FB-Betaallink-ok

Zo is je factuur binnen 4 dagen betaald

Meer dan de helft van de ondernemers heeft regelmatig last van te laat betalende klanten. Je zorgt echter vrij eenvoudig dat ze juist razendsnel betalen. Hoe? Met een betaallink in je factuur.

Tips-boekhouden-rond-2

Stop het lange wachten op je geld

Het is heel vervelend als klanten laat betalen. Als je je product of dienst hebt geleverd, wil je gewoon snel de beloning ontvangen waar je recht op hebt. Misschien heb je dat geld ook gewoon hard nodig om investeringen te doen.

Wist je dat ondernemers die in hun factuur een betaallink opnemen gemiddeld binnen 4 dagen hun geld hebben? En dat is slechts één van de 7 voordelen van werken met betaallinks.


Zo werkt een betaallink

Een betaallink is een link die je in een paar tellen toevoegt aan een factuur of e-mail naar je klant. Als je klant op de link klikt, komt hij direct in een beveiligde betaalomgeving waar hij de factuur kan betalen. Je klant kan kiezen uit alle betaalmethodes die jij in je account hebt geactiveerd (bijvoorbeeld iDEAL).

 

De 7 voordelen van betaallinks in facturen

1. Gemak dient de klant
Je klant hoeft bij het betalen geen gegevens meer over te nemen. Geen gedoe dus met bedragen, factuurnummers en IBAN-nummers: alles staat automatisch juist ingevuld na het klikken op de link. Zo maak je betalen wel heel gemakkelijk!

1-Relax-Blue
2-Moneyaccount-Blue

2. Katsjing! Snel je geld op je rekening
Je las het hierboven al: ondernemers die een betaallink toevoegen aan hun factuur hebben het geld gemiddeld binnen 4 dagen op hun rekening staan. Dat komt vooral doordat het betalen zó gemakkelijk is, dat veel klanten direct na het openen van de mail tot actie overgaan. Ook als de klant de factuur ontvangt op zijn smartphone kost het geen moeite: even klikken op de link, de betaalmethode kiezen, bevestigen en klaar!

3. Voorkom cashflow-problemen
Cashflow is de Engelse term voor kasstroom. Het is het verschil in geld dat je ontvangt en geld dat je uitgeeft in een bepaalde periode (bijvoorbeeld deze maand). Stel: je klanten betalen de laatste 2 maanden minder snel en er komt minder geld binnen op je bankrekening. Je moet wel ‘gewoon’ jouw hoge rekeningen betalen, bijvoorbeeld voor de inkoop van producten of je huur. Dan heb je een negatieve cashflow, waarbij er meer geld uitgaat dan dat er binnenkomt. Je moet dan geld lenen. En dat wil je voorkomen. Doordat je via de betaallink sneller je geld op je rekening hebt, zorg je voor een optimale cashflow.

3-Cashflow-Blue
4-Timeover-Blue

4. Houd tijd over voor andere (leukere) dingen
Als je veel facturen verstuurt, kan het een hele klus zijn om iedere overboeking te matchen met de juiste factuur. Zeker als er veel facturen zijn met hetzelfde bedrag, wanneer de naam van de betaler niet overeenkomt met de naam op de factuur of als een betalingsreferentie niet goed wordt overgenomen. Dat betekent allemaal veel handmatig werk en dat kost veel tijd. Met een betaallink worden alle gegevens automatisch goed ingevuld. Betalingen worden automatisch gekoppeld aan de bijbehorende facturen. Dat bespaart je bij iedere betaling een paar minuten tijd.

5. Minder fouten
Wist je dat een Nederlands IBAN-nummer maar liefst 18 tekens bevat? En een betalingskenmerk bevat tussen de 7 en 16 tekens. Een vergissing bij het handmatig overnemen van een rekeningnummer, betalingskenmerk of betaalreferentie is snel gemaakt. Bij een betaallink staan alle gegevens automatisch goed ingevuld.

5-Oke-Blue
6-Choose-Blue

6. Zelf de betaalmethode kiezen
Jij kiest welke betaalmethodes je wil gebruiken. Je klant kan vervolgens kiezen uit alle betaalmethodes die je in jouw account hebt geactiveerd en betaalt zoals hij dat wil, bijvoorbeeld met iDEAL, een creditcard of door achteraf te betalen met Klarna.

7. Betalen per transactie
Geen minimumkosten, geen vaste contracten en geen verborgen kosten. Je betaalt alleen voor geslaagde transacties. De kleine bijdrage die je per gebruikte betaallink afdraagt, maak je snel weer goed door de tijdbesparing en je verbeterde cashflow. Even geen betaallink meesturen? Ook geen probleem. Je laat het eenvoudig weg.

7-Blue

Ook werken met betaallinks?

Vanaf het inStap-boekhoudpakket van SnelStart zet je als ondernemer eenvoudig betaallinks in via een koppeling met Mollie. De betaallink is bovendien slechts één van de vele voordelen van digitaal boekhouden via SnelStart.

Je doet ook met één klik je btw-aangifte, verstuurt zo veel facturen als je wilt en vergeet nooit meer bonnetjes. Bovendien werk je makkelijk online samen met je boekhouder of accountant. Nieuwsgierig? Bekijk welk SnelStart-pakket het beste bij jou past.

 

Zet eenvoudig betaallinks in

 

Tips-boekhouden-rond-3