Het juiste SnelStart-pakket
voor je klant

Lees hoe je je klant kunt helpen als hij geen eigen SnelStart-pakket heeft of als je klant nog gebruikmaakt van het Nota- of Boek-pakket.

Het gemak van een eigen licentie

De Rabobank heeft haar bankkoppeling vernieuwd.  Willen jij en je klant gebruik blijven maken van de voordelen van deze bankkoppeling? Dan moet de ondernemer zelf de nieuwe koppeling maken.


Een eigen licentie is noodzakelijk voor het maken van de Rabo BoekhoudKoppeling

Het aanvragen van deze koppeling verloopt via de SnelStart-software. De ondernemer heeft hiervoor een eigen SnelStart-licentie nodig.

 

De ondernemer moet eigenaar zijn van de administratie waarmee de bankrekening gekoppeld wordt en deze administratie moet online staan.

 

Mijn klant heeft een SnelStart-licentie nodig

Hieronder lees je hoe jij je klant kunt helpen als je klant geen eigen SnelStart-pakket heeft of als je klant nog gebruik maakt van het Nota- of Boek-pakket. Ook als de ondernemer zo min mogelijk aan zijn boekhouding wil doen of jij zo min mogelijk aan je manier van werken wilt veranderen.

Meest gestelde vragen

Een eigen SnelStart-licentie voor de ondernemer
Hoe vertel ik mijn klanten over de nieuwe Rabo BoekhoudKoppeling en het gemak van een eigen SnelStart-licentie?

We hebben een aparte pagina met informatie voor ondernemers zonder eigen SnelStart-licentie gemaakt. Je kunt klanten naar deze pagina verwijzen in een e-mail of nieuwsbrief. Daarbij kun je de tekst van de inleiding op de pagina gebruiken in je bericht.

Of je kunt de materialen downloaden en printen om te delen met je klanten.

Op deze pagina vind je informatie en uitleg over:

 • De verschillende SnelStart-pakketten
 • Online administraties en online samenwerken
 • De nieuwe Rabo Boekhoudkoppeling
Hier vind je alle informatie bij elkaar.

Mijn klant wil niet zelf de boekhouding doen en heeft geen eigen SnelStart-pakket. Ik houd de administratie voor mijn klant bij in het pakket Accountant. Wat doe ik nu?

De bankkoppeling kan alleen door een de ondernemer via zijn eigen SnelStart-pakket worden aangevraagd.

Doet je klant liever niets aan zijn administratie? Dan biedt het SnelStart-pakket inOrde een hoop voordelen voor jou en voor je klant.

Jij houdt de regie en bepaalt hoe je samen wilt werken
Met inOrde kan je klant de Rabo BoekhoudKoppeling instellen. Daarnaast werk je met inOrde eenvoudig online samen met je klant zonder ingrijpende veranderingen. Jij houdt de controle over de boekingen en je klant levert alleen de gegevens aan. Je kunt samen afspreken hoe hij gegevens aanlevert: op papier of digitaal.

Ondernemers kunnen inOrde alleen gebruiken in samenwerking met een administratie- of accountantskantoor.

Voordelen inOrde

 • Jij en je klant kunnen gebruik maken van de voordelen van de Rabo BoekhoudKoppeling
 • Jij houdt de regie. Zo houd jij de controle over de boekingen en levert een klant alleen de gegevens aan. Je kunt samen afspreken hoe hij gegevens aanlevert: op papier of digitaal
 • Klanten hebben via SnelStart Web continu inzicht in hoe hun bedrijf er financieel voor staat
 • De ondernemer kan de Rabo Boekhoudkoppeling instellen en ook weer uitzetten. Zo houdt de ondernemer controle over met wie hij bankgegevens deelt

Het pakket inOrde: wat kost het?

Het pakket inOrde kost € 7,50 per maand. Dit is inclusief de kosten voor één online administratie en de handige mailboxfunctionaliteit.

Extra online administraties
Een ondernemer kan zelf extra online administraties aanmaken. Elke extra online administratie kost € 2,50 per maand. In dit artikel staat hoe je extra gebruikers aanmaakt.

Wie betaalt er voor inOrde?
De accountant of boekhouder kan tijdens het aanmelden voor inOrde kiezen wie er betaalt: de ondernemer of het kantoor. De keuze wordt gemaakt in stap 3: wie ontvangt de factuur?

Er zijn veel kantoren die de pakketkosten verwerken in hun maandprijs, maar je kunt ook afspreken dat de klant de abonnementskosten betaalt.

Het pakket inOrde: hoe bied ik mijn klanten inOrde aan?

Het aanmelden van een klant voor inOrde gaat via de knop Online Samenwerken in SnelStart 12. Na het aanmelden ontvangt de klant een e-mail waarmee hij of zij de aanvraag moet bevestigen, voordat de online samenwerking begint.

Het pakket inOrde: kunnen klanten een boeking maken of aanpassen in inOrde?

