Slim samenwerken op het 2e Continuous Learning Event

door: SnelStart op: 13 maart 2017

Slim samenwerken op het 2e Continuous Learning Event
SnelStart Aangenaam 2016

Het Continuous Learning Event is een slimme samenwerking tussen UWV en Microsoft Nederland en probeert het gat in geschikt ICT-personeel te dichten. Op deze 2e editie staan 150 ICT werkzoekenden centraal. Zij worden in contact gebracht met bedrijven die op zoek zijn naar geschikte ICT-ers, zoals het Ministerie van Defensie, KPN en ook SnelStart.

Continu verbeteren in snelle markt

Omdat de ontwikkelingen en innovaties de laatste jaren erg snel gaan, is het voor softwarebedrijven heel moeilijk om een passende IT-specialist te vinden. De vraag is groot en het aanbod sluit hier niet op aan. De technologie verandert de inhoud van het werk, waardoor banen er anders gaan uitzien.

Uit cijfers blijkt dat de werkloosheid onder ICT-ers zich vooral concentreert onder ouderen. Gepaste bijscholing zou een van de oplossingen zijn, waardoor de werkzoekenden kunnen voorzien in de behoefte van bedrijven. Microsoft en UWV vinden dat dit een blijvend proces zou moeten zijn, vandaar het thema Continuous Learning. Iedere IT-er moet zich continu blijven ontwikkelen om relevant te blijven voor zijn werkgever.

 

 

Matchen met SnelStart

SnelStart zelf zoekt ook naar toppers in de ICT en ondersteunt de filosofie van Microsoft en UWV omtrent continu leren. Namens SnelStart waren dan ook Chantal Witte en Froukje van der Meer van HR aanwezig op dit event. Zij gingen in gesprek met diverse werkzoekenden om hen te vertellen over SnelStart en de continue ontwikkelingen en innovaties van het bedrijf en de werknemers. Dit heeft een aantal interessante gesprekken en perspectieven opgeleverd.

C6jLN-uU8AEp58u.jpg

Cloud Engineer in 2017!

Daarnaast sprak SnelStart architect Carlo Kuip op het evenement samen met Jochen van Wylick van Microsoft. Carlo sprak over de rol van Cloud Engineer anno 2017 en over de transitie traditionele ISV (lees: softwareleverancier) naar online dienstverlener. Hij vertelde o.a. over Azure, de moderne cloud technologie van Microsoft, waar SnelStart veel gebruik van maakt. Ook stond hij samen met ontwikkelaars Marcel Peereboom en Daan de Schepper op de “beursvloer” om toekomstige collega’s te spreken en te inspireren.

Continu verbeteren?

Mocht jij diegene zijn die wij zoeken en hebben wij elkaar niet op het Continuous Learning Event gesproken. Of ken jij iemand die ons team wilt komen versterken? Dan komen wij graag in contact!

Heb jij de skills van de toekomst al?