Mijn accountant is nog met vakantie! Wat nu?

Mijn accountant of boekhouder doet de jaarafsluiting voor me. Hoe kan ik toch gelijk aan het werk aan het begin van het nieuwe boekjaar?

Het boekjaar moet worden afgesloten, maar je boekhouder is nog met vakantie

Nieuw boekjaar, nieuwe kansen. Je wilt in volle vaart door, maar je boekhouder of accountant is nog met vakantie. Geen nood, je kunt gerust door. 

SnelStart Web: je kunt gewoon door

Werk je vooral in SnelStart Web? Dan kun je gewoon doorwerken. Als je online samenwerkt met je boekhouder of accountant dan doet die de jaarafsluiting op een moment dat uitkomt (en nadat ook de laatste boekingen van het voorbije jaar zijn gedaan). Tot die tijd werk jij gewoon gelijk door in het nieuwe jaar. De balanstotalen van het vorig jaar lopen door in het nieuwe jaar. 

SnelStart 12: voorlopige jaarafsluiting

Wie vooral in SnelStart 12 werkt, zal merken dat bij het wisselen naar het nieuwe boekjaar de totalen op nul staan. Het oude jaar moet worden afgesloten voor de totalen worden overgenomen. Als jij nog boekingen moet afronden, of als je accountant nog even niet beschikbaar is, doe je gemakkelijk een voorlopige jaarafsluiting. Zo kun je het afgelopen jaar nog rustig afronden en toch alvast aan de slag in het nieuwe jaar. Want de zaken gaan door, toch? Op een later moment wordt dan de definitieve jaarafsluiting gedaan. 

 

 

chat3

Vragen? Bel, mail of chat

Kom je er even niet uit? Onze Klantenservice helpt graag. Neem gerust contact met ons op via 0222 36 30 60 of neem een kijkje op het Kennisplein.

Naar Kennisplein