Masterclass

Van boekhouder
naar businesspartner
Aanmelden

Met vertrouwen naar je nieuwe rol
in een 4-daagse Masterclass

Door automatisering verandert je rol als boekhouder. Steeds vaker wordt gestuurd op cijfers en daardoor hebben je klanten een grotere behoefte aan ondersteuning. Boekhouden kan je wel, maar hoe geef je advies op maat aan elke ondernemer?

SnelStart helpt je, want naast onze software die boekhouden makkelijk maakt, voelen we dat we meer voor je kunnen betekenen. Met de Masterclass Van boekhouder naar businesspartner ondersteunen we je in het ontwikkelen van jezelf en je bedrijf.

In 4 dagen transformeer je van een traditionele boekhoudpraktijk naar een wendbare dienstverlener op het gebied van administratief management. Dit programma geeft je alle tools om je met zelfvertrouwen open te stellen als volwaardig businesspartner van je klanten.

Masterclass,
4 dagen

Zo word je de businesspartner die je klanten zoeken.

€ 2.495

per deelnemer (ex. btw)

  • Praktijkgerichte sessies
  • Direct toepasbaar
  • Geef je klanten advies op maat
Inschrijven
Gerrie-Gregoor-Kleur-ok

Voor Gerrie was de masterclass een eyeopener

Gerrie (Gregoor Administratiekantoor) volgde de masterclass in 2022.

"Ik ben wakker geschud en er is heel veel veranderd en in gang gezet, in positieve zin. Ik ben het podium gaan pakken, heb veel meer zelfvertrouwen, kan dingen met flair presenteren, ben digitaal gegaan en geef beter mijn grenzen aan. De masterclass is vernieuwend!"

Ja, dat wil ik ook

Programma

Met hands-on gereedschappen pas je de kennis uit deze Masterclass direct toe. Praktijkvoorbeelden leren je in te zoomen op specifieke vraagstukken die relevant zijn voor de dagelijkse gang van zaken. Zo heb je direct rendement van je nieuwe kennis.

De sessies zijn volledig verzorgd, inclusief koffie, thee en lunch.

Het programma van de 4-daagse Masterclass:

Dag 1: 09:30 - 16:00 uur- inclusief lunch
Dag 2:13:30 - 20:00 uur- inclusief lunch (facultatief), diner en overnachting
Dag 3:09:30 - 16:00 uur- inclusief lunch
Dag 4:09:30 - 16:00 uur- inclusief lunch

De 4 sessies vinden plaats op een nader te bepalen locatie in het midden van Nederland met een selecte groep.

DAG 1
Van Administreren naar Informeren.

De boekhouder als informatiebron voor gezond ondernemen en de ultieme vraagbaak voor ondernemers. De vijf dimensies van waardecreatie toegepast op klanten uit verschillende sectoren: handelsonderneming (retail en groothandel), industriële onderneming, dienstverlenende onderneming, agrarische onderneming, vastgoedbedrijf. Gebruik maken van screenshots van SnelStart tools.

Het communiceren van goed en slecht nieuws.

Signalen opvangen en effectief communiceren bij veel voorkomende vraagstukken waar groeiende (en krimpende) ondernemers mee te maken hebben. Vraagstukken als groei en werkkapitaal, werken met te smalle marges, te hoge privéonttrekkingen, te hoge belastingdruk, te hoge investeringen (hobbyisme) en te hoge financiële verplichtingen.

DAG 2
Proactief adviseren door middel van analyse en oordeelsvorming

Het meten van financiële gezondheid en het zien van de juiste signalen van risico’s voor ondernemers. Financiële kengetallen toegepast op verschillende ondernemings-sectoren. Normen voor kredietwaardigheid.

DAG 3
Van informeren naar plannen.

Van resultaatsplanning naar liquiditeitsplanning. Hoe zet je een planning & control cyclus op met behulp van een (SnelStart)administratie? Oefenen met kostenstructuur, verdienmodellen, vaste budgetten, variabele budgetten, indirecte en directe kosten.

Een businessplan opzetten met hulp van bedrijfskundige modellen.

Gebruik van het Canvas Business Model, Balanced Scorecard, SWOT-analyses en confrontatiematrix en de relatie met softwareontwikkeling, Robotic Process Automation (RPA), ERP en daarmee strategisch advies.

DAG 4
Communiceren bij budgetteren.

Het opzetten van een businessplan met ondernemers. Hoe ga je het gesprek met de ondernemer aan, hoe zet je dromen om in realistische plannen?

Presentatietechnieken om een goed verhaal sterk te brengen.

Maak een businessplan van je eigen onderneming en presenteer dat naar de groep met gebruikmaking van businessmodellen en financiële kengetallen.

Transformeer in 4 dagen van een traditionele boekhoudpraktijk naar een wendbare dienstverlener

  • Les in kleine groepen, met veel interactie
  • Ervaren docenten en praktijkgerichte sessies
  • Pas de geleerde stof direct toe in je dagelijkse praktijk
  • Met vertrouwen naar een gezonde toekomst
  • Word de businesspartner die ondernemers nodig hebben

Een masterclass speciaal voor boekhouders en accountants…

…die de transitie naar businesspartner willen maken
…die meer financieel-bedrijfskundige kennis op willen doen
…die dat willen combineren met softskills en talentontwikkeling
…die met zelfvertrouwen hun rol willen pakken in een veranderende wereld

 

Heb je vragen over de masterclass? Aarzel niet om contact op te nemen, we helpen je graag! Je kunt bellen met ons salesteam op 0222 36 30 62. Stel je liever een vraag via e-mail? Stuur dan een berichtje naar trainingen@snelstart.nl. 

De docenten

Hinrich_Slobbe
Drs. H.C.A (Hinrich) Slobbe

is associate professor financieel management en docent bij Essenzo, de opleidingsexpert waarmee SnelStart samenwerkt voor de ontwikkeling van deze Masterclass.

Iris_van_Heesch
I. (Iris) van Heesch MA

is docent communicatie, persoonlijke vorming bij Essenzo en helpt teams en organisaties in het bedrijfsleven om softskills te trainen.