SnelStart Mailbox & Bonnetjes scannen

Nooit meer een propvol dashboardkastje. Maak direct foto's van je bonnetjes. Boek ze in. Klaar!

Uploaden, herkennen en klaar

Bonnetjes en inkoopfacturen kun je gemakkelijk uploaden in je SnelStart administratie. Dat doe je door een foto van een bonnetje te maken met de SnelStart App of door digitale bestanden vanuit je computer of telefoon aan je SnelStart administratie toe te voegen of door inkoopfacturen die je per e-mail ontvangt door te sturen naar je SnelStart Mailbox: de Digitale Brievenbus. We beschrijven stap voor stap hoe je bonnetjes eenvoudig uploadt en je mailbox instelt. 

 

Bonnetjes toevoegen 

  1. Open de SnelStart App. Nog niet gedownload? De app is beschikbaar voor iOS en Android.

  2. Kies bij Ontvangen > bon of factuur en doorloop de stappen.

  3. SnelStart uploadt de bon. Bij Inkopen kun je de gegevens die automatisch zijn ingevuld achteraf controleren en aanvullen. 

In dit artikel vind je meer informatie over het inboeken van bonnetjes en inkoopfacturen.

 

Mailbox instellen en gebruiken 

Je kunt je facturen nog sneller in je administratie zetten door deze te mailen naar je mailbox. Dit scheelt tijd, want hierdoor hoef je je factuur niet zelf te uploaden. De scan-en-herken functionaliteit wordt automatisch toegepast en binnen twee minuten staat je factuur, inclusief het e-mailbericht in je overzicht.

  1. Log in in SnelStart Web en open de administratie waarvoor je de mailbox wil instellen. 

  2. Klik op het icoontje rechtsboven en kies voor Mailbox instellen. 

  3. Kies een naam voor je e-mailadres. Je kunt alleen het eerste gedeelte van het adres personaliseren. 

  4. Kies of je de mailbox voor inkopen en/of wil gebruiken. 

  5. Na het inlezen van de factuur komt deze in SnelStart Web in je inkoop of verkoopoverzicht te staan, en in SnelStart 12 in je Dagboeken. Een inkoopfactuur kan na het inlezen gecontroleerd worden in SnelStart Web.

    Een verkoopfactuur kan op dit moment alleen in SnelStart 12 worden gecontroleerd en gewijzigd. Wanneer je samenwerkt met een boekhouder of accountant, doet hij of zij dit voor je. 

Wat is scan & herken

Tijdens het uploaden van de bonnetjes en inkoopfacturen vindt op de achtergrond ons OCR (optical character recognition, oftewel optische tekenherkenning)-proces plaats. Alle bestanden doorlopen automatisch het OCR-proces tijdens het opladen. Alle herkende gegevens, zoals de leverancier en de bedragen, worden automatisch voor je ingevuld in de administratie. Je hoeft de boekingen alleen te controleren en waar nodig aan te vullen.

 

En door...

Wil je al graag verder met de volgende instructie? Ga dan naar: Start met SnelStart inStap. Let op: we hebben de instructies in een logische volgorde opgezet en we raden je aan om deze volgorde aan te houden.

 

Wist je dat je...

chat3

Vragen? Bel, mail of chat

Kom je er even niet uit? Onze Klantenservice helpt graag. Neem gerust contact met ons op via 0222 36 30 60 of neem een kijkje op het Kennisplein.

Naar Kennisplein