Pilot SnelStart 12 Plus
Ontdek de nieuwe virtuele omgeving

De afgelopen tijd heeft SnelStart een nieuwe versie van de desktopapplicatie ontwikkeld. Een eerste stap naar een volledige cloud-oplossing!

Als een van de eersten kun jij gebruik maken van de voordelen die SnelStart 12 Plus biedt. Heb je tijdens het gebruik vragen of wil je graag meer informatie? Kijk dan bij 'Meestgestelde vragen' onderaan op deze pagina of jouw vraag erbij staat. 

Je kunt hier op elk op moment je feedback achter laten. We horen graag hoe je SnelStart 12 Plus ervaart.

Kom je er niet uit? Het telefoonnummer +31 (0)222 36 30 61 is op werkdagen van 9:00 tot 17:00 speciaal bereikbaar voor vragen over de pilot.

Meestgestelde vragen

Hoe installeer ik SnelStart 12 Plus?

Je kunt de app installeren volgens het stappenplan voor Windows of Mac.

Kom je er niet uit? Het telefoonnummer +31 (0)222 36 30 61 is op werkdagen van 9:00 tot 17:00 speciaal bereikbaar voor vragen over de pilot.

Kan ik dezelfde inloggegevens gebruiken?

Je logt eerst in op de virtuele omgeving met de meegestuurde inloggegevens. Vervolgens log je in SnelStart in met je gebruikelijke inloggegevens. Bekijk voor een uitgebreide uitleg het installatie-stappenplan uit de welkomstmail.

Waar kan ik terecht met mijn feedback en / of vragen?

Op ons feedbackportaal kun je op ieder moment je feedback en / of vragen kwijt.

Als je verder nog vragen hebt over SnelStart 12 Plus, kun je ons bereiken via het speciale telefoonnummer +31 (0)222 36 30 61. We helpen je graag op weg!

Wat levert de pilot mij op?

De performance is verbeterd waardoor bijvoorbeeld administraties sneller openen en zoekopdrachten sneller laden. Daarnaast is SnelStart 12 Plus beschikbaar voor zowel Windows als macOS.

Als pilotklant kun je als een van de eersten gebruik maken van deze voordelen.

Zijn er kosten aan de pilot verbonden?

Nee, er zijn geen kosten aan de pilot verbonden.

Werk ik volledig online?

Ja, in SnelStart 12 Plus werk je volledig online. Zowel de administraties als het programma staan online. Dit betekent dat alleen online administraties zichtbaar zijn.

Mijn administratie staat nog niet online. Wat moet ik doen?

Staan nog niet al jouw administraties online? Zet ze dan eerst online in SnelStart 12. Hier vind je de instructies om een administratie online te zetten.

Bij elk pakket is één online administratie inbegrepen. Wanneer je meerdere administraties online zet wordt hier €2,50 per administratie per maand voor gerekend.

Wat is een virtuele omgeving?

Een virtuele omgeving is een goed afgeschermde en gecontroleerde omgeving waarbij jouw administratie online wordt bewaard.

Is het wel veilig, administraties online bewaren?

In SnelStart 12 Plus staan online administraties veilig in de cloud. Daarmee bedoelen we dat je gegevens zijn opgeslagen op een beveiligde server in een Nederlands datacenter. Bij een online administratie loop je daardoor niet langer het risico je gegevens te verliezen door bijvoorbeeld brand of diefstal. Het niveau van de beveiligingsmaatregelen rond een centrale server is veel hoger dan thuis of op kantoor.

Wordt mijn wachtwoord op een macOS-apparaat onthouden?

Nee, het is nog niet mogelijk om inloggegevens in de virtuele omgeving op een macOS te onthouden. Dit kan wel op een Windows-computer.

Kan ik gebruik maken van mijn Gateway-koppelingen?

Ja, bestaande Gateway-koppelingen die via SnelStart 12 zijn geïnstalleerd, blijven zoals gewoonlijk werken in SnelStart 12 Plus.

Is het mogelijk om te stoppen met de pilot?

Ja, je kunt op ieder moment stoppen met de pilot. Dit kun je zelf doen door de omgeving af te sluiten. De aanpassingen in je administratie zijn terug te vinden in SnelStart 12 en SnelStart Web. Je raakt dus niets kwijt.

Waarom wil je stoppen? Wij horen graag je feedback via +31 (0)222 36 30 61.