Leerlingen middelbare school Texel bezoeken SnelStart

door: SnelStart op: 9 december 2016 14:59:56 CET

Leerlingen middelbare school Texel bezoeken SnelStart
Leerlingen OSG Texel bezoeken SnelStart

Oosterend, 6 december 2016 - Ruim zeventig leerlingen uit HAVO/VWO 3 van de middelbare school van Texel hebben dinsdagmiddag SnelStart bezocht. De leerlingen kwamen langs om zich te oriënteren voor de profielkeuze die zij op school gaan maken.

De leerlingen uit HAVO/VWO 3 van OSG de Hogeberg kwamen op bezoek om zich voor de profielkeuze op school te oriënteren op verschillende beroepen. Bij SnelStart, één van de grootste bedrijven van Texel, konden de leerlingen meer te weten komen over de beroepen bij SnelStart.  

De leerlingen kregen van directeur Wim Ploeg uitleg over het bedrijf. Vervolgens gingen ze in kleine groepjes rond op de werkvloer om te zien wat er bij SnelStart gebeurt. Als laatste gaven medewerkers met verschillende functies bij SnelStart toelichting op hun rol en achtergrond. Zo vertelden zij de leerlingen onder andere welke studies zij hebben gevolgd en hoe zij bij SnelStart terecht gekomen zijn.

Het was de eerste keer dat er een dergelijk bedrijfsbezoek van leerlingen van de middelbare school plaatsvond. Volgens Wim Ploeg is het één van de resultaten in de verbeterde samenwerking tussen school en het bedrijfsleven.

 Werken of stage lopen bij SnelStart?
SnelStart biedt diverse mogelijkheden om stage te lopen, om zo in de praktijk vanuit een bepaalde rol een opdracht uit te voeren. Meer weten over werken bij SnelStart? Neem dan een kijkje op onze vacature pagina.