Terugkijken webinar
Kies het juiste pakket voor jouw klant

  • ± 30 minuten

Je klanten willen graag dat de administratie op orde is, maar besteden er het liefst zo min mogelijk tijd aan. Door handmatige handelingen te automatiseren besparen ze tijd en worden fouten voorkomen. De 6 pakketten van SnelStart helpen op verschillende manieren om de administratie te automatiseren.

In dit webinar vertelt Tom van den Brink van SnelStart over de functionaliteiten van de SnelStart-pakketten. Na het bekijken van dit webinar kun je jouw klanten optimaal adviseren bij het kiezen van het juiste pakket.

Meestgestelde vragen

Heb je na het kijken van het webinar vragen of wil je graag meer informatie? Kijk dan bij 'Meestgestelde vragen' onderaan op deze pagina of jouw vraag erbij staat. Hier vind je ook een aantal handige links voor meer informatie over dit onderwerp.

Kijk het webinar terug

 

Dit komt aan bod in het webinar:

  • Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten van ieder pakket?
  • Bij welke behoeften van de klant sluiten deze functionaliteiten aan?
  • Hoe kies je het juiste pakket in combinatie met andere software?

Meestgestelde vragen

Zijn er ook trainingen voor accountans?

SnelStart heeft verschillende trainingen die helpen om het maximale uit de software te halen.

Bekijk hier de trainingen.

Word ook beter in SnelStart

Welke pakketten zijn er voor mijn klanten?

SnelStart heeft verschillende pakketten voor jouw klanten, zodat je op een passende manier online kunt samenwerken. Wil je klant niets weten van de boekhouding, of houdt hij een heel deel zelf bij? Hier vind je een overzicht van alle pakketten en de kosten per pakket. 

Al vanaf 7,50 per maand (excl. btw) kan een klant digitaal gegevens aanleveren. Jij houdt alle controle over de boekingen.

Vanaf 10,- per maand (excl. btw) kan jouw klant ook zelf factureren en een deel van zijn boekhouding doen. 

De klant krijgt een eigen licentie voor het pakket naar keuze.

Wat kosten de pakketten?

Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende pakketten voor klanten. Je vindt hier ook de kosten voor ieder pakket. 

Hoe bepaal ik snel het juiste pakket voor mijn klant?

Deze handige keuzehulp helpt je snel het juiste pakket voor je klant te bepalen. 

Wil je de functionaliteiten en kosten per pakket vergelijken? Hier vind je een overzicht van alle pakketten en de kosten per pakket. 

 

Wat zijn de verschillen tussen SnelStart 12 en SnelStart Web?

De naam verklapt het al: SnelStart Web is de online versie van SnelStart. Web is overal te gebruiken. Via smartphone, tablet of mobiel log je overal ter wereld in.

SnelStart 12 is de desktopversie. Deze download je op je computer. De desktopversie is een stuk uitgebreider. Hierin kun je werken in online administraties, maar het programma zelf staat lokaal opgeslagen.

Alles wat jij in SnelStart 12 doet, wordt automatisch overgenomen in SnelStart Web. En andersom. Als accountant zal je merken dat jij meer in SnelStart 12 werkt, terwijl jouw klanten nagenoeg hun hele administratie in Web kunnen voeren. SnelStart Web is zeer toegankelijk. Ook ondernemers, die minder boekhoudkennis hebben, kunnen hier prima mee uit de voeten.

Hieronder een kort overzicht met functies welke jij in SnelStart Web of 12 kunt gebruiken.

Wat doe je in Web? Wat doe je in SnelStart 12?
Dashboard: verschillende overzichten, o.a. btw-status klanten, werkvoorraad Gemakkelijk online samenwerken met je klanten
Activa module: automatisch afschrijven bedrijfsmiddelen Slimme en uitgebreide zoekmogelijkheden voor efficiënte controle
Bulkverwerking inkoopfacturen o.b.v. OCR Snel periodevergelijkingen en - balansen maken
Balans- en resultaatoverzichten: handig om online bij de hand te hebben Transitorisch boeken
  Eenvoudig gebruikers binnen eigen kantoor toevoegen

 

Ik wil graag online samenwerken met mijn klant. Hoe meld ik een klant aan bij SnelStart?

