Studenten Team Delft Hyperloop op visite

door: SnelStart op: 19 maart 2018 8:50:11 CET

Studenten Team Delft Hyperloop op visite

Studenten van de TU Delft kwamen zaterdag 17 februari voor de tweede keer bij ons langs op Texel. SnelStart ondersteunt Team Delft Hyperloop, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van een high-speed transportsysteem. We nodigden ze uit op Texel voor een korte kennis-sessie, waarna er uiteraard ook tijd was voor ontspanning.


Eerst even een korte uitleg over de Hyperloop. De Hyperloop is een transportsysteem dat bestaat uit buizen die onder lage druk staan. In de buizen worden capsules met passagiers of vracht getransporteerd. De luchtweerstand is zo laag, dat bijna de snelheid van het geluid kan worden gehaald. SnelStart is enthousiast over het innovatieve en technologische karakter van het systeem. We ondersteunen de studenten daarom van harte. Op 22 juli doen ze mee aan de internationale Hyperloop-wedstrijd van ondernemer Elon Musk (Tesla/SpaceX) in Californië. In 2017 werd een vorig ontwerp van de Delftse studenten beoordeeld als beste op het gebied van efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid.

In aanloop naar deze wedstrijd kwamen de studenten een weekendje uitwaaien op Texel. Nadat ze zich op het eiland hadden gesetteld, reden wij vanuit SnelStart met onze eigen bus richting de accommodatie waar de studenten verbleven. In ons kantoor werd de groep ontvangen door twee medewerkers. Nadat iedereen was voorzien was van een kopje koffie of thee en een Texelse lekkernij kregen de studenten een presentatie over de geschiedenis van het bedrijf en waar we ons tegenwoordig allemaal mee bezighouden. Natuurlijk konden ook allerlei technische vragen worden gesteld. Toen de presentatie was afgelopen, kregen de studenten een rondleiding door het gebouw, met voor velen onze pacman-spelletjescomputer toch wel als hoogtepunt.

Hierna was het tijd voor het volgende onderdeel: de lammetjesboerderij! Veel van de studenten hadden nog nooit een lammetje vastgehouden. En eerlijk is eerlijk, wat is er nou meer Texels dan schapen? Terwijl we toekeken bij het schapen drijven, werd omgeroepen dat er wat bijzonders ging gebeuren. Iedereen die de geboorte van een lammetje zou willen meemaken, kon zich naar de stal begeven. Vol verbazing hebben wij mogen kijken naar de geboorte van een van de eerste lammetjes van dit jaar. Een heel bijzonder moment! Daarna kon er nog volop worden geknuffeld met de andere lammeren. Helaas komt ook aan knuffelen een einde en zat onze tijd met de studenten er op.

Wie weet tot volgend jaar!


New call-to-action