2: Online samenwerken
met je klant

Een nieuwe manier van werken. Gemakkelijk en tijdbesparend, voor jou én je klant. Lees hier wat online samenwerken precies inhoudt en hoe het werkt.

Goed op weg met SnelStart

Bekijk in een paar minuten hoe je een goede start maakt met SnelStart óf lees hieronder op je gemak alles door.

 

Wat is online samenwerken?

Als je online met je klant samenwerkt, is de administratie van de klant veilig online opgeslagen. Vanuit je eigen SnelStart-omgeving kijk en werk je op elk moment mee in de administratie van je klant.

Je bepaalt in overleg met je klant wie wat doet. Wil je klant zelf veel doen en is hij vooral op zoek naar een controlerend paar ogen? Dat kan! Heeft hij liever dat jij meer zaken voor hem regelt? Ook dat is mogelijk!

Je klant kan snel een vraag stellen als hij niet snapt hoe het zit, want jij kijkt op afstand direct met hem mee. Makkelijker kan het bijna niet. Jullie kunnen ook tegelijkertijd in de administratie werken. Maak wel goede afspraken om dubbel werk te voorkomen.
afb-start-aanvraag

 

Waarom online samenwerken?

Online samenwerken biedt veel voordelen:

• De administratie is vanaf meerdere locaties te openen.

• De administratie is veilig opgeslagen bij brand of diefstal.

• Je voorkomt piekdrukte doordat jij en je klant op elk moment in de administratie kunnen werken.

• De samenwerking is beter af te stemmen op de wensen van je klant.

• Minder handmatige handelingen, minder fouten.

Daarnaast hebben ondernemers steeds meer behoefte aan advies. Jij kunt die adviesrol vervullen. Online samenwerken in SnelStart bespaart je tijd en zorgt voor up-to-date cijfers. Zo kun je nóg betere adviezen geven en creëer je ruimte voor meer klanten in de toekomst.

Hoe werkt het?

Je klant krijgt een eigen SnelStart-abonnement en jij als boekhouder krijgt rechten in de administratie van je klant. Zo werk je vanuit je eigen SnelStart-programma altijd in de meest actuele administratie van je klant.

Jouw klant levert bonnen en inkoopfacturen aan via zijn eigen SnelStart-pakket. Dat gaat heel gemakkelijk via de app en de mailbox. De klant verstuurt daarnaast eenvoudig facturen vanuit SnelStart Web en heeft altijd inzicht in de cijfers dankzij de het online dashboard.

In de onderstaande video laat SnelStart-trainer Tom van den Brink in 4:25 minuten meer zien over online samenwerken.

 

Hoe stel je online samenwerken in?

Stap 1: Klant toevoegen

Heeft jouw klant nog geen SnelStart-pakket? Dan vraag jij dit pakket én het online samenwerken aan in jouw eigen administratie in SnelStart 12. Kies het juiste pakket voor je klant en bepaal wie de factuur betaalt. Hulp nodig bij het kiezen van het juiste pakket voor je klant? Bekijk dan dit boekje (pdf) over de pakketten voor ondernemers.

Stap 2: Aanmelding bevestigen

Na de aanmelding krijgt jouw klant een e-mail met een bevestigingslink. De klant bevestigt en kan direct in zijn of haar online administratie aan de slag.

Stap 3: Samenwerken

Jij hebt nu toegang tot de administratie je klant. Spreek af wie wat doet in de administratie. Laat je klant meteen de SnelStart App downloaden voor het eenvoudig inscannen van bonnetjes en het versturen van facturen.

Lees hier hoe kantoor Claudia van Braak Office Services online samenwerkt met klanten.

Bevestig en profiteer direct

Je kunt nu al je abonnement activeren. Je eerste maand blijft gratis. Klik bij 'Taken' op 'Bevestig abonnement' en ervaar direct alle gemakken.

