SnelStart behaalt gouden competentie “Cloud Partner” van Microsoft

door: SnelStart op: 18 september 2015

SnelStart behaalt gouden competentie “Cloud Partner” van Microsoft

Oosterend, 18 september 2015 – SnelStart heeft onlangs de gouden competentie “Cloud Partner” van Microsoft behaald. Daarnaast heeft de softwareleverancier ook de Microsoft partner certificatie Application Development ontvangen. De leverancier van boekhoud- en facturatiesoftware voldoet hiermee aan de hoge eisen van Microsoft op het gebied van kennis en oplossingen in haar cloudplatform Azure.


“Continuïteit en veiligheid is essentieel”

Het Texelse softwarebedrijf heeft een aantal jaar geleden bewust gekozen voor de cloud van Microsoft. Volgens algemeen directeur Wim Ploeg van SnelStart is continuïteit en veiligheid van groot belang voor een goede samenwerking tussen accountants en ondernemers. “Door het gebruik van Microsoft Azure hoeft SnelStart zich hier geen zorgen over te maken. Wij focussen ons op het ontwikkelen van oplossingen voor onze klanten en Microsoft zorgt met Azure voor een stabiel en flexibel platform waarop wij onze diensten kunnen aanbieden.”

Groei online diensten

SnelStart is met haar nieuwste versie SnelStart 12 een nieuwe weg ingeslagen. Ploeg: “Vanuit ons traditionele softwarepakket bieden wij online diensten aan via Microsoft Azure. Een hybride model. Maandelijks maken meer dan 20.000 klanten gebruik van SnelStart 12 en haar online diensten. In de maand juli zijn er bijvoorbeeld 29.000 BTW-aangiftes verstuurd via Microsoft Azure. Inmiddels staan er ongeveer 4.500 administraties online, waarin ondernemers en accountantskantoren veilig kunnen samenwerken. Dit is 0,2% van alle databases op Azure wereldwijd. De komende jaren zullen onze online diensten en producten alleen maar groeien.”

Samenwerking met Microsoft

Ploeg is enthousiast over de samenwerking met Microsoft. “Microsoft levert niet alleen het platform, maar men heeft ook met ons meegedacht bij het opzetten van onze architectuur. Daarnaast kunnen we direct schakelen met ontwikkelteams in Redmond. Zij houden ons op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en bij vragen of problemen, hebben wij direct contact met onze vaste contactpersoon.”

Jelle van Nieuwenborg, Manager Partner Business & Development bij Microsoft Nederland: “SnelStart is voor Microsoft een belangrijke Software Development partner, die gekozen heeft om samen met ons hun klanten te bedienen via het Microsoft Azure-platform. Voor ons is het leveren van innovatieve en betrouwbare oplossingen via de cloud van groot belang en daarom stellen wij zeer hoge eisen aan onze partners. SnelStart voldoet hieraan en daarom verwelkomen we ze graag als nieuwe Cloud Platform-partner.”

Eind september gaan een aantal ontwikkelaars van SnelStart naar Redmond om daar op uitnodiging van Microsoft een exclusieve training te volgen. Voor SnelStart een mooi voordeel als Cloud Partner.

Over SnelStart

SnelStart Software B.V. is al meer dan 30 jaar leverancier van boekhoud- en facturatiesoftware voor kleine ondernemers. Ruim 52.800 MKB-ondernemers en 2.800 accountants- en administratiekantoren maken gebruik van de software van het Texelse bedrijf. SnelStart maakt boekhouden makkelijker door ondernemers werk uit handen te nemen met hun slimme, administratieve software.

SnelStart 12 is de nieuwe en innovatieve versie van het vertrouwde boekhoud- en facturatiepakket.  Het pakket is gecertificeerd voor Windows 10 en heeft van Microsoft het predicaat “Compatible met Windows 10” gekregen.