Delft Hyperloop wint competitie SpaceX

door: SnelStart op: 31 januari 2017 13:19:49 CET

Delft Hyperloop wint competitie SpaceX

Team Delft Hyperloop heeft de competitie van Elon Musks Hyperloop gewonnen. Het studententeam van de TU Delft is eerste geworden in de finale in Californië.

De hyperloop is een voertuig dat met hoge snelheid door een buis met lage luchtdruk schiet. Het prototype van het Nederlandse team haalde in de proeftunnel een snelheid van 93 kilometer per uur. In een langere buis zou de ‘pod’ snelheden van wel 1200 km per uur kunnen halen.

Innovatief en prestigieus 

Winst van de SpaceX competitie opent deuren voor het team. Er liggen plannen om de Hyperloop uit te werken tot een zelfstandig bedrijfje. De wedstrijd betekent sowieso een boost voor de ontwikkeling van hyperlooptechnologie. Het ontwerp van het Delft Hyperloop team kreeg de eerste prijs voor best overal design and performance. Daarmee versloeg het team 29 andere teams van over de hele wereld.

 

SnelStart voor de boekhouding

Voor de administratie maakt het team gebruik van SnelStart inZicht. Lucas Verkerk, CFO van Delft Hyperloop: “Op de universiteit heb ik vooral veel theorie gehad, maar ik heb dat nooit in de praktijk kunnen brengen. Met SnelStart gaat het boekhouden mij makkelijk af!”.

De declaraties voor de teamleden worden bijgehouden in de online applicatie Declaree. Goedgekeurde declaraties worden vanuit Declaree eenvoudig doorgezet naar SnelStart en van daaruit naar de bank verstuurd.

Het werken in SnelStart bevalt Lucas goed. Het is makkelijk. Met een online administratie heb je via web.snelstart.nl altijd een actueel overzicht, ook als je af en toe in het buitenland bent.

Bekijk klantcase Delft Hyperloop