Wanneer doe je de jaarafsluiting?

De jaarafsluiting geeft weer hoe je ervoor stond op 31 december.
Moet je dat altijd op 1 januari doen?

Wanneer doe je de jaarafsluiting?

De jaarafsluiting doe je aan het begin van het nieuwe boekjaar, dus vanaf 1 januari. Ben je pas in december begonnen met je nieuwe bedrijf? Ook dan sluit je het boekjaar af aan het begin van het nieuwe kalenderjaar. De Belastingdienst wil namelijk jouw resultaten aan het eind van elk jaar (dus op 31 december) kunnen zien. 

Je hoeft niet precies op 1 januari de handeling 'boekjaar afsluiten' uit te voeren. Soms moet je nog inkoopfacturen of bonnen verwerken die een datum in het oude jaar hebben, of moet je de laatste btw-aangifte nog doen. Je kunt de definitieve jaarafsluiting dan op een later moment uitvoeren. Die legt dan toch de stand op 31 december 

Werk je in SnelStart 12, doe dan een voorlopige jaarafsluiting. Dan worden de totalen alvast doorgezet naar het nieuwe jaar. Zo kun je eenvoudig verder werken in het nieuwe boekjaar, maar ook de laatste boekingen van het oude jaar nog maken. 

Werk je in SnelStart Web, dan kun je in het nieuwe jaar gewoon aan de gang. 

 

chat3

Vragen? Bel, mail of chat

Kom je er even niet uit? Onze Klantenservice helpt graag. Neem gerust contact met ons op via 0222 36 30 60 of neem een kijkje op het Kennisplein.

Naar Kennisplein