Ondernemers kunnen geen boekingen maken of gegevens in boekingen aanpassen. Ondernemers kunnen alleen informatie aanleveren, op papier of digitaal. Ze leveren bonnetjes, inkoop- en verkoopfacturen digitaal aan via de app of de mailbox. Maar ze kunnen deze gegevens natuurlijk ook aanleveren op papier.

Ondernemers kunnen hun administratie alleen online inkijken via de app of SnelStart Web. Een klant met inOrde kan niet inloggen in SnelStart 12.

Het pakket inOrde: kunnen ondernemers facturen maken in inOrde?

Nee, ondernemers kunnen geen facturen maken in het pakket inOrde. Een ondernemer kan factureren vanaf het pakket inStap. Klanten kunnen upgraden naar inStap via MijnSnelStart in SnelStart Web of de app.

Klik hier voor meer informatie over het pakket inStap of andere pakketten.

Klanten kunnen hun verkoopfacturen wel snel in hun administratie zetten door ze te mailen naar hun mailbox in inOrde. Klik hier voor meer informatie over de mailbox.

Het pakket inOrde: hoe levert mijn klant de gegevens aan als hij in inOrde werkt?

Met inOrde houd jij de regie. Je bepaalt samen hoe je klant gegevens aanlevert: op papier of digitaal. En jij houdt controle over de boekingen. Zo werk je online samen zonder ingrijpende veranderingen.

Als je graag wilt dat de klant gegevens digitaal aanlevert:
De klant kan bonnetjes fotograferen met de app. Of inkoop- of verkoopfacturen sturen naar de mailbox.

Tijdens het uploaden van de bonnetjes, inkoop- en verkoopfacturen vindt op de achtergrond ons OCR (optical character recognition, oftewel optische tekenherkenning)-proces plaats. Alle bestanden doorlopen automatisch het OCR-proces tijdens het opladen. Alle herkende gegevens, zoals de leverancier en de bedragen, worden automatisch ingevuld in de administratie. Het administratie- en accountantskantoor hoeft het boekingsvoorstel alleen te controleren en waar nodig aan te vullen.

Klik hier voor meer informatie over de mailbox.

Het pakket inOrde: hoe werken de btw-aangifte en de jaarafsluiting in inOrde?

Het administratie- of accountantskantoor doet de btw-aangifte en de jaarafsluiting. Dit verloopt net zoals bij alle andere online administraties in SnelStart.

Je kunt in Accountant eenvoudig een verzoek sturen aan een klant om zijn of haar btw-aangifte goed te keuren. Bij goedkeuring wordt de aangifte automatisch ingediend. Als er iets niet klopt, zie je de reden waarom. Als de klant niet reageert, kun je zelf de aangifte indienen. Hier lees je meer over dit proces.

Klik hier voor meer informatie over de jaarafsluiting in SnelStart.

Welke pakketten zijn er nog meer en welk pakket past bij welke ondernemer?

We hebben een handig e-book geschreven met informatie over de verschillende softwarepakketten voor ondernemers. Bekijk en download het boekje hier. Zo kies je samen met je klant het juiste pakket.

Ik wil de pakketten met elkaar vergelijken.

Hier vind je een overzicht van de pakketten en de verschillende functionaliteiten. Zo kun je eenvoudig alle pakketten met elkaar vergelijken.

Hoe kies ik snel een pakket voor mijn klant (Keuzehulp)?

Wil je snel bepalen welk pakket het beste bij jouw klant past?
Bekijk dan deze handige keuzehulp. 

Naar wie gaat de factuur voor de SnelStart-licentie van de ondernemer?

Meld je als boekhouder een ondernemer aan voor Online Samenwerken? Tijdens het aanmeldproces kun je aangeven wie de factuur betaalt.

Sommige boekhouders bieden het online samenwerken aan als onderdeel van een dienstenpakket. De boekhouder betaalt dan de factuur voor de licentie van de ondernemer en verwerkt dit in zijn prijs.

Andere kantoren kiezen ervoor om de klant direct zelf de factuur te laten betalen.

Hoe zorg je dat de ondernemer een eigen licentie krijgt?

Heeft de klant nog geen eigen pakket-licentie? Dan kun je de klant bij ons aanmelden via Online Samenwerken. De klant krijgt een eigen SnelStart-abonnement en jij als accountantskantoor krijgt rechten in de administratie van de klant. Hierdoor kun je ten alle tijden in de administratie van je klant werken vanuit je eigen SnelStart-overzicht.

Tijdens het aanmelden voor Online Samenwerken geef je aan of je al een administratie van de klant hebt, of dat er een nieuwe administratie moet worden aangemaakt. Als je aangeeft dat je al een administratie hebt, dan wordt deze administratie overgedragen naar het abonnement van de klant. Jij krijgt dan automatisch de rechten hierin. Als je kiest voor nieuwe administratie, dan wordt er nieuwe administratie aangemaakt onder het abonnement van de klant. Hierin krijg jij ook automatisch rechten.