Meestgestelde vragen

Kan ik Online Samenwerken met een proefabonnement?
Nee, om Online Samenwerken in te stellen moet je je abonnement eerst bevestigen.

Je kunt nu je abonnement al bevestigen. De proefperiode blijft gratis.
Ik wil Online Samenwerken, kan ik blijven werken in SnelStart 12?
Ja, dit kan. Het is wel belangrijk dat de administratie online staat. Verder kun je zelf kiezen of je in SnelStart 12 of Web werkt. Je kunt er ook voor kiezen om in beide systemen te werken.
Kan ik zelf bepalen wat ik doe en wat mijn klant doet?
Jij bespreekt met jouw klant wie wat doet. Jullie kunnen tegelijkertijd in de administratie werken. Maak goede afspraken om dubbel werk te voorkomen!
Hoe stel ik Online Samenwerken in?
Het is heel eenvoudig om Online Samenwerken in te stellen. We hebben hiervoor een handig stappenplan gemaakt. Hierin beschrijven we hoe je Online Samenwerken instelt voor zowel nieuwe klanten als bestaande SnelStart-gebruikers die al een online administratie hebben.
Kan ik een training volgen gericht op Online Samenwerken?
Ja, onze trainer Tom staat voor je klaar en vertelt jou hoe jij en jouw klanten alles uit Online Samenwerken kunnen halen. Bekijk het trainingsaanbod en beschikbare data hier.
Wat zijn de kosten van Online Samenwerken?
Al vanaf € 8,00 per maand (excl. btw) kan een klant digitaal gegevens aanleveren. Jij houdt alle controle over de boekingen.

Vanaf €12,50 per maand (excl. btw) kan de klant zelf factureren, inkoopfacturen en -bonnetjes digitaal aanleveren en een deel van zijn boekhouding zelf doen. De klant krijgt een eigen licentie voor het pakket naar keuze.

In dit boekje vind je informatie over de  verschillende softwarepakketten voor je klanten. Bekijk en download het boekje hier en deel het met je klanten. Zo kies je samen het juiste pakket voor de klant.

Bij het aanmelden van je klant kun je zelf bepalen wie de factuur betaalt. Doet jouw klant dit of bied je het online samenwerken aan als onderdeel van jouw dienstenpakket en betaal je zelf de factuur? Het is jouw keuze.
Moet mijn klant nu alles zelf doen?
Natuurlijk hoeft jouw klant niet alles zelf te doen. Jij bepaalt zelf, in goed overleg met je klant, hoe je de taken verdeelt.

Met zijn/haar laptop, smartphone of tablet maakt jouw klant eenvoudig online facturen en uploadt hij/zij bonnetjes en inkoopfacturen. Jij ziet ze direct terug in de administratie, dus handmatig facturen invoeren is verleden tijd.

Controle, bankafschriften inlezen en de btw-aangifte doe jij. Jouw klant ziet direct het resultaat in het online dashboard.
Is het mogelijk om in de online administratie van mijn klant een periode te blokkeren?
Dat is mogelijk. Als accountant heb jij de rechten om een periode te blokkeren. Op dat moment kan de klant geen wijzigingen aanbrengen en kun jij ongestoord de controle uitvoeren.

Hoe je dit precies doet leggen we hier stap voor stap uit.
Mijn klant heeft nog een oude SnelStart-licentie. Kunnen we dan ook online samenwerken?
Nee, voor het online samenwerken heeft jouw klant een in-pakket nodig met een online administratie. Hier leggen we uit hoe je een bestaande administratie omzet naar online samenwerken.
112x116_Annet en Danny

Staat je vraag er niet bij?

Kom je er even niet uit? Of wil je weten wat SnelStart voor jouw kantoor kan betekenen? Aarzel niet om contact op te nemen, we helpen je graag!

Bel met Danny van der Wouden of Annette Hoekstra op 0222 36 30 62.

Stel je liever een vraag via e-mail? Stuur dan een berichtje naar accountant@snelstart.nl.