Een golf van vernieuwing bij SnelStart

door: Carlo Kuip op: 9 juni 2017

Een golf van vernieuwing bij SnelStart

In de IT spreekt men vaak over “the next wave”, de volgende golf van vernieuwing die alle aspecten van de IT zoals we die kennen zal veranderen. Waar ik in 2006 al eens gehoord had van het Cloud-computing concept vanuit ontwikkelingen bij Amazon, maakte ik in 2010 kennis met de Microsoft Cloud onder de naam “Azure”.  Die kans pakken heeft ons de afgelopen jaren enorm veel gave dingen gebracht, vorige week zelfs de bekroning tot Microsoft Country Partner of the Year. Maar hoe zijn we daar nu toe gekomen?

The old wave

Bij SnelStart waren we in 2010 aan het puzzelen hoe we de volgende generatie van onze producten konden gaan ontwikkelen. De bestaande VB6 desktop oplossing moest aangepakt worden vanwege technologische ballast en veel klanten zaten te springen om een eenvoudige, bijvoorbeeld via het web toegankelijke oplossing. Als je dan een klein ontwikkelteam hebt, hoe ga je dat dan realiseren?

Use the data Luke!

De sleutel tot de oplossing van dit probleem heeft altijd gelegen in de data van de klant, dat is de kern van de zaak. Het kunnen delen en koppelen van systemen aan die data is essentieel om meerwaarde te kunnen leveren aan onze klanten. Met dat als uitgangspunt hebben we een oplossing gezocht waarbij de data van onze klanten in een Cloud oplossing ondergebracht kon worden. Het grote voordeel aan de Microsoft Azure Cloud is dat deze bijvoorbeeld een volledig beheerde SQL database omgeving aanbiedt. Op basis daarvan kunnen wij, zonder dat we de beheerinspanningen moeten leveren gebruik maken van een enorm schaalbare omgeving waar met enig gemak alle databases van onze klanten kunnen worden ondergebracht.

 

Start me up!

De realisatie dat het Azure platform voor ons de ideale oplossing zou kunnen zijn om onze plannen te gaan realiseren heeft ook tot gevolg gehad dat onze relatie met Microsoft sterk is gewijzigd. Bij Microsoft hebben we met het toenmalig Cloud incubatie team onze plannen kunnen spiegelen. Daarmee is de initiële angst om deze grote stap te gaan maken weggenomen en zijn wij als partij met een mooie case op de kaart gekomen.

My wave

Op het moment dat zo’n kans voorbij komt is het net als met golfsurfen, je ziet een golf komen, maakt een inschatting van je kansen en vertrouwt op je kennis en ervaring om de kans tot mogelijk succes te brengen. Als je daar een positief beeld bij hebt dan ga je er 100% voor, je zet aan en waagt de afstap waarbij, als je de juiste skills meebrengt, de kans wordt omgezet in snelheid, opwinding en voldoening. Geen golf is het zelfde dus het is wel een kwestie van blijven sturen om er het maximale uit te halen. Daardoor leer je ook weer voor een volgende golf die reeds aanstaande is. Het is als een dans waarbij het de kunst is te anticiperen op de toekomst en in een vloeiend ritme mee te bewegen.

Riding giants

De afgelopen jaren is het partnerschap met Microsoft ook sterk ontwikkeld, waar we in beginsel met elkaar spraken over techniek is er nu een veel bredere samenwerking ontstaan. Daarin worden wij aangemoedigd in onze successen, ondersteund bij vraagstukken en leveren wij feedback over de technologie die we inzetten om onze diensten te leveren. Het is gaaf om te ervaren hoe we als klein bedrijf de kracht van een organisatie als Microsoft kunnen en mogen benutten waarmee we onze ontwikkelingen kunnen blijven versnellen.


Ook werken bij één van de meest innovatieve bedrijven van Nederland? Bekijk onze vacature en ontdek de mogelijkheden en kansen bij SnelStart.

Country Partner of the Year

In de Microsoft Azure Cloud hebben wij een golf gevonden die ons heeft geholpen naar een volgend niveau te stijgen. Niet alleen op het gebied van techniek maar ook verder in de organisatie en processen zijn wij de afgelopen jaren ver boven ons oude niveau uitgestegen. Dat is een gave beleving en doet verlangen naar meer. De erkenning vanuit Microsoft met de titel “Country Partner of the Year” is een geweldige bevestiging van de samenwerking die we hebben ontwikkeld en waarin we het succes van de Azure Cloud samen verder kunnen uitdragen.

Mahalo.

p.s. Benieuwd hoe mijn collega Ivo Huizinga deze reis heeft beleefd? Lees zijn blog over de reis tot Microsoft Country Partner of the Year.


Carlo Kuip

Door Carlo Kuip

Carlo is enterprise architect bij SnelStart. Carlo is altijd bezig met vernieuwingen op het gebied van technologie. Daarnaast is hij continu op zoek naar verbeteringen in het proces. Zijn credo: "The only way to go fast is to go well."

Wat vond u van dit artikel?
Goed verhaal! of Geef een tip of stel een vraag aan Carlo Kuip.


Volg Carlo Kuip op social media: