De klant wil gelijk in het nieuwe jaar aan de slag

Mijn accountant of boekhouder doet de jaarafsluiting voor me. Hoe kan ik toch gelijk aan het werk aan het begin van het nieuwe boekjaar?

Aan het begin van het nieuwe boekjaar willen alle klanten in volle vaart door. Je hebt je handen vol aan de laatste btw-aangiften, jaarsuppleties en jaarafsluitingen. Klanten vragen: 'kan ik gewoon doorwerken in het nieuwe jaar?' Goed nieuws: dat kan. 

SnelStart Web: gewoon doorwerken

Werkt je klant in SnelStart Web? Dan kan hij of zij gewoon doorwerken. De balanstotalen van het vorig jaar lopen door in het nieuwe jaar. Klanten die online samenwerken met jou als boekhouder of accountant kunnen niet zelf de jaarafsluiting doen. Dat doe jij op een moment dat uitkomt, als het boekjaar volledig is afgerond. 

SnelStart 12: voorlopige jaarafsluiting

Klanten die vooral in SnelStart 12 werken, zullen merken dat bij het wisselen naar het nieuwe boekjaar de totalen op nul staan. Het oude jaar moet worden afgesloten voor de totalen naar het nieuwe boekjaar worden overgenomen.

Als er nog boekingen moeten worden afgerond doe je gemakkelijk een voorlopige jaarafsluiting. Dit kan de klant ook zelf. Zo kan het afgelopen jaar nog worden afgerond en kan je klant toch alvast aan de slag in het nieuwe jaar. Op een later moment wordt dan de definitieve jaarafsluiting gedaan. 

 

 

chat3

Vragen? Bel, mail of chat

Kom je er even niet uit? Onze Klantenservice helpt graag. Neem gerust contact met ons op via 0222 36 30 60 of neem een kijkje op het Kennisplein.

Naar Kennisplein