Het boekjaar afsluiten in SnelStart Web

Zo sluit je het boekjaar af in SnelStart Web.

Zo sluit je het boekjaar af in SnelStart Web

Werk jij online samen met je boekhouder of accountant? Dan kun je de jaarafsluiting in SnelStart Web niet zelf doen. Je accountant doet dit voor je en in de tussentijd kun je gewoon doorwerken in SnelStart Web. De totalen van het voorgaande jaar lopen door in het nieuwe jaar. 

Ook als je werkt met kostenplaatsen of marge/globalisatie kun je het boekjaar niet afsluiten in SnelStart Web. De jaarafsluiting doe je dan in SnelStart 12. 

Heb jij geen rechten gegeven aan een boekhouder of accountant? Dan kun je (vanaf het pakket inKaart) wel zelf het boekjaar afsluiten in SnelStart Web. Gebruik daarvoor de onderstaande uitleg.

Boekjaar afsluiten in SnelStart Web gaat zo:

Onderstaande is een verkorte uitleg. Het is belangrijk dat je dit goed doet. Lees daarom altijd de volledige uitleg op ons Kennisplein

  1. Check eerst of alles aanwezig is. Zijn alle boekingen gemaakt? Laatste btw-aangifte gedaan?
  2. Ga naar Financieel → Jaarafsluiting
  3. Controleer of de juiste btw- en balansrekeningen staan ingesteld.
  4. Volg de stappen om de benodigde btw- en resultaatboekingen te maken. Dit zijn belangrijke stappen. Lees altijd de uitleg hierover op ons Kennisplein.  

Nadat je het boekjaar hebt afgesloten en op Opslaan hebt geklikt, wordt de beginbalans automatisch geboekt in het dagboek Tussenrekening balans. 

Heb je niet zoveel verstand van boekhouden? Je boekhouder of accountant snapt het allemaal veel beter. Vraag om hulp!

 

chat3

Vragen? Bel, mail of chat

Kom je er even niet uit? Onze Klantenservice helpt graag. Neem gerust contact met ons op via 0222 36 30 60 of neem een kijkje op het Kennisplein.

Naar Kennisplein