Voordelen van e-facturatie die u als ZZP -er moet weten

door: Menno Commandeur op: 9 juni 2015

Voordelen van e-facturatie die u als ZZP -er moet weten
E-facturatie: Essentieel voor iedere ZZP-er

In een vorig blog hebben we uitgelegd waarom e-facturatie de toekomst is: Elektronisch factureren bespaart kosten en zorgt voor meer grip op uw facturen. Maar wat houdt e-facturatie precies in?

Wat is een e-factuur?

E-facturatieEen elektronische factuur (e-factuur) wordt aangeboden in een XML bestand dat de ‘Universal Business Language’ (UBL) volgt. Dat klinkt heel technisch en dat kan het ook best zijn. Voor u is het belangrijk om te begrijpen dat een e-factuur is opgebouwd volgens een universele structuur, waardoor het bestand tussen softwarepakketten uitgewisseld kan worden zonder dat u iets hoeft ‘over te kloppen’.

Voordelen van een e-factuur

Welke voordelen heeft de uitwisselbaarheid van een factuur tussen softwarepakketten voor u? Hieronder de drie belangrijkste voordelen:

1. Tijd besparen
Bij het verwerken van uw inkoopfacturen hoeft u de inhoud van een factuur niet meer over te typen in uw administratie. Als u een e-factuur ontvangt via e-mail, kan SnelStart de e-factuur met één druk op de knop inlezen en direct voor u verwerken in de administratie.

2. Grip op uw facturen
Een directe koppeling tussen SnelStart en het e-facturatie netwerk levert nog méér voor u op. U krijgt grip op de status van uw verzonden facturen. E-facturen worden elektronisch verzonden, ontvangen en verwerkt. Niet alleen door u, maar ook door uw klanten. Daardoor ziet u welke fasen de door u verzonden facturen doorlopen: Handig!

Hoe kom ik aan een e-factuur?

In SnelStart kunt u een e-factuur naar uw klanten e-mailen door bij de e-mail instellingen van uw klantenbestand aan te geven dat u graag een UBL bestand als bijlage wilt meesturen. Hiermee wordt uw factuur verzonden in leesbaar PDF formaat én een UBL formaat, zodat uw klant de factuur eenvoudig in zijn of haar administratie kan inlezen en verwerken.

Daarnaast kunt u bestaande facturen in PDF formaat laten omzetten naar het e-factuur formaat, via bijvoorbeeld eVerbinding of Go2UBL.

SnelStart werkt aan de koppeling met eVerbinding!

Hierdoor wordt een volledige elektronische uitwisseling mogelijk. E-factureren via eVerbinding geeft geen bijlagen meer in een e-mail, maar een link naar de e-factuur. Hierdoor hoeft u het XML (UBL) bestand niet meer uit uw e-mail te halen. U heeft dus geen zwervende factuurbestanden meer!

Start vandaag!

Op het factuurcongres 2015 is door het Ministerie van Economische Zaken verkondigt dat Nederland achter loopt op het aantal verwerkte e-facturen, vergeleken met andere landen in Europa. In het kader van een digitale overheid in 2020, is dit geen goede ontwikkeling. De voordelen van e-facturatie worden pas écht een succes als iedereen het gaat gebruiken. Als u zelf geen e-facturen ontvangt, blijft u bezig met het 'over kloppen' van facturen. Start dus vandaag met e-facturatie, waardoor u en uw klanten óók bekend raken met de toekomst van factureren!

Slimmer automatiseren?

Bent u een (startende) ondernemer en op zoek naar het slimmer automatiseren van uw boekhouding? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een gratis proefversie van SnelStart aan!

Wilt u zich liever eerst verdiepen in boekhouden? Download dan ons gratis E-book 'Eenvoudig boekhouden'!


Dit blog is geschreven door Menno Commandeur, Product Owner bij SnelStart

Volg Menno op social media