Vooruitstrevend software-ontwikkelen kan op Texel, net als surfen..

door: Ivo Huizinga op: 29 maart 2016 14:00:00 CEST

Vooruitstrevend software-ontwikkelen kan op Texel, net als surfen..
Vooruitstrevend software-ontwikkelen kan op Texel, net als surfen..

Eén van de grootste uitdagingen van een onderneming is het vinden van goed opgeleid personeel. Deze uitdaging wordt nog groter voor bedrijven buiten de Randstad. De uitdaging wordt bijna onmogelijk als jouw bedrijf zich bevindt op één van onze Waddeneilanden, bijvoorbeeld Texel. En toch lukt het ons bij SnelStart regelmatig om jonge, enthousiaste, leergierige developers naar het eiland te krijgen. Hoe dat kan?


Technologische vernieuwing, ook buiten de Randstad!

Hoog opgeleiden jongeren gaan liever in Amsterdam werken dan in de regio boven het Noordzeekanaal hoorde ik recent op BNR-nieuwsradio. Het lijkt erop alsof technologische vernieuwing alleen plaatsvindt in de grote stad. Uit eigen ervaring weet ik dat er juist in de Kop van Noord-Holland een aantal interessante partijen aan de slag zijn met technologische vernieuwing. Eén van die partijen is mijn eigen werkgever: SnelStart, leverancier van boekhoud- en facturatiesoftware.

Boekhouden heeft van oudsher een stoffig imago. Ondernemers zien het als een noodzakelijk kwaad in plaats van een bron van informatie voor het bedrijf. SnelStart wil boekhouden makkelijk maken. Dit betekent dat we de administratie van de ondernemer uiteindelijk voor 100% willen automatiseren. Deze mate van automatisering is alleen te behalen met sterke technologische innovatie en dat maakt ons bedrijf voor elke ontwikkelaar interessant.


Als eerste Nederlandse bedrijf de gouden Microsoft compententie

In de afgelopen jaren is het product SnelStart getransformeerd van een pakket met een technologisch achterstand naar een hybride Cloud oplossing. Dit heeft effect op ons product, maar ook op onze uitstraling als softwarebedrijf. SnelStart staat inmiddels volledig op de kaart bij Microsoft, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten (lees: Redmond). Al jaren waren wij partner van Microsoft, maar in september vorig jaar waren wij ook het eerste Nederlandse softwarebedrijf dat de gouden competentie Cloud Platform behaalde.

Nauw betrokken bij nieuwe ontwikkelingen

Microsoft Nederland ziet momenteel in ons een hoge potentie qua groei op hun Cloud platform genaamd Microsoft Azure. In de Verenigde Staten was men hier echter al langer van op de hoogte. Zo zijn wij als SnelStart nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van een nieuwe functionaliteit in de Microsoft Cloud, namelijk elastische database pools. Naast de frequente conference calls met de VS in de avonduren is ook een aantal van onze developers naar Redmond afgereisd om te sparren met de productontwikkeling teams daar.

Men vindt ons als bedrijf interessant omdat we de nieuwe technologie snel adopteren en voorzien van uitgebreide feedback. Daarin investeren we veel tijd, maar dit levert ons tevens een heleboel op qua kennis, product features en toepasbare expertise. Deze kennis delen we vervolgens weer. Lees bijvoorbeeld het artikel in het SDN Magazine (Software Development Network) waarin collega Henry Been, software architect bij SnelStart, het veilig beheren van Azure Resources vanuit C# uitlegt.


We doen meer

Uiteraard doen we meer dan alleen het ontwikkelen van een desktop applicatie op basis van Microsoft technologie. Momenteel ontwikkelen we bijvoorbeeld een compleet nieuw webplatform voor boekhouden en factureren met behulp van ASP.NET en AngularJS. Daarnaast lopen we bij SnelStart voorop in het toepassen van nieuwe ontwikkelingen zoals test driven development, continuous delivery, Agile Scrum en DevOps. Onze ontwikkelaars proberen we daarnaast continu te inspireren om kennis te ontwikkelen. De IT-wereld verandert zo snel en als developer moet je bij blijven. De kennis van tools, talen en frameworks nu is over 3 jaar al een stuk minder relevant. Geïnteresseerd in innovatie? Lees ook het blog van architect Carlo Kuip over continuous delivery.

Op zoek naar een uitdagende baan als C#-ontwikkelaar? Bekijk onze vacature en ontdek de mogelijkheden en kansen bij SnelStart.

P.S. Als de wind goed is zit je zo op het strand om te surfen.


Ivo Huizinga

Door Ivo Huizinga

Ivo Huizinga is productmanager bij SnelStart. Hij houdt zich vooral bezig met de toekomst van het product SnelStart. Voor deze toekomst zijn strategische partners, zoals Microsoft van groot belang.

Wat vond u van dit artikel?
Goed verhaal! of Geef een tip of stel een vraag aan Ivo Huizinga.


Volg Ivo Huizinga op social media: