Meestgestelde vragen

Meestgestelde vragen

Tot 1 mei 2021 is inOrde beschikbaar als bèta-versie. Wat is een bèta-versie?
Bèta-versie betekent dat het pakket nog in ontwikkeling is. Het pakket is nog niet voor iedereen beschikbaar en nog niet alle functionaliteiten zitten erin.

Pas wanneer de versie uit bèta is wordt inOrde op de website aangeboden als pakket. Ook dan kunnen alleen ondernemers die samenwerken met een administratie- of accountantskantoor inOrde gebruiken.
Hoe start je met inOrde?
Alleen ondernemers die samenwerken met een administratie- of accountantskantoor kunnen inOrde gebruiken.

Om te starten met InOrde meldt het kantoor de ondernemer aan via de knop Online Samenwerken in SnelStart 12. Na het aanmelden ontvangt de ondernemer een e-mail waarmee hij of zij de aanvraag moet bevestigen, voordat de online samenwerking begint.
Tot welke datum kan ik inOrde gratis proberen?
Je kunt de bèta-versie inOrde gratis proberen tot 1 mei 2021. Daarna kost het pakket € 7,50 per maand.

We communiceren van te voren dat de gratis bèta-versie stopt en automatisch overgaat in een betaald abonnement.
Zijn er naast de pakketkosten nog extra kosten voor een online administratie of de mailbox?
Je kunt de bèta-versie inOrde gratis proberen tot 1 mei 2021. Daarna kost het pakket € 7,50 per maand. Dit is inclusief de kosten voor één online administratie en de handige mailboxfunctionaliteit.

Extra online administraties
Een ondernemer kan zelf extra online administraties aanmaken. Tot 1 mei 2021 zijn de extra online administraties in inOrde gratis. Vanaf 1 mei 2021 kost elke extra online administratie €2,50 per maand. In dit artikel lees je hoe je een extra online administratie aanmaakt.
Wie betaalt er voor het inOrde pakket?
Je kunt de bèta-versie inOrde gratis proberen tot 1 mei 2021. Daarna kost het pakket € 7,50 per maand.

De accountant of boekhouder kan tijdens het aanmelden voor inOrde kiezen wie er betaalt: de ondernemer of het kantoor. De keuze wordt gemaakt in stap 3: wie ontvangt de factuur?

Er zijn veel kantoren die de pakketkosten verwerken in hun maandprijs, maar je kunt ook afspreken dat de ondernemer de abonnementskosten betaalt.
Als ik besluit te stoppen met inOrde, ben ik dan alle ingevoerde gegevens kwijt?
Nee, de gegevens die via inOrde worden toegevoegd aan een online administratie blijven gewoon in die administratie staan, ook als je na een tijdje geen inOrde meer wilt gebruiken. De online administratie staat altijd veilig in de cloud.

Het kantoor heeft toegang tot de online administratie via het pakket Accountant.

Het pakket inOrde is het portaal waarmee de ondernemer de administratie kan bekijken en waarmee inkoop- en bankgegevens aan de administratie toegevoegd worden.

Het pakket inOrde kan 2 weken voor het einde van de maand worden opgezegd.
Is dat wel veilig, een administratie bewaren in de cloud?
Met inOrde staan online administraties veilig in de cloud. Daarmee bedoelen we dat je gegevens zijn opgeslagen op een beveiligde server in een Nederlands datacenter. Bij een online administratie loop je daardoor niet langer het risico je gegevens te verliezen door bijvoorbeeld brand of diefstal. Het niveau van de beveiligingsmaatregelen rond een centrale server is veel hoger dan thuis of op kantoor.

SnelStart gebruikt het cloudplatform Azure van Microsoft. Microsoft beheert ook de servers van andere grote organisaties, waaronder verzekeringsmaatschappijen, banken, vliegtuigmaatschappijen en overheidsorganisaties. Iedere dag worden back-ups in het datacenter gemaakt. Dan wordt een kopie van de volledige database gemaakt. De servers worden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bewaakt en gecontroleerd.
Wie maakt de boekingen in de administratie?
De ondernemer kan geen boekingen maken of gegevens in boekingen aanpassen. De ondernemer kan alleen informatie digitaal aanleveren. Zo levert de ondernemer bonnetjes en inkoopfacturen digitaal aan via de app of de mailbox. Daarnaast kan de ondernemer een koppeling maken met de bank.

