SnelStart lanceert online platform voor het MKB

door: SnelStart op: 5 juli 2017

SnelStart lanceert online platform voor het MKB

OOSTEREND NH, 4 juli 2017 – go2UBL is de eerste softwareleverancier die koppelt aan de nieuwe API van SnelStart. Dit nieuwe, state-of-the-art online platform werd op woensdag 10 mei gepresenteerd op de partnerdag van SnelStart. go2UBL is de eerste softwarepartner van SnelStart die koppelt via dit nieuwe platform. Op de Accountancy Expo eind juni is de koppeling tussen SnelStart en go2UBL live gezet voor alle gezamenlijke klanten.

Boekhouden is de spil van elk bedrijf

Volgens Frits Ploeg, directeur van SnelStart, is go2UBL de eerste in een rij van softwareleveranciers die gekoppeld is met het nieuwe platform van SnelStart. Ploeg: “De boekhouding is de belangrijke spil in elk bedrijf. Veel ondernemers in het MKB hebben echter ook branche specifieke software draaien om hun bedrijfsprocessen te automatiseren. Als SnelStart willen wij de verbindende schakel zijn tussen de verschillende bedrijfsprocessen. Met ons nieuwe boekhoudplatform zetten wij een belangrijke stap in deze toekomst.”

Rob Tolstra, eigenaar go2UBL: “Wij zijn er trots op dat wij als allereerste deze koppeling hebben gemaakt en dat wij daarmee een pioniersrol vervullen in het vergemakkelijken en automatiseren van factuurverwerking voor accountants en ondernemers in het MKB.”

Koppeling met go2UBL nog makkelijker

Door de nieuwe koppeling met go2UBL verschijnen de geconverteerde inkoopfacturen direct in het dagboek inkoop van een online administratie in SnelStart. Hierdoor is het niet meer nodig om de PDF en UBL documenten in te lezen vanaf een vaste locatie op de pc. Deze stap kan nu worden overgeslagen ten opzichte van de reeds bestaande koppeling. Dit bespaart de ondernemer tijd, geeft hem direct inzicht en voorkomt de kans op fouten.

Succesvolle hackathon vormt de basis

Om softwarepartners kennis te laten maken met het nieuwe platform organiseerde SnelStart een hackathon tijdens hun halfjaarlijkse partnerdag. Tijdens de hackathon zijn de 81 aanwezige softwareleveranciers direct gestart met het aansluiten op het nieuwe platform. Met behulp van ontwikkelaars van SnelStart werd in een energieke en dynamische sfeer de basis gelegd voor vele (toekomstige) koppelingen. De koppeling van go2UBL werd als eerste gepresenteerd.

Wie ontwikkelt de volgende koppeling?

Volgens Jakob Jan Brouwer, partnermanager van SnelStart, zullen er snel meerdere softwareleveranciers volgen met een koppeling met de nieuwe API van SnelStart. Brouwer: “Voor softwarepartijen is het eenvoudig om aan te sluiten met behulp van nieuwe technologie. Een aantal bestaande en nieuwe partners is inmiddels in een vergevorderd stadium.”

Voor gebruikers van SnelStart is het echter ook makkelijk om de koppeling te activeren. Gebruikers met een online administratie kunnen de nieuwe koppeling met go2UBL (en later ook andere koppelingen) activeren via https://web.snelstart.nl

Over SnelStart
SnelStart maakt boekhouden al 35 jaar makkelijk voor ondernemers. Dit doen het Texelse familiebedrijf door boekhoudoplossingen aan te bieden met veel gebruikersgemak tegen lage kosten. Inmiddels maken ruim 58.000 slimme ondernemers gebruik van SnelStart. SnelStart is Gold Partner van Microsoft op het gebied van Application Development en Cloud Platform. Op 1 juni 2017 is SnelStart, uit 8.000 partners in Nederland, verkozen tot Microsoft Country Partner of the Year.

Over go2UBL
go2UBL is een landelijke aanbieder van een cloudoplossing (online UBL/e-administratie) om pdf-documenten te converteren naar een UBL-bestandsversie voor e-administratie. Sinds de oprichting in 2014 maakte het bedrijf een stormachtige groei door en verwelkomde het in juni 2017 al haar 7.500e gebruiker. go2UBL werkt rechtstreeks met ondernemers, boekhoudsoftwareleveranciers en administratie- en/of accountantskantoren.

Contact
Meer weten over dit persbericht? Neem contact op met:
Bernette van Heerwaarden | Marketing & Communicatie
E-mail:
bvanheerwaarden@snelstart.nl
Telefoon: +31 (0) 222 749 048