SnelStart wereldwijd voorbeeld op gebied van Microsoft Azure SQL

door: SnelStart op: 3 oktober 2016

SnelStart wereldwijd voorbeeld op gebied van Microsoft Azure SQL

SnelStart wereldwijd voorbeeld op gebied van Microsoft Azure SQLOosterend, 30 september 2016 – Als leverancier van boekhoud- en facturatiesoftware loopt SnelStart voorop in de adoptie van het Cloud platform van Microsoft. Inmiddels werken ruim 15.000 gebruikers van SnelStart in een online administratie! Reden voor Microsoft om naar Nederland te komen en een klantcase inclusief een video te maken over het Texelse bedrijf. In deze zogenoemde customer case study van Microsoft wordt ingegaan op de succesvolle implementatie van Azure SQL databases in de boekhoudsoftware van SnelStart.

SnelStart als wereldwijd voorbeeld
De afgelopen periode is er door SnelStart en Microsoft nauw samengewerkt aan de klantcase. Deze week was het dan eindelijk zo ver: de video en het verhaal zijn af en voor iedereen te bekijken! In de video van Microsoft over SnelStart wordt door software architecten Carlo Kuip en Henry Been ingegaan op de succesvolle implementatie van Azure SQL databases en elastische databasepools. Zij lichten daarbij de redenen achter de keuze voor de database in de Cloud van Microsoft toe. De video vertelt verder over de overgang van SnelStart naar een online dienstverlener en de hoge mate van automatisering die daarbij hoort. Ook de nauwe samenwerking met Microsoft, en met name het SQL-CAT team, komt aan bod.

De échte kracht van de Cloud
In de overgang van traditionele softwareleverancier naar online dienstverlener heeft SnelStart bewust gekozen voor Azure, het Cloud platform van Microsoft. Voor zowel gebruikers van SnelStart als SnelStart zelf zijn veiligheid en betrouwbaarheid namelijk van groot belang. SnelStart maakt daarbij echt gebruik van de kracht van de Cloud van Microsoft. Bij het gebruik van de Cloud is namelijk niet gekozen voor het "opspinnen" van een aantal virtuele machines, maar wordt Azure afgenomen als "off the shelve" Software-as-a-Service of Platform-as-a-Service diensten. Dit betekent onder andere dat SnelStart 15.000 databases kan beheren zonder een enkele DBA (oftewel databasebeheerder) in dienst te nemen. Azure regelt in grote mate de beschikbaarheid, updates, beveiliging en dergelijke.

Meer weten over de transitie van SnelStart naar online dienstverlener? Lees het blog van software architect Henry Been.

Samenwerking met Redmond
Als softwareleverancier is SnelStart in staat gebleken om nieuwe technologie snel te adopteren. Hierin investeren we veel tijd. Uiteindelijk levert deze investering een heleboel op, waaronder kennis, product mogelijkheden en toepasbare expertise. Dit maakt SnelStart een interessante sparringpartner voor Microsoft. Naast de inmiddels gebruikelijke telefoontjes met de VS in de avonduren wordt er regelmatig afgereisd naar Redmond (USA) om direct samen te werken met de productteams van Microsoft Azure.

Ontwikkelaar.jpg

Elastische databasepools
Door de rechtstreekse samenwerking met Microsoft is SnelStart nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Azure SQL DB elastische pools. Dit is een beheertechnologie die Microsoft toepast voor het beschikbaar maken van haar Cloud databases. Die technologie passen wij als dienst toe en wordt gebruikt voor het online zetten van een administratie. Bij het gebruik van de 'gewone' generatie Azure SQL databases liep SnelStart aan tegen een aantal problemen waardoor de werking van de databases verslechterde en de kosten fors stegen. Dit was uiteraard onacceptabel voor SnelStart en onze klanten.

Met de ontwikkeling van elastische databasepools zijn deze problemen opgelost. SnelStart is vanaf het idee tot aan de implementatie van deze elastische databasepools betrokken geweest. Onder andere hierdoor is SnelStart wereldwijd direct één van de grootste gebruikers van deze functie!

Video_klantcase_SnelStart_Microsoft_Azure.png

Bekijk de video over SnelStart op de website van Microsoft Azure!

 

Kom werken in een vooruitstrevend softwarebedrijf!
Als Microsoft Partner met gouden competenties op het gebied van Application Development en Cloud Platform is SnelStart een vooruitstrevend bedrijf op het gebied van softwareontwikkeling. SnelStart levert boekhoud- en facturatiesoftware aan ruim 55.000 MKB-ers in Nederland. Ons streven: de boekhouding van ondernemers 100% automatiseren.

Op zoek naar een uitdagende baan in een inspirerende omgeving? SnelStart zoekt ervaren C#/.NET-ontwikkelaars met een passie voor uitdagende technologie, zoals Microsoft Azure, C# en AngularJS. 

Kijk op www.snelstart.nl/werkenbijsnelstart voor meer informatie.

Vacature_develop.jpg

Deel uw kennis op het SnelStart Kennisplein