Onthulling Delft Hyperloop

door: SnelStart op: 19 juli 2016

Onthulling Delft Hyperloop

Onthulling Delft HyperloopOosterend, 18 juli 2016 - Afgelopen donderdag 30 juni was het dan eindelijk zover: de onthulling van de Delft Hyperloop! Als partner van dit geweldige project was SnelStart uiteraard aanwezig. Net als vele media trouwens. Onder andere het NOS Journaal, Eén Vandaag, Nieuwsuur, RTL Nieuws, Editie NL en NU.nl besteden aandacht aan deze gebeurtenis. Tot 's avonds laat was #hyperloop nog trending topic #1 op Twitter!

De Hyperloop is een aantrekkelijk transportsysteem omdat mensen en/of goederen met 1.200 km/u door buizen kunnen reizen met daarin een zeer lage luchtdruk. Dat maakt het vervoer energiezuiniger en efficiënter dan bijvoorbeeld vliegtuigen en treinen. Met de capsule die 30 juni werdt onthuld strijden studenten van de TU Delft eind deze zomer in de finale van de Hyperloop Pod Competition in Californië. Deze competitie is bedacht door Elon Musk, bekend van Tesla Motors en SpaceX, die de ontwikkeling van razendsnel vervoer door buizen wil stimuleren. 

Minister Kamp had de eer om de Hyperloop-capsule van het Delft Hyperloop team te onthullen. De minister uitte zijn trots op het Delftse team en ziet de Delft Hyperloop als visitekaartje van Nederland voor de rest van de wereld. Zo noemde hij de door Delftse studenten bedachte Hyperloop een voorbeeld van een innovatie oplossing op wereldniveau. Eén die de toekomstige economische groei en concurrentiekracht van Nederland kan versterken door bij te dragen aan sneller, duurzamer en efficiënter transport.

Ook prins Constantijn, de opvolger van Neelie Kroes als boegbeeld van StartupDelta, sprak lovend over de Hyperloop-capsule. Constantijn maakte de Delftse capsule symbolisch gereed voor de finale van de wedstrijd door een testdummy genaamd “Elon” in de capsule te plaatsen. Het laten meerijden van een testdummy in de capsule tijdens de finale is één van de vereisten van de competitie.

De finale van de wedstrijd zal plaats vinden van 27 tot en met 29 januari 2017. We wensen de studenten veel succes in de competitie. De boekhouding hebben ze met SnelStart in elk geval goed op orde!

Bekijk hieronder het enige echte onthullingsfilmpje van de Delft Hyperloop: