Waarom E-facturatie de toekomst is

door: Menno Commandeur op: 28 april 2015

Waarom E-facturatie de toekomst is

Iedere ondernemer verstuurt en ontvangt facturen. In het verleden gebeurde dit vooral via de post, tegenwoordig is het versturen van een factuur via e-mail minstens zo gangbaar. Op welke manier u ook factureert, het kan altijd nog beter, eenvoudiger en goedkoper!

In een vorige blog hebben we al gesproken over het digitaal versturen van uw facturen. In dit blog gaan we nog een stap verder, door gebruik te maken van elektronisch factureren (e-facturatie)!

Kosten besparen door e-facturatie

Het handmatig verwerken van facturen in de administratie kost tijd (en geld), terwijl het vaak niets anders is dan het ‘over kloppen’ van de inhoud van een factuur. Daarnaast is er een groei in de frequentie van het versturen en ontvangen van facturen, denk bijvoorbeeld aan abonnementsvormen waarbij u per maand betaalt of incasseert.

Dit betekent dat ondernemers steeds vaker bezig zijn met factureren. Om onnodige kosten, fouten en misverstanden te voorkomen kunt u facturen digitaal versturen, digitaal ontvangen en automatisch laten verwerken.

E-facturatie in uw onderneming

In SnelStart kunt u een e-factuur (in de vorm van een UBL bestand) inlezen, doorboeken en laten maken als u een verkoopfactuur per e-mail verstuurt. Deze elektronische facturen ontvangt en verzend u via de e-mail. Dit kan nóg makkelijker door gebruik te maken van het e-facturatie netwerk.

Sinds 1 september 2012 is een e-facturatie netwerk op poten gezet in opdracht van de Europese Commissie. Hier kunnen particulieren, ondernemers, bedrijven en overheden op aansluiten om elektronisch te factureren.

E-facturering als meest gangbare factureringsmethode in Europa

De Europese Commissie (en daarmee ook de Nederlandse overheid) wil dat e-facturering tegen 2020 de meest gangbare factureringsmethode in Europa wordt. De afgelopen jaren zijn er diverse aanbieders in de markt gekomen die zorgen voor een laagdrempelige aansluiting op het e-facturatie netwerk, waaronder eVerbinding.

E-facturatie via SnelStart

SnelStart werkt hard aan de koppeling met eVerbinding vanwege:
  • Het gemak van de ondernemer;
  • De ultieme ervaring op het gebied van automatisering (en daarmee het ontzorgen van de gebruiker);
  • De doelstelling van de overheid voor 2020.
Zodra deze koppeling is gerealiseerd hoeft u als ondernemer alleen nog de koppeling tussen SnelStart en eVerbinding te autoriseren, zodat SnelStart uw facturen elektronisch kan ontvangen, verwerken en versturen zonder dat u daar als ondernemer uw kostbare tijd aan kwijt bent!


Dit blog is geschreven door Menno Commandeur, Product Owner bij SnelStart.