De accountant of boekhouder maakt en controleert alle boekingen en verzorgt de aangiftes.

Een ondernemer kan de administratie online inkijken via de app of SnelStart Web.
Kun je facturen maken en sturen met inOrde?
Nee, je kunt geen facturen maken in het pakket inOrde.

Een ondernemer kan factureren vanaf het pakket inStap. De ondernemer kan upgraden naar inStap via MijnSnelStart in SnelStart Web of de app.

Klik hier voor meer informatie over het pakket inStap of andere pakketten.
Hoe kun je bonnetjes en inkoopfacturen toevoegen aan inOrde?
De ondernemer kan bonnetjes fotograferen met de app. Of inkoopfacturen sturen naar de mailbox. In het stappenplan voor de ondernemer staat een uitgebreide uitleg hoe je dit doet.

Tijdens het uploaden van de bonnetjes en inkoopfacturen vindt op de achtergrond ons OCR (optical character recognition, oftewel optische tekenherkenning)-proces plaats. Alle bestanden doorlopen automatisch het OCR-proces tijdens het opladen. Alle herkende gegevens, zoals de leverancier en de bedragen, worden automatisch ingevuld in de administratie. Het administratie- en accountantskantoor hoeft het boekingsvoorstel alleen te controleren en waar nodig aan te vullen.
Hoe werken de btw-aangifte en de jaarafsluiting met inOrde?
Het administratie- of accountantskantoor doet de btw-aangifte en de jaarafsluiting. Dit verloopt net zoals bij alle andere online administraties in SnelStart.

De ondernemer kan via inOrde niet zelf de btw-aangifte doen, hij of zij kan deze alleen inzien.
Hoe maak ik een automatische bankkoppeling?
De automatische bankkoppeling voor ING, Triodos en Rabobank stelt de ondernemer in via de eigen bankomgeving.
1. Ga naar Koppelingen en vul in de zoekbalk de naam van de bank in. 
2. Klik op de tegel van de bank en klik op Aanvragen. Je wordt doorverwezen naar onze website.
3. Klik vervolgens op Vraag nu de bankkoppeling aan. Je wordt doorverwezen naar de website van de bank. Loop vanaf daar de stappen door om de koppeling aan te vragen. De koppeling met de ING, Triodos en Rabobank werkt meteen en vanaf de volgende werkdag worden de bankafschriften automatisch ingelezen.

In de volgende artikelen vind je meer informatie over het instellen van de automatisch bankkoppeling voor:De koppelingen met ABN-AMRO en Knab worden momenteel vernieuwd. Tot die tijd kunnen ze alleen worden aangevraagd via SnelStart 12. De accountant of boekhouder moet de koppeling dan (samen met de ondernemer) aanvragen.

In plaats van een koppeling kan de ondernemer kan ook de bankafschriften inlezen. Daarmee worden ze automatisch in de administratie gezet. In dit artikel vind je hoe je dit doet. De boekhouder of accountant zorgt voor verdere verwerking.
Kan een ondernemer meerder online administraties gebruiken?
Een administratie- of accountantskantoor kan per ondernemer maar één online administratie aanmelden.

Als de ondernemer extra online administraties wil gebruiken, dan kan de ondernemer deze zelf aanmaken.

Tot 1 mei 2021 zijn de extra online administraties in inOrde gratis. Vanaf 1 mei 2021 kost elke extra online administratie €2,50 per maand. In dit artikel lees je hoe je dat doet.
Kunnen er extra gebruikers worden toegevoegd aan een inOrde pakket?
Een extra gebruiker aanmaken met inOrde is nog niet mogelijk.
annette-contact-inorde

We staan voor je klaar

Wil je weten hoe bepaalde functionaliteiten werken in het pakket? Bel dan met de klantenservice op 0222 36 30 60.

Ben je accountant of boekhouder en wil je graag weten wat inOrde voor jouw kantoor kan betekenen? Aarzel niet om contact op te nemen, we helpen je graag! Je kunt bellen met het salesteam op 0222 36 30 62. Stel je liever een vraag via e-mail? Stuur dan een berichtje naar accountant@snelstart.nl