Hoe corrigeer ik een ingediende btw-aangifte?

door: SnelStart   op: July 26, 2016 2:00:00 PM CEST

Het zal u maar gebeuren. U heeft net de hele administratie op orde, gecontroleerd en de btw-aangifte ingediend, komt u alsnog een factuur tegen. Deze factuur had u nog niet in de administratie verwerkt, waardoor de factuur nog niet is meegenomen in de btw-aangifte. U heeft in dat geval waarschijnlijk teveel of te weinig btw betaald. Wat te doen met deze onverwerkte factuur na het indienen van de kwartaalaangifte?

Lees verder

Hulp nodig bij het versturen van de btw-aangifte? SnelStart helpt!

door: Eva Nicolai   op: July 1, 2016 2:00:00 PM CEST

Hij komt er weer aan: de btw-aangifte! Op 31 juli moet de maand- of kwartaalaangifte bij de belastingdienst binnen zijn. Met SnelStart is het versturen van de btw-aangiftes snel en gemakkelijk. Toch nog hulp nodig bij het versturen van de aangifte? Ontdek de verschillende mogelijkheden die SnelStart aanbiedt!

Lees verder

5 tips: zo wordt uw mail wél gelezen!

door: Henk ten Cate   op: October 15, 2015 3:00:00 PM CEST

Een oud Nederlands spreekwoord luidt: Wie web saaite*, zal mail oogsten. Het betekende in de 17e eeuw zoveel als: als je goed reclame maakt, krijg je ook veel reacties.

Dat is prachtig, als klanten reageren. Maar wat doet u met al die mailberichten? Voor veel ondernemers lijkt e-mail maar een storende factor. Laten we eens doen alsof mail een inkomend telefoontje is met een dijk van een potentiele order. Gaat u er dan zo mee om?

Lees verder

8 redenen om uw btw-aangifte tijdig te verzenden

door: Koen Snoek   op: April 24, 2015 1:00:00 PM CEST

De btw-aangifte is periodiek en voor elke ondernemer verplicht. Deze kan per maand, kwartaal of jaar worden ingediend. In ons vorige blog kunt u lezen waarom u btw moet afdragen. Wanneer u btw afdraagt beslist u doorgaans zelf, maar waarom kiest het merendeel van de ondernemers de aangifte op de laatste dag te doen? Wij geven u 8 redenen om uw btw-aangifte tijdig te verzenden.

Lees verder

Uw btw-aangifte versturen in SnelStart 12

door: Ellen Bot   op: April 20, 2015 1:00:00 PM CEST

Iedere maand, kwartaal of jaar moet u als ondernemer uw btw-aangifte versturen naar de Belastingdienst. Omdat SnelStart een directe koppeling heeft met de Belastingdienst, kunt u via onze software uw btw-aangiftes snel en gemakkelijk versturen.

Lees verder

Btw, wat moet ik ermee?

door: Ellen Bot   op: April 14, 2015 1:00:00 PM CEST

Als ondernemer bent u iedere maand, kwartaal of jaar verplicht om uw btw af te dragen. Daar kunt u niet omheen. Zuurverdiend geld, dat u meteen moet inleveren. Wat is daar eigenlijk het nut van?
Lees verder

Nieuwe btw-regels voor digitale diensten!

door: SnelStart   op: November 17, 2014 8:31:00 AM CET

Nieuwe btw-regels voor digitale diensten!

Levert u digitale diensten zoals software, webdesign of online entertainment aan particulieren binnen de Europese Unie? Dan veranderen de btw-regels per 1 januari 2015 voor u. In dit blog leest u wat er verandert en hoe u 100% klaar bent voor deze veranderingen.


Lees verder

Niets om aan te geven?

door: Driek Geurtsen   op: November 25, 2013 11:57:00 AM CET

Zo makkelijk als u tegenwoordig de grens passeert en Nederland achter u laat, zo lastig kan het soms zijn om een belastingperiode achter u te laten. De maandafsluiting, kwartaalafsluiting of jaarafsluiting voor de btw levert soms nog heel wat zoekwerk op. Als u dan eindelijk op de knop drukt, zet een goed boekhoudprogramma alles op een rij.

Lees verder