Verbeteren prestaties
Web & App

Gebruik je de SnelStart webapplicatie of de app? Een aantal klanten heeft de laatste tijd helaas te maken gehad met storingen en verminderde snelheid van deze online applicaties. De snelheid van de desktopapplicatie, SnelStart 12, is niet veranderd.

Allereerst onze welgemeende excuses voor deze verstoring. Het is vervelend als SnelStart langzamer werkt dan dat je gewend bent. Een team van IT-specialisten werkt er hard aan om dat op te lossen. Op deze pagina houden we je op de hoogte over de voortgang en de mogelijke oplossingen waar we aan werken. 

Visual-2
Visual-4-Matthijs-1

Onze volledige aandacht

De snelheid van de webapplicatie en de app voldoet de laatste tijd niet aan onze kwaliteitseisen. In het verleden gebeurde dit af en toe, maar in de afgelopen periode verminderde de snelheid van deze applicaties vaker.

Het verbeteren van de prestaties en beschikbaarheid van SnelStart heeft onze volledige aandacht. Het werken aan een structurele oplossing heeft de hoogste prioriteit voor een speciaal samengesteld team van IT-specialisten.

Het team is een aantal mogelijke oorzaken op het spoor en werkt aan passende oplossingen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de software-verbeteringen.

Stand van zaken

17 mei 2023

Optimalisaties in de webapplicatie
Het team heeft ervoor gezorgd dat de webapplicatie minder geheugen gebruikt en daardoor sneller werkt. Andere updates in de webapplicatie resulteren in een betere stabiliteit. 

Er is daarnaast gewerkt aan een onderliggende applicatie die de gegevens van de gebruikersaccounts ophaalt. Deze applicatie functioneert nu niet alleen sneller en stabieler, maar biedt ook ondersteuning voor het automatisch bijschakelen van extra webservers, wanneer dat op drukke momenten nodig is. 

Gezamenlijk verbeteren met Microsoft

De webapplicaties van SnelStart draaien op het Azure-platform van Microsoft. Het team werkt samen Microsoft aan diverse verbeteringen.

Opschonen onderdelen die niet (meer) gebruikt worden

Onze software gebruikt een aantal softwarepakketten van Microsoft die nodig zijn om bepaalde functionaliteit te kunnen gebruiken (dit worden afhankelijkheden of dependencies genoemd). Sommige van die softwarepakketten werden niet (meer) gebruikt, maar namen wel een beetje geheugen in beslag. Daarom zijn deze softwarepakketten uit onze software verwijderd.

9 mei 2023

Automatisch bijschakelen extra webservers
Het team heeft een oplossing geïmplementeerd waardoor automatisch extra webservers worden bijgeschakeld wanneer dat op drukke momenten nodig is. Zo worden ook op die momenten alle aanvragen goed verwerkt, zonder dat hier iemand aan te pas hoeft te komen.

2 mei 2023

Verbeterde verstoringsdetectie
Dankzij een verbeterde verstoringsdetectie heeft het team tijdens koningsdag en het weekend de applicatie nog nauwkeuriger in de gaten kunnen houden.

Software-updates voorlopig buiten kantoortijden
Door dit nauwlettende toezicht is maandag duidelijk geworden dat een software-update zorgde voor vertraging. Om deze reden worden nieuwe updates voorlopig buiten kantoortijden uitgevoerd. 

Doorgaande aanpassingen om de snelheid te verbeteren
Het team heeft daarnaast het aantal benodigde verbindingen verminderd en meerdere kleine snelheidsverbeteringen doorgevoerd. Dit draagt bij aan verbetering van de applicatiesnelheid. 

26 april 2023

Extra webservers
Het team heeft 2 extra webservers toegevoegd die helpen om alle aanvragen goed te kunnen verwerken. We werken aan een oplossing waarbij automatisch extra webservers worden toegevoegd wanneer dit tijdens drukke momenten nodig is.

24 april 2023

Tijdelijke oplossing verkorten duur storing
Het team houdt de monitoring van de applicatie nauwlettend in de gaten. Zodra we zien dat er een storing is, herstart het team handmatig onze webserver. Dit zorgt ervoor dat de storing in de webapplicatie en de app tijdelijk is opgelost. 

Update van de performance component voor snellere verwerking van gegevens
De cache is een performance component, die ervoor zorgt dat de software sneller functioneert. Als je in de applicatie werkt, voorkomt de cache dat de gegevens die hetzelfde blijven onnodig heen en weer gestuurd worden tussen de webserver en jouw apparaat. 

Het team heeft de cache aanzienlijk vergroot en een aantal updates doorgevoerd. Hierdoor werkt deze performance component beter en worden gegevens sneller verwerkt.

Verhoging van het maximum aantal connecties op de webserver
Het aantal connecties met de webserver liep op piekmomenten te hoog op. Hierdoor ontstonden verbindingsproblemen tussen de webserver en de achterliggende softwarecomponenten. 

Het team heeft daarom een nieuwe component uitgerold die veel meer connecties gelijktijdig kan afhandelen. Deze component is gekoppeld aan de webserver. Zo kunnen meer gebruikers tegelijkertijd online in hun administratie werken zonder lange wachttijden bij het versturen of ontvangen van gegevens. Dit draagt bij aan een structurele verbetering van de snelheid en het voorkomen van storingen.


Meestgestelde vragen

Waar vind ik meer informatie over storingen?

Traagheid van de SnelStart-software wordt soms veroorzaakt door een storing. Storingen worden zo snel mogelijk verholpen.

Check het Productnieuws, de pagina van de Klantenservice of het berichtenscherm in het SnelStart-programma voor up-to-date informatie over storingen. 

 

Waar kan ik meer informatie over de SnelStart-software vinden als ik vragen heb?

Via de pagina van de klantenservice vind je informatie over de software, de verschillende functionaliteiten, meldingen, algemene informatie en Mijn SnelStart.

Ik wil graag contact opnemen.

Kom je er even niet uit? Aarzel niet om contact op te nemen, we helpen je graag! Je kunt bellen met onze klantenservice op 0222 36 30 60.

Stel je liever een vraag via e-mail? Stuur dan een berichtje naar klantenservice@snelstart.nl

Ben je even niet in de gelegenheid om te bellen? Je kunt ons ook bereiken via de chat. De mogelijkheid om te chatten verschijnt aan de rechterkant van je beeldscherm op onder andere de pagina van de klantenservice

Onze klantenservice is geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag, zondag en nationale feestdagen zijn wij gesloten.