Met een SnelStart Accountant-licentie kunnen klanten worden uitgenodigd om online samen te werken. Ook kunnen klanten die zelf een SnelStart-licentie hebben jou uitnodigen om online samen te werken.

Als administratiekantoor krijg je kosteloos rechten, zodat je altijd bij de administratie van de klant kunt. De administratie is snel te vinden in het overzicht op het startscherm.

Lees hier hoe je stap voor stap een klant toevoegt voor online samenwerken.

Lees hier hoe je een klant mét een SnelStart-licentie toevoegt voor online samenwerken.

Lees hier hoe klanten jou kunnen toevoegen voor online samenwerken.

Tip: laat je klant direct de app downloaden voor het eenvoudig inscannen en aanleveren van bonnetjes.

Wie betaalt voor het pakket van de klant?

De accountant of boekhouder kan tijdens het aanmelden voor online samenwerken kiezen wie er betaalt: de ondernemer of het kantoor. De keuze wordt gemaakt in stap 3: wie ontvangt de factuur?

Er zijn veel kantoren die de pakketkosten verwerken in hun maandprijs, maar je kunt ook afspreken dat de klant de abonnementskosten betaalt.

Moet mijn klant alles zelf doen als we online samenwerken?

Nee, de taakverdeling bepalen jullie zelf. Jouw klant kan bijvoorbeeld heel eenvoudig online facturen maken en digitaal bonnetjes aanleveren, waarbij jij de controle houdt over de boekingen en de aangiftes verzorgt.

Kan een klant meerdere online administraties voeren?

Een administratie- of accountantskantoor kan per ondernemer maar één online administratie aanmelden. Als de ondernemer extra online administraties wil gebruiken, dan kan de ondernemer deze zelf aanmaken.

Elke extra online administratie kost €2,50 per maand. In dit artikel lees je hoe je extra online administraties aanmaakt.

Wanneer je online wil samenwerken met je klant en je voor deze klant al meerdere administraties beheert, dan kun je voor de eerste administratie de klant uitnodigen om online samen te werken.

Elke volgende administratie geef je eerst vrij. Nadat je de administratie hebt vrijgegeven, kan de klant deze op naam zetten en toevoegen aan zijn of haar licentie. In dit artikel lees je hoe je dit doet.

Kan ik met meerdere collega's in een online administratie werken?

Ja, door extra gebruikers aan te maken kun je met meerdere collega’s/medewerkers tegelijkertijd in dezelfde administraties werken. Dankzij de online administraties werken jullie altijd in de meest up-to-date versie.

Bij iedere licentie zit een hoofdgebruiker en één extra gebruiker inbegrepen. Voor iedere gebruiker meer betaal je per gebruiker, per maand €5,- boven op je pakketkosten van €35,-. Deze gebruikers kunnen vanaf hun eigen computer dezelfde functies gebruiken als jij. Het is mogelijk bepaalde functies voor extra gebruikers te verbergen, zoals bijvoorbeeld het financieel dashboard.

Tip: werk je met veel extra gebruikers? Gebruik dan een algemeen e-mailadres en wachtwoord.

Je voegt gebruikers toe in SnelStart 12. Na het instellen worden deze gegevens automatisch overgenomen in SnelStart Web en kan de extra gebruiker ook hierop inloggen. In dit artikel lees je precies hoe je gebruikers toevoegt en verwijdert.

Download het handige e-book over de SnelStart-pakketten.
De 6 pakketten van SnelStart helpen op verschillende manieren om een administratie te automatiseren. Dit nieuwe e-book legt je uit wat de diverse pakketten precies bieden.

Na het lezen van dit e-book weet je:
  • Wat ondernemers kunnen doen met de verschillende SnelStart-pakketten
  • In welke situaties je klanten bepaalde functionaliteiten goed kunnen gebruiken
  • Hoe SnelStart meegroeit met het bedrijf van de klant
  • Welk pakket het beste bij de klant past

Download het e-book