Het is heel eenvoudig om Online Samenwerken in te stellen. We hebben hiervoor een handig stappenplan gemaakt. Hierin beschrijven we hoe je Online Samenwerken instelt voor zowel nieuwe klanten als bestaande SnelStart-gebruikers die al een online administratie hebben.

Hoe stap je over van een Boek- of Nota-pakket naar een pakket waarmee de ondernemer de Rabo BoekhoudKoppeling kan aanvragen?

1. Bekijk de informatie over de verschillende pakketten hierboven en kies samen met je klant het juiste pakket.

2. Zet de administratie uit Nota of Boek in SnelStart 12. In dit artikel lees je hoe je overstapt van een oude versie van SnelStart naar SnelStart 12.

 3. De klant moet zelf het abonnement instellen. Dat kan hij doen in de 'mijn SnelStart' omgeving op de website www.snelstart.nl. Vraag de klant om naar www.snelstart te gaan en in te loggen via de knop Inloggen rechtsboven op de site.

4.  De klant kiest voor de optie ‘’mijn SnelStart’’ en vul zijn gegevens in (gebruikersnaam en wachtwoord).

5. Onder Abonnement kan hij vervolgens het gewenste pakket kiezen.

Wil je Online Samenwerken met de klant? Het is heel eenvoudig om Online Samenwerken in te stellen. We hebben hiervoor een handig stappenplan gemaakt. Hierin beschrijven we hoe je Online Samenwerken instelt.

Hoe zie ik of een administratie online staat?

Werk je in SnelStart Web? Dan staat je administratie online.

Werk je in SnelStart 12 op je computer of laptop? Log dan in en klik Beheer en vervolgens op Administratiebeheer. Kijk nu in de kolom Soort. Hier lees je of de administratie online staat of lokaal.

Hoe zet ik een administratie online?
Is een online administratie veilig?

Online administraties staan veilig in de cloud. Daarmee bedoelen we dat je gegevens zijn opgeslagen op een beveiligde server in een Nederlands datacenter. Bij een online administratie loop je daardoor niet langer het risico je gegevens te verliezen door bijvoorbeeld brand of diefstal. Het niveau van de beveiligingsmaatregelen rond een centrale server is veel hoger dan thuis of op kantoor.

SnelStart gebruikt het cloudplatform Azure van Microsoft. Microsoft beheert ook de servers van andere grote organisaties, waaronder verzekeringsmaatschappijen, banken, vliegtuigmaatschappijen en overheidsorganisaties. Iedere dag worden back-ups in het datacenter gemaakt. Dan wordt een kopie van de volledige database gemaakt. De servers worden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bewaakt en gecontroleerd.

Boekhouden in SnelStart geeft de zekerheid dat alle gegevens altijd veilig bewaard worden. Onze mensen werken dagelijks met de nieuwste technieken. Zo zorgen ze voor een veilige administratie, waar je altijd bij kunt.

Wat zijn de voordelen van een online administratie?

 • De administratie is veilig opgeslagen bij brand, diefstal of een computercrash
 • De ondernemer kan gebruik maken van de mailbox in het boekhoudpakket. Hiermee kan de ondernemer documenten, zoals inkoopfacturen, direct per e-mail naar zijn administratie in SnelStart verzenden
 • Je werkt gemakkelijk samen met klanten en maakt afspraken over wie wat doet in de administratie. Zo kun je afspreken dat de ondernemer alleen gegevens aanlevert en dat jij de rest doet. Maar je kunt ook afspreken dat je klant bepaalde taken zelf verricht en dat jij controleert en corrigeert
 • Je hebt niet langer te maken met een periode-uitwisseling, waardoor je niet door kan werken in de administratie. Jij en de ondernemer kunnen tegelijkertijd in dezelfde boekhouding werken
 • Je kunt de administratie vanaf verschillende locaties openen
 • Sommige koppelingen kun je alleen gebruiken in combinatie met een online administratie. Zo kun je nog meer automatiseren en bespaar je tijd en fouten
 • Via het financieel dashboard in Web of in de handige app kan de ondernemer altijd en overal bekijken hoe zijn bedrijf presteert

Hoe stel ik Online Samenwerken in?

Het is heel eenvoudig om Online Samenwerken in te stellen. We hebben hiervoor een handig stappenplan gemaakt. Hierin beschrijven we hoe je Online Samenwerken instelt voor zowel nieuwe klanten als bestaande SnelStart-gebruikers die al een online administratie hebben

annette-contact-inorde

We staan voor je klaar

Heb je vragen over de keuze van een pakket?
Of wil je meer weten over inOrde?

Aarzel niet om contact op te nemen, we helpen je graag! Je kunt bellen met het salesteam op 0222 36 30 62.

Stel je liever een vraag via e-mail? Stuur dan een berichtje naar accountant@snelstart.nl