#TechDaysNL 2016

door: Henry Been op: 12 oktober 2016

#TechDaysNL 2016
TechDays2016

Afgelopen dinsdag en woensdag heb ik samen met een aantal collega’s weer de Microsoft TechDays bezocht. Op de TechDays zorgen tal van sprekers ervoor dat je in twee dagen weer helemaal op de hoogte raakt van de nieuwste ontwikkelingen van Microsoft. Mijn eigen aandacht ging dit jaar niet alleen uit naar de sessies die gegeven werden, ik heb er dit jaar zelf ook twee mogen geven.

Over die sessies

In mijn eerste sessie 'No DBA required: Building a multi-tenant solution on PaaS and Azure SQL' heb ik mogen vertellen over de reis van SnelStart naar de cloud. Hoe we een Desktopapplicatie van het eerste uur geschikt hebben gemaakt voor gebruik in combinatie met de Cloud. Hoe we een voorloper zijn geworden in het gebruik van Azure SQL DB en Azure Elastic Pools. En, hoe we van een dozenschuiver een online dienstverlener zijn geworden. Iets waar we trots op zijn.

De tweede sessie 'Building a simple, high throughput messaging infrastructure', heb ik samen met John Hoang van het het Azure SQL CAT team gegeven. Samen hebben wij onderzocht hoe wij onze bestaande logging infastructuur konden opschalen en gepresenteerd hoe wij dat ook daadwerkelijk gedaan hebben. Met een factor 150 ofzo...

Zoals tijdens de sessies toegezegd, zijn de slides ondertussen geüpload en zijn deze hier en hier te vinden. De sessies zijn ook terug te luisteren via deze link

Spreken voor een grote groep

Om eerlijk te zijn heb ik nooit opgezien tegen het spreken voor een groep. Ook bij SnelStart delen we natuurlijk regelmatig onze kennis met elkaar en dat hoort er dan bij. In een wereld die zo snel veranderd als die van ons ontwikkelaars, moeten we ook wel. Echter, zittend op de rand van een tafel vertellen over wat je gisteren hebt gedaan is toch anders dan voor een groep van 150 mensen staan.

Voor mij was het de eerste keer om voor zo’n grote groep te staan. Een aantal dingen die me bijgebleven zijn:
pijl.png Anders dan wanneer je voor bekenden staat, valt de zaal helemaal stil zodra je je eerste lettergreep uitspreekt. Eerst een fantastisch gevoel, maar gelijk daarna knijp je hem dan toch ineens even;
pijl.png Maar wanneer je eenmaal een paar minuten bezig bent en lekker in je verhaal komt is het heerlijk om te kunnen vertellen over de dingen die we doen en wat we allemaal bereikt hebben hier bij SnelStart;
pijl.pngHet is niet mogelijk om contact te hebben met de mensen waar je tegen spreekt. Je kunt geen reacties peilen of reageren op vragen. Dat is even wennen;
pijl.pngWanneer je uitgesproken bent, heb je geen idee wat de mensen van je presentatie vonden en lang niet iedereen komt dat even vertellen.

Het is nog even afwachten, maar over een aantal weken staan de opnames online en daarna zullen mijn collega’s me vast van feedback voorzien. Ik hoop daar natuurlijk van te leren en op een volgende gelegenheid om dat mogen te laten horen.

Beste sessie?

Ik heb een aantal goede sessies mogen volgen dinsdag en woensdag, maar mijn favoriet was 'Data Science from the Open Jungle' door Vincent Warmerdam. Een vlotte, goed lopende, maar ook inhoudelijke kennismaking met data science. Vincents pragmatische kijk op data science en business intelligence sprak me erg aan. Want laten we eerlijk zijn, mooie grafieken zijn goed – maar mooie beslissingen zijn beter. Oftewel, data science beats business intelligence. Ook bij SnelStart kunnen we nog een boel leren op dit gebied. Een mooie persoonlijke uitdaging voor volgend jaar.

Oh ja, nog één ding…

Dit is ook een mooie kans om alle collega’s waar ik de afgelopen jaren mee heb mogen werken te bedanken. Want laten we eerlijk zijn, het was het SnelStart verhaal en dat hebben we samen geschreven. Alleen niet gefilmd, dat heeft Microsoft gedaan ;)

Voor vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit blog, kun je me bereiken via Twitter of LinkedIn.


Henry Been

Door Henry Been

Nieuwsgierig naar hoe SnelStart software ontwikkelt? Regelmatig probeert Henry Been zijn kennis te delen door middel van interessante blogs. Henry is software architect bij SnelStart. Zijn interesses liggen op het gebied van Cloud (Microsoft Azure), software architectuur en het ontwerpen en schrijven van testbare en onderhoudbare software.

Wat vond u van dit artikel?
Goed verhaal! of Geef een tip of stel een vraag aan Henry Been.


Volg Henry Been op social media: