer wat meer financieringsmogelijkheden heeft. Daarnaast gelden er een aantal extra voorwaarden :

  • Het bedrijf is actief in bepaalde sectoren.
  • Zit het bedrijf in een bedrijfsstructuur met meerdere bedrijven? Dan moet het bedrijf met de meeste omzet actief zijn in deze sectoren.
Of de ondernemer voldoet aan deze extra voorwaarden, wordt in de online aanvraag gecheckt.

Hoe snel wordt een aanvraag beoordeeld?

Op werkdagen beoordeelt de Rabobank een aanvraag binnen één werkdag. Het factuurbedrag kan vervolgens binnen 24 uur op de zakelijke Rabobank, ING of ABN AMRO rekening van de ondernemer staan.

Wat is het verschil tussen Factuur Financiering en Factoring?

Bij zowel Factuur Financiering en Factoring beschikt de ondernemer eerder over het factuurbedrag en heeft hij zo meer werkkapitaal beschikbaar binnen zijn onderneming.

Bij Factuur Financiering neemt Rabobank geen rechtstreeks contact op met jouw debiteur of de debiteur van de ondernemer.

Bij factoring voor het mkb zal de factoringmaatschappij meestal de factuur van de ondernemer overkopen en ook innen bij de debiteur. Hierbij neemt de factoring maatschappij ook direct contact op met jouw debiteur of de debiteur van de ondernemer.

Op deze pagina vind je meer informatie over Factoring en de verschillen met Factuur Financiering.

Ik heb een andere vraag

Heb je een andere vraag over Factuur Financiering? Stel je vraag via dit formulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Heb je een vraag aan Rabobank? Neem dan direct contact op met Rabobank via het e-mail adres: business.lending@rabobank.nl of telefoonnummer: 088 7226 232.