Wat gaat het hard @SnelStart

door: Henry Been op: 11 november 2016

Wat gaat het hard @SnelStart
SnelStart Aangenaam 2016

Deze week ben ik voor het eerst meegetrokken het land in, op naar de SnelStart Aangenaam. Als techneut spreek ik de gebruikers van ons pakket niet zo vaak als sommige collega’s. Voor mij was dit dan ook een uitgelezen kans om in gesprek te zijn.

En dat heb ik geweten. Over twee dagen verspreid, in ongeveer zeven uur tijd, heb ik gedeeld waar we aan werken, onze toekomstplannen toegelicht en meer dan honderd punten van kritiek, tips, kansen en complimenten mogen ontvangen.

SamenOp

Tijdens de SnelStart Aangenaam sessies vertellen we met name over SamenOp. SamenOp is een uitbreiding in SnelStart 12 en SnelStart Web, gericht op het vereenvoudigen van de samenwerking tussen ondernemer en zijn administratie- of accountantskantoor. Ondernemers die zelf willen factureren via hun smartphone, tablet of computer, kunnen met SamenOp slimmer samenwerken. Voor de boekhouding maken zij gebruik van de kennis en kunde van een kantoor.

Tijdens de Aangenaams delen we hiervan de werking, de ontwerpen en zelfs al de eerste screenshots. Dus wilt u die al zien? U kunt zich nog inschrijven op www.snelstart.nl/aangenaam.

Vooruitblik

In een tweede workshop heb ik met de deelnemers kort gedeeld wat op dit moment onze plannen zijn voor de aankomende periode. Daarna ging het over naar de deelnemers, zij hebben verteld wat zij misten in onze plannen, wat zij overbodig vonden en waar de volgorde van plannen moest veranderen.

Een ding is mij wel duidelijk: We moeten doorgaan met de ontwikkeling van SnelStart Web. De reacties zijn allemaal positief en de zaal kon bijna niet kiezen tussen het uitbreiden van factureren of het toevoegen van een module voor het digitaliseren van de inkoopfacturen en bonnetjes. Gelukkig gaan we beiden doen. Alleen de volgorde waarin we dit gaan ontwikkelen, daar zijn we nog niet helemaal over uit. SnelStart Aangenaam biedt ons de kans om dit te spiegelen.

Nalezen en op de hoogte blijven van onze toekomstplannen kan op www.snelstart.nl/vooruitblik.

Thuiskomen

Woensdagavond thuiskomen was natuurlijk fijn en ontspannend. Donderdag op kantoor komen was minder prettig...

Er is veel gebeurd in twee dagen afwezigheid en het inlezen in mijn mailbox was dan ook bijna een dagtaak. Het gaat zo hard op dit moment bij SnelStart! De presentatie voor SamenOp moest dan ook direct aangepast worden. Dinsdag en woensdag heb ik nog een aantal getekende schermontwerpen laten zien, maar die zijn mooi vervangen door de eerste screenshots.

Volgende week: Haarlem

Volgende week is alweer de laatste Aangenaam waar ik heen mag, die in Haarlem. Ik hoop dat dat net zo’n intensieve, leerzame dag wordt als de twee Aangenaams van deze week.

Na mij zullen mijn collega’s Daan van der Slikke, Ivo Huizinga en Ben Schraag op de overige bijeenkomsten aanwezig zijn om u bij te praten over SamenOp en de ontwikkelingen rondom SnelStart Web.