TechDays 2016: de Cloud oplossingen van SnelStart

door: SnelStart op: 1 september 2016

TechDays 2016: de Cloud oplossingen van SnelStart

TechDays 2016Oosterend, 1 september 2016 - Op 4 en 5 oktober vinden opnieuw de TechDays plaats. Hét event voor developers en ops- of data-engineers die werken met de bekendste Open Source en Microsoft technologieën. Tijdens de TechDays 2016 zal collega Henry Been, software architect bij SnelStart, twee presentaties geven waarin hij vertelt over twee Cloud oplossingen die we bij SnelStart ontwikkeld hebben. Een klein voorproefje van zijn presentaties:

Sessie 1: Cloud services voor het beheren van Azure SQL Databases

In de eerste sessie “No DBA required: Building a multi-tenant solution on PaaS and Azure SQL” zal Henry meer vertellen over de Cloud services die SnelStart ontwikkelde voor het beheren van de Azure SQL Databases. SnelStart gebruikers kunnen vanuit het desktop pakket één of meerdere bedrijfsadministraties voeren. Om dit mogelijk te maken moeten klanten niet alleen met de onderliggende SQL database kunnen verbinden, maar moeten deze ook op de juiste momenten aangemaakt, verplaatst of verwijderd kunnen worden. Toegang en firewall rules moeten automatisch beheerd worden en ook andere operaties die nodig zijn voor het wisselen tussen het werken met een on-premise database en een Cloud database komen aan bod.

Aan de hand van een voorbeeld applicatie voor het beheren van CD collecties zal Henry stap voor stap laten zien wat er nodig is om een multi-tenant, database-per-customer model te bouwen boven op Azure SQL Databases. Als uitgangspunt neemt hij hiervoor een applicatie die alleen werkt met LocalDB of SQL Server databases.

Sessie 2: een antwoord op vragen rondom logging van Cloud Services

In de tweede sessie “Building a high-throughput, low maintenance messaging infrastructure,” zal Henry samen met John Hoang (Microsoft, SQLCat team) ingaan op de vragen waar zij in hun werk voor stonden rondom het verzamelen van logging van onze Cloud Services. Deze vragen waren onder andere:

pijlHoe zorgen we voor een schaalbare oplossing?
pijlHoe zorgen we dat logging geen impact heeft op de primare service?
pijlIn welk formaat slaan we de informatie op en hoe bruikbaar is deze dan?
pijlHoe zorgen we dat we informatie eenvoudig kunnen analyseren, bij voorkeur met ons al bekende tools?
pijlHoe zorgen we voor een oplossing die weinig tot geen onderhoud vraagt? Met andere woorden, hoe zorgen we voor een oplossing die zo hoog mogelijk in de Saas/PaaS/IaaS stack zit?

In deze tweede sessie zullen een aantal verschillende architecturen voor een logging infrastructuur besproken worden die zijn overwogen. Daarnaast leggen Henry en John uit welke keuzes er gemaakt zijn en laten ze (op hoog niveau) zien hoe de uiteindelijk gekozen oplossing is opgebouwd.

Inschrijven
De TechDays vinden plaats op 4 en 5 oktober in de RAI Amsterdam. Kijk op de website van TechDays voor meer informatie en tickets. Graag tot dan!

Wil jij ook graag werken in een vooruitstrevend familiebedrijf? Wij zoeken doorlopend naar enthousiaste collega’s die met hun inbreng de resultaten van SnelStart willen laten groeien. Bekijk onze vacatures of solliciteer direct!

Probeer SnelStart gratis